index
press.gif
Arhiva vijesti u 2019.
Arhiva vijesti u 2018.
Arhiva vijesti u 2017.
Arhiva vijesti u 2016.
Siječanj
Veljača
Ožujak
Travanj
Svibanj
Lipanj
Srpanj
Kolovoz
Rujan
Listopad
Studeni
Prosinac
Arhiva vijesti u 2015.
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Veslačka utrka - sv.Duje

Arhiva vijesti 2016.

Gradonačelnik Baldasar primio predstavnike prvog postrojavanja Hrvatske vojske i policije

Prije dvadeset i pet godina dio samostalne satnije „Sv. Jure“ iz Žrnovnice sa 44 pripadnika tadašnjeg Mornaričkog odreda sudjelovao je na prvom postrojavanju Hrvatske vojske na Gradskom stadionu u Kranjčevićevoj ulici u Zagrebu što je bilo službeno utemeljenje Hrvatske vojske i policije.

više

Izjava gradonačelnika Ive Baldasara u povodu današnjeg napada na Zdravka Mamića i Čedu Prodanovića ispred Prekršajnog suda u Splitu

„Osuđujem današnji huliganski čin u kojem su napadnuti gospodin Mamić i gospodin Prodanović, a kojim se narušava ugled grada Splita i naših građana. Želimo živjeti u sigurnom gradu u kojem ljudska prava i slobode nemaju alternative ...

više

U Vili Dalmaciji održana završna manifestacija „Blago našeg Marjana“

Proglašenjem pobjednika za izradu najboljih školskih plakata i finalnim kvizom znanja u kojem su se nadmetali učenici četvrtih razreda splitskih osnovnih škola danas je u Vili Dalmaciji održana završna manifestacija u sklopu projekta „Blago našeg Marjana“.

više

Obilježen Dan hrvatskih branitelja grada Splita

U povodu Dana hrvatskih branitelja grada Splita danas je izaslanstvo Grada Splita u kojem je bio gradonačelnik Ivo Baldasar, predsjednik Gradskog vijeća Boris Ćurković i zamjenica gradonačelnika Aida Batarelo, položilo vijenac na spomenik u Parku branitelja kraj Banovine.

više

Otvorene preuređene prostorije „Slobodne Dalmacije“

Prigodnom svečanošću uz prisutnost većeg broja uzvanika danas su otvorene preuređene prostorije splitskog dnevnika „Slobodna Dalmacija“ u Ulici Hrvatske mornarice 4, gdje se vodstvo i uredništvo te novinske kuće vratilo nakon osam godina provedenih u Dugopolju.

više

U povodu Dana Oružanih snaga položeni vijenci na Lovrincu

U povodu Dana Oružanih snaga Republike Hrvatske izaslanstvo Grada Splita položilo je danas vijence na Groblju Lovrinac.

više

Na Kili 1 gradit će se ambulanta, apoteka i prostorije gradskog kotara

Predstavnici Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama, Grada Splita, Ljekarni Splitsko-dalmatinske županije i Doma zdravlja Splitsko-dalmatinske županije potpisali su danas Sporazum ...

više

Na Rivi promoviran reciklirani sapun „Sapo“

U organizaciji Mreža udruga osoba s invaliditetom Dalmacije, a u sklopu projekta "Odgovorno poslovanje čisti svijet!" jutros je na splitskoj Rivi održana promotivna ulična prezentacija prvog hrvatskog recikliranog sapunaradnog naziva „Sapo“.

više

U Splitu obilježeni 19. Dani volonterskog rada

Humanitarno-prodajnom izložbom i zabavnim programom u Strossmayerovom parku u Splitu su u organizaciji Udruge Mi u subotu obilježeni 19. Dani volonterskog rada. Prikupljeni novac od donacija ove je godine usmjeren udruzi „Glazbene niti ljubavi“ ...

više

U Dioklecijanovim podrumima otvoren „Vinski podrum“

U podrumima Dioklecijanove palače otvoren je danas 4. sajam vina i delicija “Vinski podrum“, manifestacija koju se četvrtu godinu za redom organizira splitski dnevnik Slobodna Dalmacija u suradnji s Udrugom dalmatinskih vinara „Vino Dalmacije“.

više

Počeli radovi na plinskoj mreži u Splitu

Polaganjem plinskih cijevi na trasi od trgovačkog centra „Bauhausa“ do „Prometa“ u Hercegovačkoj ulici, kojem događaju su prisustvovali zamjenik splitskog gradonačelnika Goran Kovačević, ...

više

Održana pokazna vježba Civilne zaštite „Zapadna obala 2016.“

Protupožarnom sirenom i evakuacijom zaposlenika iz zgrade splitske Gradske uprave započela je jutros zajednička vježba operativnih snaga Civilne zaštite pod nazivom „ Zapadna obala 2016.“.

više

Svečanost u povodu 70 godišnjice Zajednice tehničke kulture

Prigodnom svečanošću u Hrvatskom narodnom kazalištu danas je obilježena 70. godišnjica Zajednice tehničke kulture u Republici Hrvatskoj.
Kako je uvodno istakla Maja Novaković, tajnica splitske Zajednice ...

više

Ministar Zlatko Hasanbegović razgovarao s vodstvom Grada Splita

Gradonačelnik Ivo Baldasar, primio je danas, zajedno sa svojim suradnicima ministra kulture Republike Hrvatske, Zlatka Hasanbegovića.
U jednosatnom razgovoru oni su razgovarali o problemima u kulturi grada Splita ...

više

Predstavljeno peto izdanje Codeanywhere Shift konferencije

U Splitu je danas na konferenciji za novinare predstavljeno peto izdanje Codeanywhere Shift konferencije, jednog od najvećih informatičkih događaja u jugoistočnoj Evropi, koji će se održati 2. i 3. lipnja ove godine u splitskom Hrvatskom narodnom kazalištu.

više

25. godina Dječjeg vrtića Montessori u Splitu

Otvaranjem međunarodne konferencije „Interdisciplinarni pristup razvoju osjećaja i osjetila u djetinjstvu“, počelo je trodnevno obilježavanje 25. godišnjice rada Dječjeg vrtića Montessori u Splitu.

više

Završena 33. sjednica Gradskog vijeća

Rasprava na 33. sjednici Gradskog vijeća nastavljena je razmatranjem izmjena Odluke o autotaksi prijevozu, koja je dan ranije nakon višesatne diskusije prekinuta i ostavljena za drugi dan zasjedanja vijeća.

više

Nastupni posjet portugalskog veleposlanika

Nj. E. Julio Vilela, veleposlanik Portugala u Republici Hrvatskoj boravio je danas u nastupnom posjetu gradu Splitu, a nakon susreta sa prof. dr. sc. Alenom Soldom, prorektorom za znanost i međunarodnu suradnju Sveučilišta u Splitu u splitskoj Gradskoj upravi ga je primio gradonačelnik Ivo Baldasar.
više

Skidanjem triju točaka s dnevnog reda počela 33. sjednica Gradskog vijeća

Uvodnom raspravom oko utvrđivanja dnevnog reda, u toku koje su skinute tri od 47 predloženih točaka, počela je 33. sjednica Gradskog vijeća. Tako vijećnici neće razmatrati Informaciju o stanju lokacije u obuhvatu DPU-a Trga hrvatske bratske zajednice, ...

više

Izmjene u sastavu Gradskog vijeća

Uoči početka 33. sjednice Gradskog vijeća konstatirane su izmjene u njegovom sastavu do kojih je došlo zbog izlaska iz vijeća dvojice dosadašnjih vijećnika, a o čemu je izvijestio Ivan Banović (SDP), predsjednik Mandatne komisije.

više

Uz bob na manistru Splićani proslavili Dan Marjana

Brojni Splićani danas su se okupili na Marjanu, poglavito na platou kod Zoološko vrta kako bi proslavili Dan Marjana, jednog od simbola grada.

više

Odobren projekt CitiEnGov

Europski fond za regionalni razvoj je odobrio Gradu Splitu projekt CitiEnGov (Cities for a Good Energy Governance – Gradovi za pametno energetsko upravljanje), koji je bio prijavljen na natječaj u sklopu programa Interreg Central Europe.

više

Obilježen Dan GK Sirobuje i blagdan svetog Leopolda Mandića

Otkrivanjem spomen ploče Luki Vranješu, poginulom hrvatskom branitelju u Domovinskom ratu te prigodnom svečanošću u prostorijama Gradskog kotara, obilježen je Dan GK Sirobuje i svetog Leopolda Mandića, zaštitnika kotara.

više

„Dom je tamo gdje je pjesma“

Pred prepunim gledalištem u kino dvorani u Domu Hrvatske vojske u Lori sinoć su se članovi KUD-ova splitskih nacionalnih manjina povodom Dana Grada Splita i Dana Europe predstavili bogatim kulturno zabavnim programom pod nazivom „Dom je tamo gdje je pjesma“.

više

Padobranci donijeli zastave na Rivu

U povodu Dana Europe pripadnici Padobranskog kluba „Graviton“ donijeli su danas na splitsku Rivu zastave Europe, Hrvatske i grada Splita.

više

Zamjenica gradonačelnika primila goste iz Gladsaxa

Zamjenica splitskog gradonačelnika Aida Batarelo primila je danas goste iz danskog grada prijatelja Gladsaxa.

više

Na Marjanu podignuta zastava Europske Unije

U povodu Dana Europe na marjanskom platou, ispred Zoološkog vrta, podignuta zastava Europske Unije.

više

Na Fešti spize i pića podijeljeno 5 tisuća porcija orzota

Nakon velikog misnog slavlja na splitskoj Rivi u sklopu ovogodišnjeg programa Sudamje na splitskoj je ribarnici održana tradicionalna Fešta spize i pića.

više

Procesija i misa na blagdan sv. Duje

Svečanim euharistijskim slavljem, koje je danas na Rivi uz sudjelovanje nekoliko desetaka tisuća vjernika predvodio vojni ordinariju u Republici Hrvatskoj mons. Jure Bogdan, Splitsko-makarska nadbiskupija i grad Split proslavili su blagdan sv. Dujma.

više

Gradonačelnik Baldasar klapi Lučica uručio Medalju Grada

Povodom blagdana svetog Dujma i Dana Grada Splita sinoć je u splitskom teatru održana 30. večer dalmatinskih klapa. 

više

Otvoren moćnik sv. Duje

Otvaranjem moćnika sv. Dujma u splitskoj prvostolnici, u petak 6. svibnja, započela je središnja proslava blagdana splitskog patrona. Kao što je običaj, moćnik s Dujmovim relikvijama na oltaru sv. Dujma otvorili su prepozit Metropolitanskog kaptola mons. Nedjeljko Ante Ančić i splitski gradonačelnik Ivo Baldasar.

više

Nadbiskup Barišić otvorio izložbu „ Papa Franjo u Izraelu“

Na Peristilu u Palači Skočibučić- Lukaris splitsko-makarski nadbiskup mons. Marin Barišić otvorio je izložbu „Papa Franjo u Izraelu“ koju su zajednički organizirali Izraelsko veleposlanstvo u RH, Konzervatorski odjel Ministarstva kulture RH, Splitsko-makarska nadbiskupija i Grad Split.

više

Gradonačelnik čestitao imamu 100.obljetnicu priznanja islama u Hrvatskoj

Gradonačelnik Splita Ivo Baldasar  danas se u splitskom mesdžidu sastao s glavnim imamom Vahid ef. Hadžićem te mu čestitao  jubilej 100. godišnjice institucionaliziranog i pravnog priznanja islama u Hrvatskoj koju je tom prigodom uputio  i svim muslimanima  Medžlisa.

više

Gradonačelnik s braniteljima iz Vukovara

Gradonačelnik Ivo Baldasar primio je danas predstavnike udruge hrvatskih branitelja Sajmište iz Vukovara koji u Splitu borave u povodu Dana grada i blagdana sv. Duje.

više

Svečana sjednica Gradskog vijeća Splita u povodu Dana grada i blagdana svetog Dujma

U povodu Dana Grada i blagdana svetog Dujma u Hrvatskom narodnom kazalištu Split danas je održana Svečana sjednica Gradskog vijeća na kojoj su, ujedno, predsjednik vijeća Boris Ćurković i gradonačelnik Ivo Baldasar zaslužnim Splićanima i organizacijama uručili nagrade Grada.

više

Obilježena 25. obljetnica prosvjeda ispred „Banovine“

Danas je pred istočnom stranom zgrade Gradske uprave obilježena 25. obljetnica velikog prosvjeda, održanog 6. svibnja 1991. godine pred zgradom „Banovine“, u kojoj je tada bilo zapovjedništvo Vojno-pomorske oblasti Jugoslavenske ratne mornarice.

više

Vijenci na grobovima gradonačelnika

U povodu Dana Grada i blagdana svetog Dujma, izaslanstvo Grada Splita, predvođeno gradonačelnikom Ivo Baldasarom položilo je danas na gradskom groblju Lovrinac, vijence kod Središnjeg križa te na grobove splitskih uglednika - bivših gradonačelnika.

više

U Dioklecijanovim podrumima otvoren 41. Praznik cvijeća

U okviru programa ovogodišnje Sudamje, gradonačelnik Ivo Baldasar otvorio je sinoć 41. Praznik cvijeća, manifestaciju koja se ove godine u Dioklecijanovim podrumima održava pod nazivom ” Cvit za Split”.

više

Otvorena izložba slika Jürgena Mitranskog

Gradonačelnik Ivo Baldasar večeras je u Staroj gradskoj vijećnici otvorio izložbu slika istaknutog njemačkog slikara Jürgena Mitranskog.

više

U Foto klubu otvorena izložba „Hangzhou- daleki grad prijatelj“

Kasno sinoć u Galeriji Fotokluba Split u Marmontovoj ulici gradonačelnik Ivo Baldasar i predstavnik kineskog veleposlanstva u Republici Hrvatskoj otvorili su izložbu fotografija „Hangzhou- daleki grad prijatelj“.

više

Otkriven reljef s likom pape Ivana Pavla II

Nadbiskup Marin Barišić i akademski kipar Kuzma Kovačić otkrili su u ordinarijatu Splitsko-makarske nadbiskupije reljef s likom pape Ivana Pavla II.

više

Dodijeljene nagrade HNK Split

U povodu 6. svibnja Dana Hrvatskog narodnog kazališta Split na prigodnoj svečanosti danas su dodijeljene Nagrade HNK Split, koje nose imena velikih umjetnika splitskog teatra.

više

Dogradonačelnici Splita i Charlottenburg - Wilmersdorfa na gradilištu škole Pazdigrad

Zamjenica gradonačelnika Splita Aida Batarelo i zamjenik gradonačelnika grada prijatelja Charlottenburg - Wilmersdorf (Berlin) Herrn Carsten Engelmann obišli su u četvrtak gradilište osnovne škole Pazdigrad, ...

više

Po 16. put održana manifestacija „Neka Riva u cviću pliva“

Danas je na Rivi, u organizaciji splitske Turističke zajednice po 16. put održana dječja manifestacija „Neka Riva u cviću pliva“. Koncertni dio programa „odradila“ su djeca pod ravnanjem Jovice Škare,

više

Predstavljeni obavljeni konzervatorski i restauratorski radovi na Vestibulu

Prigodnom svečanošću, u okviru proslave Sudamje, danas su predstavljeni obavljeni konzervatorski i restauratorski radovi na Vestibulu.
„Riječ je o iznimnom događaju kakvom se ne može prisustvovati svakog dana, ...

više

26. put hrvatski zastava na kampanelu katedrale svetog Duje

Danas, nešto prije 12,00 sati na kampanel katedrale svetog Duje postavljena je hrvatska zastava.

više

Otvorena izložba „Zvuk-zvek-zvon“ o glazbalima u hrvatskom folkloru

Pročelnik Službe za kulturu i Staru gradsku jezgru Siniša Kuko otvorio je danas u Etnografskom muzeju izložbu „Zvuk-zvek-zvon“, posvećenu glazbalima u hrvatskom folkloru.

više

Otvorena foto izložba „PULS GRADA“/ THE CITY PULSE

U atriju Gradske uprave danas je otvorena foto izložba „PULS GRADA“/ THE CITY PULSE koju su organizirali splitska 1. gimnazija i Astor College iz prijateljskog britanskog grada Dovera.

više

U Splitu održan Investicijski forum Dalmacije

U organizaciji časopisa „Lider“, a u okviru projekta Lider Invest, u Splitu je, u HGK Županijskoj komori Split održan Investicijski forum Dalmacije, čiji je cilj izbor najboljih velikih, srednjih i malih proizvodnih investicija u Hrvatskoj.

više

Počela Fešta sv. Križa

U prostorijama Gradskog kotara Varoš skromno, bez pripadajućeg kulturno umjetničkog programa, otvorena je Fešta svetog Križa.

više

Održan Hrvatsko-francuski gospodarski forum

Na inicijativu Hrvatsko-francuske trgovinske i industrijske komore, a uz podršku Grada Splita i Hrvatske gospodarske komore, u prostorima HGK Županijske komore Split održan je Hrvatsko-francuski gospodarski forum.

više

Zapovjednik francuskog ophodnog broda i veleposlanica Boccoz primljeni u Banovini

Gradonačelnik Ivo Baldasar primio je danasu velikoj vijećnici zgrade Gradske uprave  zapovjednika broda Francuske nacionalne mornarice L ADROIT, kapetana fregate Nicolasa Giurauda, a prijemu je nazočila veleposlanica Republike Francuske u Republici Hrvatskoj, NJ. E. Michele Boccoz ...

više

Održan sedmi Kamp informatike za splitske osnovnoškolce - kids@MIC

U sklopu Programa proslave blagdana sv. Dujma u Microsoft inovacijskom centru Split održan je sedmi Kamp informatike za učenike splitske Osnovne škole „Split 3“ - kids@MIC.

više

Splićani pobjednici 15. regate legendi

Splitske veslačke legende pobjednici su 15. međunarodne veslačke regate „Sveti Duje“.
Osmerac u sastavu Nikša Skelin, Denis Boban, Zvonimir Batinić, Jure Mrduljaš, Igor Boraska, ...

više

Na Marjanu obilježen Međunarodni praznik rada

Unatoč kiši na splitskom Marjanu je u nedjelju, 1. svibnja obilježen Međunarodni praznik rada. Zbog lošeg vremena izostao je program u organizaciji Turističke zajednice grada Splita, kao i predviđeni prigodni govori ...

više

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba