index
press.gif
Arhiva vijesti u 2019.
Arhiva vijesti u 2018.
Arhiva vijesti u 2017.
Arhiva vijesti u 2016.
Siječanj
Veljača
Ožujak
Travanj
Svibanj
Lipanj
Srpanj
Kolovoz
Rujan
Listopad
Studeni
Prosinac
Arhiva vijesti u 2015.
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Niemann

Arhiva vijesti 2016.

O nautici i pomorstvu na 8. poduzetničkom kafiću

U sklopu EU projekta „Malom kavom do velikog posla!“ četvrtak 7. srpnja 2016. godine održat će se osmi „Poduzetnički kafić Split“ na kojem će se razgovarati na temu nautike i pomorstva.

više

„Student Case Study Challenge“ - studenti rješavaju poslovne probleme i poboljšanje standarda

U sklopu EU projekta „Malom kavom do velikog posla“ u Splitu će se u srijedu 6. srpnja 2016. godine održati „Student Case Study Challenge“, studentsko natjecanje u rješavanju problema nastalog unutar pojedine tvrtke/ustanove ili aktualnih problema koji se odnose na poboljšanje standarda života u Splitu.

više

Dežurni vrtići

Temeljem anketiranja roditelja djece koja koriste usluge predškolskih ustanova, čiji je osnivač i vlasnik Grad Split, određeni su vrtići koji će raditi ovog ljeta (srpanj/kolovoz) 2016. godine:

više

Dogradonačelnik Kovačević službeno posjetio Krakow

Na poziv počasnog konzula Republike Hrvatske u Poljskoj Pawela Wlodarczyka delegacija Grada Splita u sastavu zamjenik gradonačelnika Goran Kovačević i Nikola Aleksić iz Odsjeka za međunarodne poslove 28. lipnja posjetila je grad Krakow u Poljskoj.

više

Polaganjem vijenaca i Svečanom sjednicom obilježen Dan državnosti Republike Hrvatske

Polaganjem vijenaca na Gradskom groblju „Lovrinac“ kod Središnjeg križa i na Groblju branitelja iz Domovinskog rata započeo je danas program obilježavanja Dana državnosti RH u Splitu.

više

U atriju Banovine otvorena izložba „Jeruzalem“

U organizaciji Grada Splita i veleposlanstva Države Izrael u Hrvatskoj danas je u atriju splitske Gradske uprave otvorena izložba fotografija pod nazivom Jeruzalem. Izložbu je otvorila zamjenica veleposlanice Države Izrael u Hrvatskoj Irit Šneor, ...

više

Gradonačelnik Baldasar primio zapovjednicu američkog i zapovjednika britanskog ratnog broda

Gradonačelnik Ivo Baldasar primio je danas u  Banovini Alyson Ambrose, kapetanicu fregate i zapovjednicu američkog ratnog broda USS „Gravely“ , a potom i Stephen Highama, kapetana fregate i zapovjednika ratnog broda HMS „Defender“ iz sastava mornarice Velike Britanije.

više

Baldasar u nastupnom posjetu novom predsjedniku Prekršajnog suda

Gradonačelnik Splita Ivo Baldasar posjetio je danas  Milana Grljušića, novog predsjednika splitskog Prekršajnog suda.

više

Svečano obilježen Dan antifašističke borbe

U povodu 22.lipnja, Dana antifašističke borbe Republike Hrvatske i 75. godišnjice početka narodnooslobodilačke borbe u Muzeju grada Splita je u organizaciji Grada Splita i Gradske organizacije Saveza antifašista i antifašističkih boraca održana je prigodna svečanost.

više

Vijenci i cvijeće palim antifašistima i žrtvama fašističkog terora

U povodu 22.lipnja, Dana antifašističke borbe Republike Hrvatske, izaslanstvo Grada Splita položilo je vijence i cvijeće na Spomen kosturnicu borcima Narodnooslobodilačkog rata, na Groblju branitelja, pred Središnjim križem na groblju Lovrinac, ...

više

Odbojkašice OK Split osvojile zlato na Igrama mladih Jadransko-jonske regije

Drugo izdanje Igara mladih Jadransko-jonske regije održane su od 15. do 18. lipnja u Anconi. Hrvatsku su predstavljali Nogometni klub Adriatic, Odbojkaški klub Split, Klub odbojke na pijesku Žnjan i Ragbi klub Nada iz Splita te Škola košarke Dražen Petrović iz Šibenika.

više

Otvorena izložba „87“ u Staroj gradskoj vijećnici

Izložba iz fundusa Franjevačke galerije na Širokom Brijegu „87“ otvorena je u petak navečer u prostoru Stare gradske vijećnice na Pjaci.

više

Sutra u Đardinu počinje Revije Urbane Kulture – EVO RUKE!

Povodom trećeg po redu izdanja glazbene manifestacije „Revije Urbane Kulture – EVO RUKE!“ u Galeriji umjetnina održana je konferencija za medije na kojoj su govorili predstavnici Grada Splita, Turističke zajednice grada Splita i organizatora.

više

Javni poziv za iskazivanje prijedloga i primjedbi na nacrt Strategije razvoja Urbane aglomeracije Split za razdoblje 2015.-2020.

Izrada Strategije razvoja Urbane aglomeracije Split za razdoblje od 2015. do 2020. godine je došla do samog kraja. Grad Split, kao nositelj Urbane aglomeracije Split želi na što transparentniji način kreirati pravac budućeg razvoja Urbane aglomeracije Split, ...

više

Održana Svečana sjednica povodom Dana splitskog sveučilišta

Svečanom sjednicom Senata u zgradi Medicinskog fakulteta proslavljen je 42. rođendan Sveučilišta u Splitu, koje je osnovano 15. lipnja 1974. godine.

više

Gradonačelnik Baldasar primio osnovnoškolce s izvrsnim rezultatima

Gradonačelnik Ivo Baldasar sa Anđelkom Visković, savjetnicom za obrazovanje, primio je danas u Banovini splitske osnovnoškolce koji su u protekloj školskoj godini 2015./2016. ostvarili iznimne uspjehe na državnim natjecanjima i smotrama.

više

Nastupni posjet čileanskog veleposlanika

Čileanskog veleposlanika u Republici Hrvatskoj Juan Luis Nilo Valledora u nastupnu posjetu primio je danas u Banovini gradonačelnik Ivo Baldasar.

više

Završen dvogodišnji mandat Dječjeg gradskog vijeća

Gradonačelnik Ivo Baldasar primio je danas u Banovini vijećnice i vijećnike Dječjeg gradskog vijeća  koji su povodom isteka njihovog dvogodišnjeg mandata imali svoju posljednju sjednicu.

više

Davatelji krvi Kluba uprave i samouprave Split darovali 47 doza krvi

Članovi Kluba dobrovoljnih davatelja krvi samouprave i uprave Split danas su u drugoj ovogodišnjoj akciji darovali 47 doza krvi.  Akciji, koja se održala u atriju zgrade splitske Gradske uprave odazvalo se 55 dobrovoljnih davatelja, a jedan je po prvi put dao krv.

više

Sedmi poduzetnički kafić Split „Nema kruha bez motike“

Sedmi u nizu „Poduzetnički kafić Split“ pod nazivom „Nema kruha bez motike!“ promovira poljoprivredu i preradu hrane, a održat će se  u srijedu, 15. lipnja 2016. g. u splitskom hotelu Cornaro (Sinjska 6) s početkom u 18.00 sati.

više

Akcija dobrovoljnog darivanja krvi u Banovini

U organizaciji Kluba DDK samouprave i uprave u ponedjeljak, 13. lipnja 2016. od 9:00 do 12:00 sati u atriju zgrade Gradske uprave (Obala kneza Branimira 17) održat će se akcija dobrovoljnog darivanja krvi.

više

U Sveučilišnoj knjižnici započela dvodnevna konferencija o etičkim bankama

„Svijet se neprestano mijenja, društvo postavlja nova pitanja i nužno je dati im odgovore, uvijek iznova pronalaziti nova rješenja. Upravo je etično bankarstvo jedno od takvih rješenja, nastalo kao odgovor na potrebe pojedinca i zajednice u kojoj živi i radi.“, kazala je zamjenica gradonačelnika Aida Batarelo ...

više

Izaslanstvo Grada Splita predvođeno gradonačelnikom Ivom Baldasarom boravi u dvodnevnom uzvratnom posjetu Tuzlanskom i Zeničko-dobojskom kantonu

Uz gradonačelnika u Bosnu i Hercegovinu otputovali su Vahid ef. Hadžić, glavni imam Mesdžida Islamske zajednice Split, Edin Nurkić, predsjednik Vijeća bošnjačke nacionalne manjine grada Splita i Kadro Kulašin, predsjednik Vijeća bošnjačke nacionalne manjine Splitsko-dalmatinske županije.

više

U splitskom HNK otvorena peta Shift konferencija

„Ono što nas najviše raduje je to što Split koji obiluje intelektualnim kapitalom svojim mladim generacijama pokazuje da uspjeh mogu ostvariti u svom gradu, pogotovo u vremenu kad sve više mladih ljudi ...

više

Obilježena 25. obljetnica 114. brigade Hrvatske vojske.

Polaganjem cvijeća na Središnjem križu i na Groblju hrvatskih branitelja na Lovrincu i svečanom akademijom u Domu HV u Lori danas je u Splitu obilježena je 25. obljetnica osnivanja 114. brigade Hrvatske vojske, prve pričuvne brigade Zbora narodne garde.

više

Gradonačelnik Baldasar u uzvratnoj posjeti Tuzlanskom i Zeničko-dobojskom kantonu

Izaslanstvo Grada Splita predvođeno gradonačelnikom Ivom Baldasarom otputovalo je danas u dvodnevni uzvratni posjet Tuzlanskom i Zeničko-dobojskom kantonu. Uz gradonačelnika u Bosnu i Hercegovinu otputovali su Vahid ef. Hadžić, glavni imam Mesdžida Islamske zajednice Split, ...

više

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba