index
press.gif
Arhiva vijesti u 2019.
Arhiva vijesti u 2018.
Arhiva vijesti u 2017.
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Siječanj
Veljača
Ožujak
Travanj
Svibanj
Lipanj
Srpanj
Kolovoz
Rujan
Listopad
Studeni
Prosinac
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Split - noću

Arhiva vijesti 2015.

Održana komemoracija Hajdukovom velikanu Ivici Hlevnjaku Bukli

U kino sali stadiona na Poljudu danas je održana komemoracija Hajdukovom velikanu Ivici Hlevnjaku Bukli preminulom u 72. godini života.

više

Otvorena izložba ratnih fotografija 158. brigade i 6. domobranske pukovnije Hrvatske vojske

U povodu 23. godišnjice osnivanja 158. brigade i 6. domobranske pukovnije Hrvatske vojske u prostorijama udruge Francuska alijansa u Marmontovoj ulici otvorena je izložba ratnih fotografija tih, takozvanih fetivih splitskih postrojbi.

više

Na fontani na Rivi zapaljena prva adventska svijeća

Splitski gradonačelnik Ivo Baldasar, generalni vikar Splitsko-makarske nadbiskupije Miroslav Vidović i direktorica Turističke zajednice Alijana Vukšić večeras su na Rivi, adventskom vijencu na fontani, zapalili prvu svijeću, označivši tako početak Došašća, vrijeme u kojem kršćani iščekuju Božić.

više

Predstavljen projekt Muzeja Domovinskog rata

Splitski gradonačelnik Ivo Baldasar, župan splitsko-dalmatinski Zlatko Ževrnja, umirovljeni bojnik HV-a Ivica Bubić, pročelnik Službe za kulturu Grada Splita Siniša Kuko i povjesničar Ivan Jurčević danas su javnosti predstavili projekt Muzeja Domovinskog rata, ...

više

Otvorena izložba grafika Vaska Lipovca

U sklopu VII. Splitgraphic bijenala u Staroj gradskoj vijećnici na Pjaci otvorena je izložba „Grafike 1970. – 1990“, jednog od najistaknutijih splitskih likovnih umjetnika, Vaska Lipovca (Kotor 1931. – Split 2006.).
više

Predstavljena web-stranica „Split – prijatelj djece“

Članovi Dječjeg gradskog vijeća zajedno s članovima Odbora za informiranje i web-stranicu vijeća, profesor Marko Dragun iz Škole za dizajn, grafiku i održivu gradnju te Anđelka Visković, predsjednica Koordinacijskog odbora Grada Splita i voditeljica Dječjeg gradskog vijeća ...

više

Grad Split je dobio Povelju za uzorno provedenu NAJ-AKCIJU 2015. godine

Središnji koordinacijski odbor  akcije „Gradovi i općine – prijatelji djece“, kojeg čine predstavnici Saveza društava Naša djeca Hrvatske, Hrvatskog društva za preventivnu i socijalnu pedijatriju, ureda UNICEF-a, Udruge gradova, ...

više

Otvoren Fitness centar na bazenima u Poljudu

U sklopu ŠC Bazeni Poljud danas je Javna ustanova „Športski objekti“ otvorila prvi gradski  Fitness centar. Riječ je o investiciji vrijednoj milijun i dvjesto tisuća kuna kojom je na petsto deset metara četvornih klimatizirana i moderno opremljena teretana ...

više

Gradonačelnik Ivo Baldasar primio izaslanstva splitskog Društva „Naša djeca“, članove Dječjeg gradskog vijeća i Dječjeg foruma

U povodu Dana prava djeteta gradonačelnik Ivo Baldasar primio je danas, zajedno sa svojom zamjenicom Aidom Batarelo izaslanstva splitskog Društva „Naša djeca“, članove Dječjeg gradskog vijeća i Dječjeg foruma.

više

U Splitu otvoren 44. simpozij Hrvatskog društva za dječju neurologiju

Povodom pedesete godišnjice postojanja splitske Dječje neurologije danas je u splitskom hotelu Cornaro započeo dvodnevni 44. simpozij Hrvatskog društva za dječju neurologiju.

više

Svijeće u Vukovarskoj ulici za grad Vukovar

Paljenjem svijeća duž Vukovarske ulice, večer uoči Dana sjećanja na žrtve Vukovara, Splićani su iskazali pijetet i počast žrtvama i stradanju grada na ušću rijeke Vuke u Dunav.

više

Split odao počast žrtvama terorizma u Parizu

Zastavama na pola koplja, sirenama, paljenjem svijeća i polaganjem cvijeća ispred francuskog konzulata na Rivi Split je odao počast žrtvama terorističkog napada u Parizu.

više

Izaslanstvo kineskog grada Handžoua stiglo u Split

Splitski gradonačelnik Ivo Baldasar je danas, zajedno sa svojim suradnicima primio višečlano izaslanstvo kineskog grada prijatelja Handžoua, predvođeno Zhang Zhongcanom, višim savjetnikom Gradske vlade Hangzhoua, koje je stiglo u Split u dvodnevni posjet.

više

Gradonačelnik Baldasar uputio brzojav sućuti veleposlanici Boccoz

Nakon tragičnih događaja u Parizu gradonačelnik Ivo Baldasar uputio je brzojav sućuti francuskoj veleposlanici u Republici Hrvatskoj, Nj. E. Michele Boccoz :

više

Položeni vijenci povodom Dana obrane Splita

Povodom obilježavanja Dana obrane grada Splita i razbijanja pomorske blokade na Jadranu delegacija Grada Splita na čelu s gradonačelnikom, Ivom Baldasarom ...

više

Obilježena 24. obljetnica 141. brigade

U organizaciji Udruge veterana i prijatelja 141. brigade Hrvatske vojske polaganjem vijenaca na Groblju branitelja na Lovrincu jutros je započela svečanost obilježavanja 24. obljetnice osnivanja 141. brigade.

više

U Sapaladium Areni otvoren 21. GAST Pro

Međunarodni sajam prehrane, pića, profesionalne hotelske i ugostiteljske opreme, 21. GAST Pro, svečano je otvoren danas u Spaldium Areni.

više

Započeo tjedan sjećanja na Vukovar i Škabrnju

Scenskim prikazom "Škabrnjska golgota" autorice Mladenke Gruice,  u izvedbi kulturno-umjetničke Udruge sv. Kliment sinoć je u Nadbiskupskom sjemeništu otvoren "Tjedan sjećanja na Vukovar i Škabrnju".

više

Grad Split poziva na sudjelovanje u Poduzetničkom kafiću

Grad Split u suradnji s Hrvatskom udrugom poslodavaca i UHY Savjetovanjem d.o.o. provodi EU projekt „Malom kavom do velikog posla“. Ukupna vrijednost projekta iznosi 297.715,08 kuna i u cijelosti je financiran iz Europskog socijalnog fonda.

više

Splitske službe su spremne za nadolazeće zimske uvjete

Sve nadležne službe na području grada Splita spremne su za nadolazeće zimske uvjete. Zaključak je to sa jučer održanog sastanka u zgradi Gradske uprave u kojem su predstavnici Grada Splita, Državnog ureda za zaštitu i spašavanje – ...

više

U Splitu otvoren Šesti hrvatski kongres humane genetike

Zamjenica gradonačelnika Aida Batarelo, zajedno sa Romanom Škrabić, pročelnicom Upravnog odjela za socijalnu skrb i zdravstvenu zaštitu, danas je sudjelovala na otvaranju Šestog hrvatskog kongresa humane genetike u foyeru HNK Split.

više

Podijeljeno 120 ključeva stanova na Kili 3

Ključeve  stanova Programa poticane stanogradnje koji se nalaze u objekta Kila 3 dobilo je danas 120 splitskih obitelji. Vlasnicima ih je predao splitski dogradonačelnik Goran Kovačević koji i koordinira realizaciju cijelog projekta i Dragan Hristov, zamjenik direktora Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama.

više

Usvojen Gradski proračun za 2016. godinu

Devetnaest gradskih  vijećnika koji  su danas sudjelovali u radu 30-te sjednice Gradskog vijeća jednoglasno je usvojilo najprije rebalans ovogodišnjeg proračuna, sve programe javnih potreba, a zatim i proračun za 2016. godinu.

više

Energetski obnovljena bolnica na Križinama

Bolnica na Križinama  danas je najštedljivija bolnica u Hrvatskoj . Rečeno je to na jutros održanoj svečanosti povodom završetka radova na energetskoj obnovi ove najveće bolnice na našoj obali Jadrana.

više

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba