index
press.gif
Arhiva vijesti u 2019.
Arhiva vijesti u 2018.
Arhiva vijesti u 2017.
Arhiva vijesti u 2016.
Siječanj
Veljača
Ožujak
Travanj
Svibanj
Lipanj
Srpanj
Kolovoz
Rujan
Listopad
Studeni
Prosinac
Arhiva vijesti u 2015.
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Split - doček Gorana Ivaniševića

Arhiva vijesti 2016.

Maškare zavladale Splitom

Preuzimanjem ključeva grada od splitskog gradonačelnika Ive Baldasara maškare su zavladale gradom pod Marjanom. Primopredaja ključeva obavljena je na Rivi u sklopu vjenčanja meštra i meštrovice Krnjevala, koji su „došli“ s Marsa, kao Supjerino, odnosno Venere, kao Wonder Valentina ...

više

Sutra maškare preuzimaju ključeve grada

Od subote vlast u gradu pod Marjanom preuzet će maškare. Primopredaja će se dogoditi točno u podne na Rivi gdje će gradonačelnik Ivo Baldasar splitskim maškarama predati ključeve grada, a oni će u znak preuzimanja vlasti na štandarac na Pjaci podignuti svoju zastavu.

više

Splitski poduzetnici zainteresirani za EU fondove

Treću poduzetnički kafić koji se u sklopu projekta „ Malom kavom do velikog uspjeha“ s temom „EU FONDOVI ZA PODUZETNIKE - REALNOST ILI UTOPIJA?“ u srijedu održao u splitskom hotelu Radisson Blu Resort, privukao je iznimno veliki broj posjetitelja, mahom poduzetnika, ...

više

Najavljena ovogodišnja Noć muzeja u Splitu

Ravnatelji četrnaest splitskih ustanova, muzeja i galerija predstavili su danas na tiskovnoj konferenciji u Banovini programe koji će se na dvadeset lokaliteta održati sutra u popodnevnim i večernjim satima u sklopu manifestacije „Noć Muzeja“.

više

Prihvaćeno Izvješće o radu Gradonačelnika za razdoblje srpanj – prosinac 2015. godine

Većinom od 15 glasova, uz devet protiv i tri suzdržana drugog dana 31. sjednice Gradskog vijeća prihvaćeno je Izvješće o radu Gradonačelnika za razdoblje srpanj – prosinac 2015. godine.

više

U Splitu obilježen Međunarodni dan sjećanja na žrtve holokausta

„Hvala vam svima koji ste došli da se danas zajedno sjetimo najvećeg zla u povijesti čovječanstva, holokausta, počinjenog najviše nad židovskim narodom“ rekao je danas gradonačelnik Ivo Baldasar ...

više

Gradonačelnik povukao prijedlog odluke o povećanju prireza

Na samom početku dvodnevnog zasjedanja Gradskog vijeća gradonačelnik Ivo Baldasar je sa dnevnog reda sjednice povukao prijedlog odluke o povećanju prireza na porez na dohodak.

više

Grad Split raspisao natječaj za prijavu projekata udruga i organizacija civilnog društva

Temeljem Vladine Uredbe o kriterijima, mjerilima i postupcima financiranja i ugovaranja programa i projekata od interesa za opće dobro koje provode udruge i Zakona o udrugama, Grad Split će 26. siječnja 2016. g. raspisati Natječaj za prijavu projekata od interesa za Grad Split u okviru raspoloživih sredstava iz proračuna za ovu godinu.

više

Izjava gradonačelnika Ive Baldasara u povodu presude Visokog trgovačkog suda RH

U povodu presude Visokog trgovačkog suda RH prema kojoj gradsko poduzeće „Promet“ mora isplatiti slovenskoj tvrtki „A-Cosmos“  oko 40 milijun kuna gradonačelnik Splita Ivo Baldasar daje sljedeću izjavu:

više

Treći „Poduzetnički kafić Split“: „EU fondovi za poduzetnike – realnost ili utopija?“

Grad Split u suradnji s Hrvatskom udrugom poslodavaca i UHY Savjetovanjem d.o.o. nastavlja s provedbom EU projekta „Malom kavom do velikog posla“, ukupne vrijednosti 297.715,08 kuna, u cijelosti financiranog iz Europskog socijalnog fonda.

više

Grad Split će podijeliti 719 stipendija učenicima i studentima

Grad Split će podijeliti ukupno 719 stipendija učenicima srednjih škola i fakulteta te ukupno šest stipendija postdiplomantima, za što će tokom 2016. godine izdvojiti oko pet milijuna kuna.

više

Grad Split daje 97 stipendija više od planiranog

Na prijedlog gradonačelnika Ive Baldasara Grad Split će u školskoj/akademskoj 2015./16.godini dodijeliti ukupno 197 stipendija učenicima i studentima što je 97 stipendija više od planiranog.

više

U Splitu se podiže prirez na 15 posto

Splitski gradonačelnik Ivo Baldasar je na današnjoj konferenciji za novinare najavio podizanje prireza u gradu Splitu sa sadašnjih 10 na 15 posto.

više

Otvorena izložba o spomeniku Grguru Ninskom u Splitu

Pročelnik Službe za kulturu, umjetnost i staru gradsku jezgru Grada Splita, Siniša Kuko otvorio je danas u Galeriji Meštrović izložbu pod nazivom Ivan Meštrović: Spomenik Grguru Ninskom u Splitu.

više

Primanje u povodu 24. obljetnice međunarodnog priznanja Republike Hrvatske

U povodu 24. obljetnice međunarodnog priznanja Republike Hrvatske danas je gradonačelnik Ivo Baldasar, zajedno sa predsjednikom Gradskog vijeća Grada Splita Borisom Ćurkovićem te zamjenicima gradonačelnika Aidom Batarelo i Goranom Kovačevićem, primio članove Konzularnog zbora u Splitu i predstavnike vijeća nacionalnih manjina grada Splita.

više

Gradonačelnik primio aktiviste splitskog Crvenog križa koji su pomagali izbjeglicama u Slavoniji

Gradonačelnik Ivo Baldasar primio je danas volontere i djelatnike Gradskog društva Crvenog križa Split, koji su pomagali izbjeglicama u Slavoniji, sudjelujući u radu u izbjegličkim kampovima u Opatovcu i Slavonskom Brodu.

više

Veleposlanik Ukrajine Oleksandr Levčenk posjetio „Banovinu“

Zamjenica splitskog gradonačelnika Aida Batarelo primila je danas u nastupni posjet veleposlanika Ukrajine u Republici Hrvatskoj Oleksandra Levčenka.

više

U Hrvatskom narodnom kazalištu otvorena izložba „Petrikivski rospis“

Večeras je u splitskom Hrvatskom narodnom kazalištu gradonačelnik Ivo Baldasar otvorio izložbu „Petrikivski rospis“, čiji su organizatori veleposlanstvo Ukrajine u Republici Hrvatskoj i Hrvatsko - Ukrajinsko društvo iz Splita.

više

Održana komemoracija za generala Ivu Jelića

U Vili Dalmacija danas je održan komemorativni skup u čast preminulog prvog ratnog zapovjednika 4.brigade Zbora narodne garde general bojnika Ive Jelića.

više

Gradonačelnik Ivo Baldasar u posjetu vjernicima koji Božić slave po julijanskom kalendaru

U povodu proslave pravoslavnog Božića gradonačelnik Splita Ivo Baldasar obišao je svoje sugrađane koji Božić slave po julijanskom kalendaru.

više

Gradonačelnik Baldasar uputio božićnu čestitku Splićanima pravoslavne vjeroispovijesti

Gradonačelnik Splita Ivo Baldasar uputio je danas čestitku svim vjernicima koji Božić slave po julijanskom kalendaru.

više

Misom zahvalnicom obilježena 24.obljetnica odlaska JNA iz Splita

U povodu 24.obljetnice odlaska JNA iz Splita u katedrali sv. Duje u ponedjeljak je održana sveta misa zahvalnica koju je predvodio katedralni župnik don Tomislav Čubelić.

više

Spektakularnim vatrometom Split ušao u 2016.

Spektakularnim vatrometom iznad  Gradske luke Split je ušao u 2016.godinu. Tisućama Splićana i njihovih gostiju u prvim minutama nove godine čestitku je u ime gradonačelnika, Gradske uprave i svoje osobno ime  uputila zamjenica gradonačelnika Splita Aida Batarelo.

više

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba