index
press.gif
Arhiva vijesti u 2019.
Arhiva vijesti u 2018.
Arhiva vijesti u 2017.
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Siječanj
Veljača
Ožujak
Travanj
Svibanj
Lipanj
Srpanj
Kolovoz
Rujan
Listopad
Studeni
Prosinac
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Split - sfinga

Arhiva vijesti 2015.

Grad Split spreman za e-račune

Kako se od 1. siječnja 2016. primjenjuje obveza zaprimanja e-računa i u javnom sektoru, Grad Split je izvršio sve pripreme za neometanu realizaciju spomenute odluke.

više

Gradonačelnik Baldasar čestitao novoimenovanom predsjedniku Hrvatskoga sabora

Gradonačelnik Ivo Baldasar uputio je čestitku novoimenovanom predsjedniku Hrvatskoga sabora, akademiku Željku Reineru povodom njegovog imenovanja na tu funkciju na današnjoj konstituirajućoj sjednici Sabora RH.

više

Podijeljeno pet tisuća porcija bakalara

Tradicionalna manifestacija „ Splitu s ljubavlju“ koju organiziraju Grad Split, Splitsko-dalmatinska županija i Savez kuhara mediteranskih i europskih regija obilježila je i ovogodišnji Badnjak u Splitu.

više

Tradicionalni bakalar u Splitu, 24. prosinca 2015.

Grad Split, Splitsko-dalmatinska županija, Savez kuhara mediteranskih i europskih regija i ove godine, na Badnjak, 24. prosinca, jedanaesti put za redom, organiziraju tradicionalnu manifestaciju “Splitu s ljubavlju” ...

više

Lutkarska predstava za djecu iz obitelji korisnika minimalne novčane naknade

Za oko sto pedeset mališana čije su obitelji korisnici minimalne zajamčene novčane naknade u povodu nadolazećih blagdana Božića i Nove godine Grad Split je u suradnji sa Gradskim kazalištem lutaka ...

više

Blagdanski prijem za splitske sportaše

Povodom predstojećih blagdana Božića i Nove godine gradonačelnik Ivo Balsdasar, njegov zamjenik Goran Kovačević, pročelnik Službe za sport Hrvoje Akrap i gradonačelnikov savjetnik za sport, Ozren Bužančić, ...

više

Dodijeljena godišnja priznanja HGK Županijske komore Split

Gospodarsko vijeće Županijske komore Split održalo je danas svoju Svečanu sjednicu, na kojoj su dodijeljena komorska priznanja najuspješnijim županijskim tvrtkama u prethodnoj godini.

više

Božićno primanje nadbiskupa Marina Barišića

Prigodom božićnih i novogodišnjih blagdana u Nadbiskupskom ordinarijatu u Splitu splitsko-makarski nadbiskup Marin Barišić imao je božićno primanje na kojem je upriličena uzajamna čestitka svećenika, županijskih i gradskih vlasti, predstavnika crkvenih i društvenih ustanova te javnih kulturnih djelatnika.

više

Djeca čestitala Božić gradonačelniku

Danas je u Banovini održana tradicionalna manifestacija ˝Djeca čestitaju Božić gradonačelniku“ na kojoj je  osamdeset mališana nastupilo podno okićene jelke u atriju Gradske uprave.

više

Splitski skauti uručili gradonačelniku betlehemsko svjetlo

Nakon što su u subotu  betlehemsko svijetlo donijeli u subotu u splitsku Prvostolnicu, crkvu sv. Duje, članovi  Skautskog zbora danas su ga donijeli u Banovinu i predali gradonačelniku Ivi Baldasaru.

više

Šesta godina akcije „Juuu-huuu! Praznici su, idemo u muzeje“

Grad Split u suradnji s gradskim i republičkim ustanovama iz kulture po šesti put organizira akciju „Juuu-huuu! Praznici su, idemo u muzeje“, koja za cilj ima djeci i mladima za vrijeme školskih praznika na kreativan način omogućiti upoznavanje s kulturnom baštinom i time sadržajno ispuniti slobodno vrijeme tokom praznika.

više

Split dobio studiju demografskog razvoja

U prostoru Gradske uprave u nazočnosti zamjenika gradonačelnika Gorana Kovačevića i članova Službe za gospodarstvo, turizma i međunarodnih i europskih fondova, te Službe za prostorno planiranje održana je prezentacija studije „Demografska analiza Grada Splita“.

više

Splitski olimpijci u Olimpijskom studiju na Rivi

U organizaciji Foruma klubova olimpijskog sporta danas su se na Rivi okupili splitski olimpijci, kako bivši, tako i budući, kao i oni potencijalni kandidati kako bi u predblagdanskom ozračju obilježili uspjehe tokom 2015. godine ...

više

Gradonačelnikovo blagdansko primanje u Vili Dalmaciji

Splitski gradonačelnik je danas, zajedno sa najbližim suradnicima, svojim zamjenicima Aidom Batarelo i Goranom Kovačevićem, predsjednikom Gradskog vijeća Borisom Ćurkovićem, kao i sa svojim savjetnicima i pročelnicima gradskih službi, ...

više

Izaslanstva iz Zenice i Tuzle u Splitu

Gradonačelnik Ivo Baldasar primio je danas izaslanstvo Grada Zenice i Zeničko-Dobojskog kantona te grada Tuzle i Posavskog kantona iz Bosne i Hercegovine, koji u Splitu borave u višednevnoj posjeti u organizaciji gradskog i županijskog vijeća bošnjačke nacionalne manjine.

više

Predblagdansko primanje za udruge proizašle iz Domovinskog rata

U povodu nadolazećih blagdana gradonačelnik Ivo Baldasar je danas, zajedno sa svojim zamjenikom Goranom Kovačevićem, pročelnik Službe za rad s braniteljima i braniteljskim udrugama, Zdravko Parčina i savjetnik za komunalnu politiku, Davorom Marasovićem, u velikoj vijećnici zgrade Gradske uprave primio predstavnike splitskih udruga proizašlih iz Domovinskog rata.

više

Hrvatske željeznice i Promet uvode zajedničku prijevoznu kartu

Predsjednik Uprave HŽ Putničkog prijevoza Dražen Ratković i direktor splitskog komunalnog poduzeća „Promet“ Željko Krnić, danas su u splitskoj Gradskoj upravi, uz prisutnost gradonačelnika Ive Baldasara, potpisali Ugovor ...

više

Obilježena 15. godišnjica ubojstva Jakova Kudrića

Otkrivanjem spomen ploče u Centru za socijalnu skrb obilježena je 15. godišnjica ubojstva Jakova Kudrića, socijalnog radnika koji je usmrćen na svom radnom mjestu 14. prosinca 2000. godine.

više

Blagdanski obilasci

U sklopu predblagdanskih obilazaka gradonačelnik Ivo Baldasar je zajedno sa Ninom Miličević svojom savjetnicom za socijalnu skrb i zdravstvenu zaštitu, posjetio „Lastavice“, Udrugu za inkluziju osoba s poteškoćama u razvoju, ...

više

Po 15. put održana tradicionalna humanitarna akcija Udruge MoST „A di si ti?!“

Na Trgu Gaje Bulata, ispred Hrvatskog narodnog kazališta po 15. put je održana tradicionalna humanitarna akcija Udruge MoST „A di si ti?!“.

više

Otvorena Sveučilišna galerija „Vasko Lipovac“

Ministar kulture Berislav Šipuš otvorio je danas u zgradi Sveučilišne knjižnice u sveučilišnom kampusu Galeriju „Vasko Lipovac“ koja u stalnom postavu ima preko 80 djela velikog umjetnika.

više

Gradonačelnikova izjava povodom priopćenja HDZ-a i stranke Pametno

„Zanimljiva je brza i usuglašena reakcija gđe. Puljak i g. Škorića kada se očito nešto dobrog pokrene u ovom gradu. Jako ih je uznemirilo što se netko konačno usudio uhvatiti u koštac s najvećim problemima i počeo ih rješavati.

više

Priopćenje Grada Splita o rješavanju i unaprjeđivanju sustava parkinga u gradu

Jučerašnjim potpisivanjem ugovora o rekonstrukciji tj. dogradnji garaže na Mertojaku i izgradnji parkirališta/garaže na Sućidru ova Gradska uprava na čelu s gradonačelnikom Ivom Baldasarom učinila je prvi korak u rješavanju gorućeg problema u gradu Splitu.

više

Predblagdanski obilasci

U sklopu predblagdanskih obilazaka zamjenica gradonačelnika Aida Batarelo i predsjednik Gradskog vijeća Boris Ćurković danas su obišli Centar za autizam u Spinutu i Dom za odgoj djece i mladeži na Brdima.

više

Čestitke i cvijeće za olimpijke sestre Zaninović

Skromnom svečanošću koju su uveličali zamjenica splitskog gradonačelnika Aida Batarelo i župan Zlatko Ževrnja, predsjednik Splitskog saveza sportova Igor Boraska te Hrvoje Akrap pročelnik Službe za sport i sportsku infrastrukturu Grada Splita, ...

više

Potpisan ugovor o rekonstrukciji i izgradnji parkirališta na Mertojaku i Sućidru

Gradonačelnik Ivo Baldasar i predsjednik Uprave Lavčević d.d. Mate Šakić, potpisali su danas ugovore o izvođenju radova na rekonstrukciji i dogradnji s projektiranjem garaže na Martojaku te izgradnji parkirališta i garaže s projektiranjem na Sućidru.

više

Gradonačelnik posjetio Udrugu „Anđeli“

U sklopu predblagdanskih obilazaka gradonačelnik Ivo Baldasar danas je posjetio Udrugu „Anđeli“. Zajedno s predsjednicom Udruge Dijanom Aničić obišao je njene prostorije na Kmanu u kojima se održavaju svakodnevne terapije i vježbanja mališana s posebnim potrebama.

više

Grad Split nastavlja s projektom „Malom kavom do velikog posla“

Grad Split u suradnji s Hrvatskom udrugom poslodavaca i UHY Savjetovanjem d.o.o. provodi EU projekt „Malom kavom do velikog posla“ukupne vrijednosti 297.715,08 kuna u cijelostifinanciran iz Europskog socijalnog fonda.

više

Gradonačelnik Ivo Baldasar primio veleposlanicu Republike Srbije

Gradonačelnik Ivo Baldasar primio je danas u nastupni posjet veleposlanicu Republike Srbije Miru Nikolić, koja je vjerodajnice predala 1. prosinca ove godine.

više

Gradonačelnik Ivo Baldasar primio veleposlanicu SAD

Gradonačelnik Ivo Baldasar primio je danas u nastupni posjet veleposlanicu SAD Julietu Valls Noyes, koja je vjerodajnice predala 5. listopada ove godine.

više

Gradonačelnik Ivo Baldasar primio veleposlanika Kanade

Gradonačelnik Ivo Baldasar primio je danas u nastupni posjet veleposlanika Kanade, Daniela Maksymiuka, koji je na tu dužnost imenovan u kolovozu ove godine.

više

Gradonačelnik Ivo Baldasar primio generalnog konzula Republike Italije

Gradonačelnik Ivo Baldasar primio je danas generalnog konzula Republike Italije Paola Palminteria, u čijoj je pratnji bila i počasna konzulica Italije u Splitu Maja Medić.

više

Zamjenica gradonačelnika Aida Batarelo posjetila štićenike Doma „Maestral“

Povodom nadolazećih blagdana Božića i Nove godine, te proslave svetog Nikole zamjenica gradonačelnika, Aida Batarelo i gradonačelnikova savjetnica za socijalnu skrb, Nina Miličević danas su obišle djelatnike i štićenike Doma za djecu „Maestral“ koji su ih dočekali u blagdanskom raspoloženju.

više

Splitski gradonačelnik primio američke vojne zapovjednike

Splitski gradonačelnik Ivo Baldasar primio je danas zapovjednike brodova Ratne mornarice SAD-a predvođenje zapovjednikom borbene skupine nosača zrakoplova, komodorom Bretom C. Batchelderom.

više

5. prosinca 2015. - U Lori održana 6. smotra kulturnog stvaralaštva nacionalnih manjina Splita

Predsjednik splitskog Gradskog vijeća Boris Ćurković prisustvovao je 6. smotri kulturnog stvaralaštva nacionalnih manjina grada Splita, koju organizira Koordinacija vijeća i predstavnika nacionalnih manjina grada Splita i na kojoj su nastupili predstavnici šest nacionalnih manjina, čija kulturna društva djeluju u Splitu.

više

Zapaljena druga adventska svijeća

Na adventskom vijencu oko fontane na Rivi zapaljena je i druga svijeća. I ovaj put ju je zapalila direktorica Turističke zajednice Grada Splita Alijana Vukšić, ali ovaj put u pratnji katedralng župnika Tomislava Čubelića te dvoje mladih iz splitskog KUD željezničara „Filip Dević“, u narodnim nošnjama.

više

Završena izrada katastra nekretnina za katastarsku općinu Žrnovnica

Prigodnom svečanošću danas je u Žrnovnici, uz prisutnost predstavnika Grada Splita, zamjenika gradonačelnika Gorana Kovačevića, ravnatelja Državne geodetske uprave Danka Markovinovića, predsjednika Općinskog suda u Splitu Goran Čolaka te Damira Delača iz Geodetskog zavoda Rijeka ...

više

Obilježen blagdan svetog Nikole, zaštitnika pomoraca

U povodu blagdana svetog Nikole, zaštitnika pomoraca, zamjenik splitskog gradonačelnika Goran Kovačević položio je danas vijenac ispred spomen svjetionika „Pomorac“ na Katalinića brigu za sve poginule i nestale hrvatske pomorce.

više

Gradonačelnik posjetio centre Juraj Bonači i Slavu Raškaj

U povodu blagdana svetog Nikole splitski gradonačelnik Ivo Baldasar i njegova savjetnica za socijalnu skrb, Nina Miličević  danas su obišli i Centar za odgoj i obrazovanje ...
više

Gradonačelnik posjetio DES i Udrugu spinalno ozlijeđenih

Povodom Međunarodnog dana osoba s invaliditetom, gradonačelnik Ivo Baldasar u četvrtak je posjetio zaposlenike splitskog DES-a, a potom, u popodnevnim satima i Udrugu spinalno ozlijeđenih Splitsko-dalmatinske županije u Ličkoj ulici gdje je tom prilikom otvorena izložba radova polaznika Likovne radionice osoba s invaliditetom.

više

Objavljeno novo izdanje  priručnika „Prava osoba s invaliditetom“

Povodom Međunarodnog dana osoba s invaliditetom danas je u prostorijama Udruge osoba s invaliditetom Split prezentiran priručnik „Prava osoba s invaliditetom“.

više

Održana smotra postrojbi Civilne zaštite grada Splita

Splitski gradonačelnik Ivo Baldasar danas je, u pratnji svog zamjenika Gorana Kovačevića i Filipa Butorovića, pročelnika Službe za mjesnu samoupravu, zaštitu i spašavanje, izvršio smotru postrojbi Civilne zaštite grada Splita.

više

Otvoren Božićni sajam na Prokurativama, Rivi i Voćnom trgu

Otvaranjem kućica na Rivi, Voćnom trgu i Prokurativama započeo je sinoć ovogodišnji Božićni sajam u Splitu. Brojni Splićani spustili su se u grad te u prvom danu mjeseca prosinca proslavili početak rada 50 trgovačkih i ugostiteljskih kućica ...

više

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba