index
press.gif
Arhiva vijesti u 2019.
Arhiva vijesti u 2018.
Arhiva vijesti u 2017.
Arhiva vijesti u 2016.
Siječanj
Veljača
Ožujak
Travanj
Svibanj
Lipanj
Srpanj
Kolovoz
Rujan
Listopad
Studeni
Prosinac
Arhiva vijesti u 2015.
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Split - doček Gorana Ivaniševića

Arhiva vijesti 2016.

Turizam na splitski način u 6. Poduzetničkom kafiću

Šesti u nizu Poduzetnički kafić Split u sklopu projekta „Malom kavom do velikog posla“ na temu „Turizam na splitski način!“ održao se sinoć u splitskom hotelu Cornaro.

više

Primanje za dobitnike nagrada Grada Splita u Vili Dalmacija

Predsjednik Gradskog vijeća Grada Splita, Boris Ćurković zajedno s gradonačelnikom Ivom Baldasarom i njegovim zamjenicima Aidom Batarelo i Goranom Kovačevićem primio je danas u Vili Dalmacija ovogodišnje dobitnike nagrada Grada Splita.

više

Predstavljen Program proslave Dana Grada Splita i blagdana svetog Dujma

Na konferenciji za novinare splitski gradonačelnik Ivo Baldasar i pročelnica Ureda Grada Marina Protić predstavili su Program ovogodišnje proslave Dana Grada Splita i blagdana svetog Dujma, kojeg je usvojio gradski odbor za proslavu.

više

Splitski gradonačelnik primio predsjednika Zaklade „Friedrich Ebert“

Gradonačelnik Ivo Baldasar, zajedno sa svojom zamjenicom Aidom Batarelo, primio je danas Kurta Becka, predsjednika Zaklade „Friedrich Ebert“, u čijoj su pratnji bili njegovi njemački i zagrebački suradnici.

više

Obilježavanje 25. godišnjice formiranja 4. gardijske brigade

U povodu 25. godišnjice formiranja 4. gardijske brigade Hrvatske vojske izaslanstvo Grada Splita predvođeno gradonačelnikom Ivom Baldasarom položilo je cvijeće uz Spomen ploču na Šetalištu Ivana Meštrovića, kod Vile Dalmacija, ...

više

U Splitskoj banci otvoren račun za obnovu vukovarskog vodotornja

Temeljem odluke splitskog Gradskog vijeća, donesene na 32. sjednici, održanoj 30. ožujka 2016. godine o davanju potpore Gradu Vukovaru za Projekt obnove Vukovarskog vodotornja – simbol hrvatskog zajedništva u Splitskoj banci je otvoren račun na kojeg će se uplaćivati prikupljena sredstva.

više

Bugarska veleposlanica u nastupnom posjetu u Splitu

Gradonačelnik Ivo Baldasar je danas primio veleposlanicu Republike Bugarske u Hrvatskoj Tanju Dimitrovu u nastupni posjet. U prijateljskom razgovoru, tokom kojeg je bugarska veleposlanica pokazala izvanredno vladanje hrvatskim jezikom, ...

više

Gradonačelnik Baldasar primio zapovjednika njemačke ratne mornarice

Gradonačelnik Ivo Baldasar primio je danas zapovjednika njemačke ratne mornarice viceadmirala Andreasa Krausea, koji se od 26. do 28. travnja nalazi u posjetu Splitu i Hrvatskoj ratnoj mornarici.

više

U Split dolaze najbolji europski borci u tajlandskom boksu

Danas je gradonačelnik Ivo Baldasar zajedno sa svojim suradnicima Hrvojem Akrapom i Ozrenom Bužančićem  primio u posjet prvog čovjeka Svjetske federacije tajlandskog boksa Stephen Foxa i njegovog domaćina u Splitu Branka Cikatića, izbornika reprezentacije Hrvatske u tajlandskom boksu.

više

Osnovna škola „Brda“ pobijedila u „Maloj splitskoj debati“

Ekipa Osnovne škole „Brda“ pobjednik je finalnog natjecanja u debatiranju, koje se od listopada 2015. godine provodilo u okviru splitskih osnovnih škola, a u sklopu projekta „Mala splitska debata“.

više

Objavljen natječaj za dodjelu bespovratnih sredstava

Na Službenim internetskim stranicama Grada Splita www.split.hr i u dnevnom listu „Slobodna Dalmacija“ objavljen Natječaj za dodjelu potpora malom gospodarstvu grada Splita u 2016. godini.

više

Šesti Poduzetnički kafić – Turizam na splitski način

U četvrtak, 28. travnja 2016. u hotelu „Cornaro“ (Sinjska 6) s početkom u 17.00 sati održat će se  šesti „Poduzetnički kafić Split“ na temu „Turizam na splitski način!“.

više

Split i Vis obilježavaju 150. obljetnicu Viškog boja

U prostoru Arheološke zbirke „Issa“ u Gradu Visu, dana 26. travnja otvorena je izložba „Ljudi od željeza na brodovima od drva“. Izložbu su, povodom 150. obljetnice Viškog boja, organizirali Hrvatski pomorski muzej Split, Arheološki muzej u Splitu, Grad Vis i Grad Split.

više

Program proslave blagdana sv. Dujma - Dana Grada Splita 2016.


> PROGRAM PROSLAVE BLAGDANA SV. DUJMA - DANA GRADA SPLITA
više

Učenici gimnazije „Marko Marulić“ simulirali sjednicu Gradskog vijeća

U velikoj vijećnici splitske Gradske uprave održana je simulirana sjednica Gradskog vijeća s učenicima IV gimnazije „Marko Marulić“.

više

Otvorena izložba „ Prvih 10“ Splitske tiramole

U Staroj gradskoj vijećnici na Pjaci sinoć je otvorena izložba 'Prvih 10', najbolje fotografije izlagane tijekom deset godina 'Splitske tiramole'. Izloženo je 100 fotografija 81 autora koje se mogu razgledati do 30. travnja, a 'Prvih 10' je označio i početak ovogodišnjeg programa Sudamje.

više

Privremeno zatvaranje Marjanskog tunela

Danas, 22. travnja 2016. od 17.00  sati do ponedjeljka, 25. travnja 2016. do 5.00 sati.

više

Arheološka istraživanja na istočnoj obali Splita

U cilju stišavanja bespotrebne i destruktivne polemike u vezi zaštitnih arheoloških istraživanja na istočnoj obali Splita, oko Turističke palače, gradonačelnik, Ivo Baldasar zatražio je stručno mišljenje pročelnika Konzervatorskog odjela u Splitu,  dr. sc. Radoslava Bužančića.

više

Počeo 26. festival hrvatske drame „Marulićevi dani“

Svečanošću dodjele nagrada Ministarstva kulture „Marin Držić“ za najbolje nove dramske tekstove u 2015. godini u splitskom Hrvatskom narodnom kazalištu je otpočeo 26. festival hrvatske drame „Marulićevi dani“, koji će trajati do 28. travnja.

više

Osnovne škole „Manuš“ i „Mertojak“ pobjednici ovogodišnje „Dioklecijanove škrinjice“

Učenici Osnovne škole „Mertojak“ pobjednici su ovogodišnjeg završnog kviza znanja učenika splitskih osnovnih škola, koji je proveden u okviru realizacije projekta „Dioklecijanova škrinjica“, koji se u Splitu provodi već četiri godine.

više

Britanac Mark Cavendish na Rivi proslavio pobjedu u 2. etapi „Tour of Croatia“

Britanac Mark Cavendish prvi je na splitskoj Rivi prošao kroz cilj druge etape međunarodne biciklističke utrke „Tour of Croatia“, pobijedivši u finišu glavnog konkurenta Talijana Giacoma Nizzola, inače laureata prve etape.

više

Održane edukativne radionice za osnovce

U sklopu održavanja 16. Festivala znanosti kao i povodom obilježavanja „Dana planeta Zemlje“, volonterke Festivala znanosti iz Službe za gospodarstvo, turizam, međunarodne i EU fondove, Ana Jerkunica, Ivana Bandalo i Dora Radić ...

više

Počeo 14. Festival znanosti

U prostorima Galerije umjetnina danas je svečano otvoren 14. Festival znanosti, s naslovnom temom „Znanost i umjetnost“.

više

Više od 100 iznajmljivača na radionicama o ICT-u u turizmu

U okviru projekta „ICT u turizmu za privatne iznajmljivače“, namijenjenog privatnim iznajmljivačima s područja grada Splita, Služba za gospodarstvo, turizam, međunarodne i europske fondove Grada Splita je od 11. do 13. travnja 2016. godine organizirala 6 jednodnevnih radionica, ...

više

Najavljen finale projekta „Mala splitska debata“

Debatne ekipe osnovnih škola „Brda“ i „Manuš“, sudjelovat će u završnici nadmetanja u raspravljanju, koje se provodi u okviru projekta „Mala splitska debata“, s tim da će se samo finale održati do 15. svibnja ove godine. To je danas, u okviru najave tog događaja i predstavljanja cjelovitog projekta kao i njegovih sudionika, ...

više

Laura Boldrini, predsjednica Zastupničkog doma talijanskog parlamenta posjetila Split

Predsjednica Zastupničkog doma parlamenta Republike Italije, Laura Boldrini danas je boravila u kratkom posjetu Splitu, kojom prigodom je razgledala povijesnu jezgru grada, prošetavši se Rivom, Dioklecijanovim podrumima i Peristilom.

više

Svečanom sjednicom obilježen Dan Splitsko-dalmatinske županije

U amfiteatru splitskog Medicinskog fakulteta održana je svečana sjednice Županijske skupštine, na kojoj su zaslužnim pojedincima i kolektivima uručena najviša županijska priznanja.

više

Prezentacija rane laičke defibrilacije AED uređajem

U organizaciji Grada Splita, HCK-Gradskog društva Split te Zavoda za hitnu medicinu Splitsko-dalmatinske županije danas se na Riviodržala prezentacija rane laičke defibrilacije AED uređajem. Prezentaciju korištenja AED uređaja na Rivi održali su volonteri HCK, a nazočio je gradonačelnik Ivo Baldasar.

više

Obilježena 71. Obljetnica Narodne vlade Hrvatske

Polaganjem vijenaca na spomen ploču u splitskoj Staroj Gradskoj vijećnici, u kojoj je 14. travnja 1945. osnovana Narodna vlada Hrvatske, danas je obilježena 71. godišnjica osnutka te vlade.

više

Peti poduzetnički kafić Split otkrio tajne ICT industrije i startup-a

Peti u nizu Poduzetnički kafić Split u sklopu projekta „Malom kavom do velikog posla“ na temu „Kreni u promjene - ICT i startup revolucija!“održao se sinoć u splitskom restoranu Gusar.

više

Otvoren 18. Croatia Boat Show

Zamjenik ministra turizma, Robert Pauletić, danas je na Zapadnoj obali splitske Gradske luke otvorio 18. Croatia Boat Show.
„Čestitam organizatorima što su izdržali sedam gladnih – biblijskih godina i nadam se da sada slijedi onih sedam plodonosnih.
više

Otvoren 9. festival hrvatske drame za djecu „Mali Marulić“

Predstavom „Moja obitelj i jedan jež“ Hrvoja Zalara, u izvedbi zagrebačkog kazališta „Smješko“ u Kazalištu lutaka je otpočelo deveto izdanje Festivala hrvatske drame za djecu Mali Marulić. Festival se održava od 11. do 14. travnja, a  otvorio ga je sinoć zamjenik splitskog gradonačelnika, Goran Kovačević.

više

Otvorena međunarodna konferencija „RECIPE 2016“

Danas je prigodnim otvaranjem u hotelu Radisson Blu otvorena dvodnevna međunarodna konferencija "Resilience of Critical Infrastructure Protection in Europe“ - RECIPE 2016. na kojoj će brojni međunarodni stručnjaci u području sigurnosti raspravljati o temi zaštite kritične infrastrukture.

više

Peti Poduzetnički kafić promovira ICT industriju i startup tvrtke

Grad Split u suradnji s Hrvatskom udrugom poslodavaca i UHY Savjetovanjem d.o.o. provodi EU projekt 'Malom kavom do velikog posla' ukupne vrijednosti 297.715,08 kuna u cijelosti financiran iz Europskog socijalnog fonda.

više

General pukovnik Mirko Šundov prvi put u Splitu kao načelnik Glavnog stožera OS RH

Splitski gradonačelnik Ivo Baldasar primio je danas general pukovnika Šundova, načelnika Glavnog stožera OS RH. General ne samo da je prvi put u Splitu u funkciji načelnika Glavnog stožera, nego je to i njegova prva službena aktivnost na tom položaju.

više

Talijanski veleposlanik u nastupnom posjetu Splitu

Splitski gradonačelnik Ivo Baldasar danas je primio u nastupni posjet veleposlanika Italije u Republici Hrvatskoj Adriana Chiodi Cianfaranija.
„Bio je to prijateljski razgovor u kojem je glavna tema bila o onome što bi nas trebalo spajati, ...

više

U Staroj gradskoj vijećnici otvorena izložba o Sarajevskoj Hagadi

U organizaciji Grada Splita, sarajevske Židovske općine i sarajevske izdavačke kuće Rabic, u Staroj gradskoj vijećnici je otvorena izložba Sarajevska hagada - židovski rukopisni iluminirani kodeks.

više

Obilježena 25. obljetnica osnivanja Specijalne jedinice policije BATT

Polaganjem vijenaca na centralnom spomeniku u bazi Specijalne jedinice policije BATT u Mravincima, potom polaganjem vijenaca na Groblju branitelja na Lovrincu te svečanom akademijom i otkrivanjem spomen ploče u Vili Dalmacija (u prostorima današnjeg MedILS-a) - ratnoj bazi SJP BATT u Splitu je obilježena 25. obljetnica osnivanja SJP BATT.

više

Javni poziv za prikupljanje projektnih ideja za izradu Strategije razvoja Urbane aglomeracije Split za razdoblje 2015.-2020.

Grad Split, kao nositelj izrade Strategije razvoja Urbane aglomeracije Split, zajedno s 12 gradova i općina koji ulaze u sastav Urbane aglomeracije Split: Trogirom, Omišom, Sinjem, Kaštelima, Solinom, Podstranom, Dugim Ratom, Klisom, Dugopoljem, Mućem, Lećevicom i Dicmom, ...

više

Četvrtaši prošetali Park šumom u okviru projekta „Blago našeg Marjana“

Prvom poučnom šetnjom učenica i učenika 4. a i b razreda OŠ "Marjan" i OŠ „Dobri“ koji su u pratnji svojih učitelja i uz stručno vodstvo edukatora, danas pohodili splitsku Park-šumu započela je realizacija programa u okviru projekta "Blago našeg Marjana".

više

Počeli radovi na izgradnji okretišta u Žrnovnici

U Žrnovnici pored mjesnog groblja su započeli radovi na izgradnji okretišta za autobuse koje bi trebalo biti dovršeno do početka svibnja.

više

Upis djece u predškolske ustanove Grada Splita za pedagošku 2016./2017. godinu

Od ponedjeljka 4. travnja 2016. godine do zaključno petka 15. travnja 2016. godine u vremenu od 8 do 16 sati vršit će se upis djece u predškolske ustanove Grada Splita za narednu pedagošku 2016./2017. godinu.

više

Grad Split prijavio 4 projekta na Interreg ADRION programu

Grad Split je prijavio partnerstvo u 4 projekta na program transnacionalne suradnje Interreg ADRION čija je ukupna vrijednost 5.796.544,8 €, dok bi ukupni budžet Grada Splita iznosio 698.501,00 €.

više

Na Rivi obilježen svjetski Dan svjesnosti o autizmu

Prigodnim programom u organizaciji Udruge za autizam Split i Centra za autizam, u okviru kojeg su u zrak pušteni plavi baloni, danas je na splitskoj Rivi obilježen sutrašnji svjetski Dan svjesnosti o autizmu.

više

Grad Split organizira besplatne radionice “ICT u turizmu za privatne iznajmljivače“

Dana 01.04.2016. godine (petak), na službenim stranicama Grada Splita objavljen je Javni Poziv za prijavu kandidata za pohađanje besplatnih radionica “ICT u turizmu za privatne iznajmljivače“.

više

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba