index
press.gif
Arhiva vijesti u 2019.
Arhiva vijesti u 2018.
Arhiva vijesti u 2017.
Arhiva vijesti u 2016.
Siječanj
Veljača
Ožujak
Travanj
Svibanj
Lipanj
Srpanj
Kolovoz
Rujan
Listopad
Studeni
Prosinac
Arhiva vijesti u 2015.
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Split_Riva_3

Arhiva vijesti 2016.

Ruski veleposlanik kod splitskog gradonačelnika

Splitski gradonačelnik Ivo Baldasar primio je danas u nastupni posjet veleposlanika Ruske Federacije Anvara Azimova, u čijoj je pratnji bio Josip Eterović, počasni konzul Ruske Federacije u Splitu.

više

Gradonačelnik Ivo Baldasar: Zaključili smo prošlost

„Odavno se nisam osjećao ovako komplicirano i ovako zadovoljno, jer je i jedno i drugo izglasano u najboljem duhu. Jasno je da je ovo opet tema mi i oni, ustaše i partizani, ili neka slična kombinatorika.

više

Split dobio Prilaz žrtava komunizma i Park Prvog splitskog odreda

Vijećničkim preglasavanjem na završetku nastavka prije tjedan dana prekinute 32. sjednice Gradskog vijeća, donesena je odluka da se u splitski gradski adresar unesu dvije nove adrese.

više

Predstavljen projekt „Blago našeg Marjana“

Od slijedećeg utorka će učenici četvrtih razreda splitskih osnovnih škola, ovisno o rasporedu, krenut u prvu poučnu šetnju upoznavanja Marjana. Rečeno je to danas na predstavljanju projekta „Blago našeg Marjana“ kojega je u velikoj vijećnici zgrade Gradske uprave ...

više

Uskrs u Splitu

Na Uskrs, u nedjelju, 27. ožujka 2016. godine od 10,00 – 12,00 sati na Turistička zajednica grada Splita u suradnji s Udrugom kuhara SKMER na Trgu Republike (Prokurativama) po prvi put organizira manifestaciju „Slasno Uskršnje jutro“.

više

Grad Split dodjeljuje 400.000,00 kuna bespovratnih sredstava obrtnicima u 2016. godini

U cilju jačanja obrtništva na području grada Splita dana 25. 03. 2016. godine (petak) u dnevnom tisku „Slobodna Dalmacija“ i na službenim internetskim stranicama www.split.hr Grad Split je objavio Natječaj za dodjelu potpora obrtništvu grada Splita u 2016. godini.

više

Gradonačelnici Splita i Vukovara razgovarali o vidovima suradnje dva grada

Tijekom dvodnevnog posjeta Vukovaru i Vukovarsko srijemskoj županiji splitski gradonačelnik Ivo Baldasar susreo se danas s gradonačelnikom Vukovara Ivanom Penavom.

više

Otvoren novi stan Udruge za inkluziju „Lastavice“

U Ulici Ruđera Boškovića danas je uz prigodnu svečanost otvoren novi stan Udruge za inkluziju „Lastavice“. Riječ je o 12. stambenoj zajednici te udruge i trećem stanu u njenom vlasništvu.

više

Izaslanstvo Splita u uzvratnoj posjeti Vukovaru

Gradonačelnik Splita Ivo Baldasar te gradski vijećnici Damir Ćosić Roda i Marijo Sičić otputovali su u srijedu, 23. ožujka 2016. godine u uzvratni posjet Vukovaru.

više

Održan prvi dio 32. sjednice Gradskog vijeća

Punih deset i pol sati rada i 17 odrađenih točaka dnevnog reda, bilanca je prvog dijela 32. sjednice Gradskog vijeća, koju je navečer u 19,45 sati prekinuo njegov predsjednik - Boris Ćurković, najavivši nastavak za srijedu 30. ožujka.

više

Obilježena 15. obljetnica Zajednice Crnogoraca Split

Predsjednik Gradskog vijeća Grada Splita Boris Ćurković nazočio je svečanosti obilježavanja 15.obljetnice Zajednice Crnogoraca Split održanoj u amfiteatru Multimedijalnog kulturnog centra.

više

Po 19. put održan Dan narcisa

Tradicionalnom akcijom „Dan narcisa“, održanom na Rivi, Klub žena liječenih na dojci – Split obilježio je međunarodni Dan borbe protiv karcinoma dojke.

više

U Splitu će se nastaviti graditi stanovi POS-a

Na inicijativu splitskodalmatinskog župana Zlatka Ževrnje u Županiji je održan sastanak na kojem se razmatralo o daljnjim mogućnostima izgradnje stanova POS-a te gradnji dodatnih sadržaja na području Kile, kako bi tamošnji građani ...

više

Održan 9. Sajam poslova Splitsko-dalmatinske županije

Na Ekonomskom fakultetu u Splitu u organizaciji regionalnog Zavoda za zapošljavanje održan je 9. Sajam poslova Splitsko-dalmatinske županije.

više

Split se pridružuje akciji „Sat za planet Zemlju“

Grad Split će se i ove godine uključiti u akciju „Earth Hour“ 2016. – Sat za planet Zemlju, simboličnim gašenjem svjetala na Rivi  i južnom pročelju Dioklecijanove palače 19. ožujka 2016. godine od 20.30 do 21.30 sati.

više

Gradska blagajna neće raditi četvrtak i petak

Zbog tehničkih razloga Gradska blagajna u prizemlju zgrade Gradske uprave, Obala kneza Branimira 17, neće raditi u četvrtak, 17. ožujka 2016. i petak, 18. ožujka 2016. godine.

više

U Solinu počeo 2. Međunarodni kongres povijesnih gradova

U organizaciji Grada Solina, solinske Turističke zajednice i hotela „President“ u Solinu je počeo trodnevni, 2. Međunarodni kongres povijesnih gradova. Skup se održava pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Kolinde Grabar Kitarović, ...

više

Konstituirano Koordinacijsko vijeće Urbane aglomeracije Split

Uz domaćinstvo zamjenika splitskog gradonačelnika Gorana Kovačevića, u Velikoj vijećnici splitske Gradske uprave održan je prvi – konstituirajući sastanak Koordinacijskog vijeća Urbane aglomeracije Split.

više

Međunarodni skup o transferu tehnologije i komercijalizaciji istraživačkih i razvojnih projekata u Hrvatskoj

U organizaciji Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta u Splitu je počeo s radom međunarodni skup na temu „Kako uspješno transferirati tehnologiju i komercijalizirati istraživačke i razvojne projekte u Hrvatskoj“.

više

Uručeni ključevi POS-ovih stanova na Kili 4

Zamjenik ministra graditeljstva i prostornog uređenja Sandro Nižetić danas je uručio ključeve kupcima POS-ovih stanova na lokaciji Kila 4.

više

Otvoreni 12. Dani kršćanske kulture

Nadbiskup splitsko-makarski Marin Barišić u subotu je u prostoru Hrvatske akademije znanosti i umjetnosi, u Palači Milesi, otvorio tradicionalnu međunarodnu manifestaciju 12. Dane kršćanske kulture.

više

Održan Poslovni uzlet grada Splita 2016.

U Splitu je danas, četvrtu godinu za redom, održana manifestacija Poslovni uzlet grada Splita 2016. godine, posvećena edukaciji malih i srednjih poduzetnika, obrtnika i vlasnika poljoprivrednih gospodarstava grada Splita i Splitsko dalmatinske županije.

više

Obilježena 20.obljetnica Mješovitog pjevačkog zbora „Triglav“

Gradonačelnik Splita Ivo Baldasar i predsjednik Gradskog vijeća Boris Ćurković nazočili su u četvrtak cjelovečernjem koncertu Mješovitog pjevačkog zbora Triglav kojim je obilježena 20.obljetnica djelovanja zbora.

više

U Splitu otvorena dvodnevna konferencija o malom poduzetništvu

U Splitu je počela s radom dvodnevna konferencija pod nazivom „Razvoj malog i srednjeg poduzetništva putem strategija EU za Jadransko-jonsku i Dunavsku regiju“.

više

Gradonačelnik Baldasar primio izaslanstva rukometnih saveza Hrvatske i Crne Gore

U povodu odigravanja kvalifikacijske utakmice ženskih rukometnih reprezentacija Hrvatske i Crne Gore za prvenstvo Europe u Švedskoj, danas je gradonačelnik Ivo Baldasar, primio izaslanstva rukometnih saveza Hrvatske i Crne Gore.

više

Na Pjaci podignuta zastava 23. „Porina“

Zamjenik splitskog gradonačelnika Goran Kovačević i članovi Dječjeg zbora „Srdelice“ podigli su danas na štandarac na Narodnom trgu zastavu 23. „Porina“, glazbeno diskografske fešte, koja će u Splitu trajati punih tjedan dana.

više

Poduzetnici i svi zainteresirani prijavite se na besplatne edukacije u sklopu Poslovnog uzleta grada Splita 11. ožujka 2016. godine!

Grad Split i Splitsko-dalmatinska županija u suradnji sa Poslovnim dnevnikom po drugi put organiziraju edukativnu manifestaciju Poslovni uzlet grada Splita ...

više

Dragica Tomašković - Splitski cvit 2016. godine

Dragica Tomašković, žena velikog srca, proglašena je Splitskim cvitom 2016., Kao ovogodišnji laureat u izboru za ženu godine kojeg, uz pokroviteljstvo Grada Splita, provodi udruga „Naš kvart“.

više

Đuka Pelcl stigao u Split

Pješak-maratonac Đuka Pelcl danas je prošao kroz Split na svom putu dugom 1.400 kilometara od Iloka do Prevlake u čast 70 godina Tehničke kulture u Hrvatskoj.

više

U Banovini održan okrugli stol o ravnopravnosti spolova

105 godina nakon prve međunarodne ženske konferencije koja se održala u Kopenhagenu u organizaciji Socijalističke Internacionale, kada je ustanovljen „Međunarodni dan žena“ na prijedlog slavne njemačke socijalistice Clare Zetkin, prava žena i dalje su predmet javnih rasprava.

više

Potpisan Sporazum o suradnji splitskog Medicinskog fakulteta i konzorcija "Regiomed Kliniken" iz Njemačke

Sveučilište u Splitu, Medicinski fakultet i konzorcij "Regiomed Kliniken" iz Njemačke potpisali su u danas Sporazum o međunarodnoj suradnji. Riječ je o jedinstvenom primjeru u Hrvatskoj, ...

više

Kreće javna rasprava o Planu upravljanja starom gradskom jezgrom

Grad Split u utorak, 8. ožujka 2016. godine pokreće javnu raspravu o Nacrtu prijedloga Plana upravljanja povijesnom jezgrom Splita i Plana upravljanja podrumima Dioklecijanove palače.

više

Splićani će pomoći uređenje vukovarskog vodotornja

Split će se pridružiti akciji konzerviranja i uređenja Vukovarskog vodotornja, kao simbola hrvatskog zajedništva. To je rezultat današnjeg susreta splitskog i vukovarskog gradonačelnika Ive Baldasara i Ivana Penave, ...

više

Otvoren Mall of Split

Na Mejašima je danas otvoren najveći regionalni trgovački centar Mall of Split.
Uz prigodni program i besjede, okupljenim posjetiteljima, voditelja menadžmenta centra Boštjana Brantuše te splitskog gradonačelnika Ive Baldasara, centar je virtualno otvorila djevojčica Marijeta Znaor.

više

Održan četvrti Poduzetnički kafić

U okviru EU projekta „Malom kavom do velikog posla“, koji Grad Split provodi u suradnji s Hrvatskom udrugom poslodavaca i UHY Savjetovanjem d.o.o. danas je održan četvrti Poduzetnički kafić, ovaj put na temu „Industrija – prošlost i/ili budućnost Splita?“

više

Večer s novinarkama u Muzeju grada Splita

U sklopu ovogodišnje manifestacije „Splitski cvit“ koja se u organizaciji Udruge „Naš kvart“ u povodu Međunarodnog dana žena održava četvrtu godinu za redom, sinoć je u Muzeju grada Splita održana tribina pod nazivom „Večer s novinarkama“ na kojoj je o novinarstvu i ženama govorilo pet splitskih novinarki.

više

Otvoren 21. međunarodni sajam GAST

Izaslanik predsjednice Republike Kolinde Grabar Kitarović, župan Splitsko – dalmatinski Zlatko Ževrnja, danas je u Spaladium Areni otvorio 21. međunarodni sajam GAST 2016.

više

Hrvoje Šimac novi konzul Kraljevine Nizozemske u Splitu

Večeras je u hotelu „Park“ predstavljen novi počasni konzul Kraljevine Nizozemske u Splitu. Riječ je o diplomiranom pravniku i direktoru tvrtke „Gradska sigurnost Šimac i sin“ d.o.o., rođenom Splićaninu, Hrvoju Šimcu.

više

Ženske rukometne reprezentacije u Spaladium Areni

U Spaladium Areni će se 10. ožujka održati kvalifikacijska utakmica za prvenstvo Europe između ženskih rukometnih reprezentacija Hrvatske i Crne Gore.

više

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba