index
press.gif
Arhiva vijesti u 2019.
Arhiva vijesti u 2018.
Arhiva vijesti u 2017.
Arhiva vijesti u 2016.
Siječanj
Veljača
Ožujak
Travanj
Svibanj
Lipanj
Srpanj
Kolovoz
Rujan
Listopad
Studeni
Prosinac
Arhiva vijesti u 2015.
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Split - Riva /2/

Arhiva vijesti 2016.

Međunarodni sajam GAST po prvi put u Spaladium Areni

U srijedu, 2. ožujka, otvara se 21. međunarodni sajam GAST, koji će se po prvi put održati u Spaladium Areni. To je rečeno danas na konferenciji za novinare na kojoj je uz predstavnike organizatora sudjelovao i zamjenik splitskog gradonačelnik Goran Kovačević.

više

Održan 16. splitski polumaraton

Usprkos lošem vremenu danas je u Splitu održan 16. polumaraton. Stazom dugom 21 kilometar, postavljenoj duž gradskih ulica sa startom na Rivi, potom Marmontovom, Ulicom kralja Tomislava, Zagrebačkom, Livanjskom, Domovinskog rata, ...

više

U Splitu zaređen novi vojni ordinarij biskup Jure Bogdan

U konkatedralnoj crkvi Svetog Petra Apostola danas je zaređen novi vojni ordinarij u Republici Hrvatskoj, biskup Jure Bogdan. Glavni zareditelj bio je splitsko-makarski nadbiskup i metropolit Marin Barišić, a suzareditelji zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić te dosadašnji vojni ordinarij, biskup Juraj Jezerinac.

više

U srijedu, 2. ožujka, četvrti Poduzetnički kafić Split

U srijedu, 2. ožujka 2016. godine, u hotelu „Atrium“, Domovinskog rata 49a, s početkom u 17,00 sati, održat će se četvrti Poduzetnički kafić Split.

više

Započeo projekt „Mi smo u gradskom kotaru“

„Mi  smo u gradskom kotaru“ projekt koji zajednički realiziraju Grad Split i Centar za socijalnu skrb počeo se  provoditi u prostorijama istočnih gradskih kotareva i mjesnih odbora.

više

Predstavljeni rezultati EU projekta EX.PO AUS

Danas su u Muzeju grada Splita predstavljeni rezultati europskog projekta EX.PO AUS - EXtension of POtentiality of Adriatic Unesco Sites, započetog u rujnu 2012. godine, u sklopu kojeg su obavljeni značajni radovi na energetskoj obnovi Muzeja i turističkoj promociji grada Splita.

više

Proglašeni sportaši Dalmacije u izboru „Slobodne Dalmacije“

U ambijentu splitske Stare gradske vijećnice večeras su u tradicionalnom izboru dnevnika „Slobodna Dalmacija“ proglašeni laureati nagrade „Sportsko ime Dalmacije“ za 2015. godinu.

više

Poznati finalisti natjecanja u projektu „Mala splitska debata“

Osnovne škole „Brda“ i „Manuš“ finalisti su debatnog natjecanja, koje se provodi u okviru projekta „Mala splitska debata“ Dječjeg gradskog vijeća Grada Splita.

više

Predstavljen Nacrt prijedloga Plana upravljanja povijesnom jezgrom Splita i Plana upravljanja podrumima Dioklecijanove palače

Zamjenik gradonačelnika i predsjednik Povjerenstva za izradu Nacrta prijedloga Plana upravljanja povijesnom jezgrom Splita i Plana upravljanja podrumima Dioklecijanove palače, Goran Kovačević te predstavnici Sveučilišta u Splitu i članovi znanstvenog tima ...

više

Rotarijanci darovali Pedijatriji splitskog KBC-a opremu u vrijednosti 400.000 kuna

Prigodnom svečanošću u splitskom KBC-u obilježena je primopredaja donacije opreme splitskih i njemačkih Rotarijanaca Pedijatrijskom odjelu bolnice u vrijednosti 400.000 kuna.

više

Nastavlja se EU projekt „Malom kavom do velikog posla!“

U okviru realizacije EU projekta „Malom kavom do velikog posla!“ održan je treći Poduzetnički kafić na temu „EU FONDOVI – REALNOST ILI UTOPIJA?“.

više

Davatelji krvi Kluba uprave i samouprave Split darovali 56 doza krv

Članovi Kluba dobrovoljnih davatelja krvi samouprave i uprave Split danas su u prvoj ovogodišnjoj akciji darovali 56 doza krvi. Akciji, koja se održala u velikoj dvorani Splitsko-dalmatinske županije dali krv odazvalo se 69 dobrovoljnih davatelja. Njih dvoje je po prvi put dalo krv.

više

U Gradskoj luci otvoren Hajdukov fan shop

U sklopu proslave 105. godišnjice osnivanja HNK Hajduk u atriju upravne zgrade Gradske luke danas je otvoren „Hajduk fan shop“. „Nakon dubrovačke i zadarske, riječ je o trećoj takvoj prodavaonici splitskog nogometnog prvoligaša u dalmatinskim lukama, ...

više

Proglašeni najbolji splitski sportaši u 2015. godini

Splitski gradonačelnik Ivo Baldasar i predsjednik Gradskog vijeća Boris Ćurković prisustvovali su danas prigodnoj svečanosti u Vili Dalmacija na kojoj su proglašeni dobitnici godišnjih nagrada Splitskog saveza športova za 2015. godinu.

više

Stiglo 5 ponuda za uređenje prostora ZOO vrta na Marjanu

Temeljem Javnog poziva za predlaganje uređenja i namjene prostora zoološkog vrta na Marjanu u traženom je roku stiglo pet ponuda. Zaključak je to Povjerenstva za ocjenu prijedloga rješenja zoološkog vrta na Marjanu koje se sastalo jučer u zgradi Gradske uprave.

više

Predstavljen projekt „Hajdukova murva“

U splitskom Sveučilišnom kampusu danas je, u povodu 105. godišnjice osnutka HNK „Hajduk“, predstavljen jedinstveni znanstveni projekt „Hajdukova murva“.

više

Split značajno doprinio turističkom rastu Županije

Splitski gradonačelnik Ivo Baldasar danas je u sjedištu Splitsko – dalmatinske županije sudjelovao na radnom sastanku sa ministrom turizma Antonom Klimanom, županom Zlatkom Ževrnjom, njegovim suradnicima, članovima Turističkog vijeća i predstavnicima turističkog gospodarstva Županije.

više

Kreće realizacija komunalnih projekata

Anto Krželj, pročelnik Službe za imovinskopravne poslove, izgradnju i geodeziju predstavio je danas na konferenciji za novinare dio komunalnih projekata čija realizacija počinje ovih dana. Riječ je o uređenju prometnica i dječjih igrališta, širenju garaža te nastavku radova na Zapadnoj obali, ...

više

Centar Mall of Split dobio uporabnu dozvolu

Pročelnik Upravnog odjela za prostorno uređenje i graditeljstvo Grada Splita, Teo Vojković, danas je na konferenciji za novinare izvijestio da je centar „Mall of Split“ dobio uporabnu dozvolu.

više

Otvoren 2. Adriatic Gastro Show

Danas je u Spaladium Areni otvoren 2. međunarodni Adriatic Gastro Show, kojem su, uz Grad Split pokrovitelji i Ministarstvo turizma, Splitsko-dalmatinska županija, ...

više

Kreće projekt socijalne pomoći „Mi smo u gradskom kotaru“

„Mi smo u gradskom kotaru“ naziv je projekta koji će od veljače zajednički realizirati Grad Split i Centar za socijalnu skrb, a ove godine će se provoditi u istočnim gradskim kotarevima i mjesnim odborima.

više

Spaladium Arena po drugi put domaćin Adriatic Gastro Showa

U srijedu, 3. veljače, u Spaladium Areni počinje 2. međunarodni festival gastronomije i turizma - Adriatic Gastro Show. To su na današnjoj konferenciji za novinare rekli organizatori ovog gastro sajma, ...

više

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba