index
press.gif
Arhiva vijesti u 2019.
Arhiva vijesti u 2018.
Arhiva vijesti u 2017.
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Siječanj
Veljača
Ožujak
Travanj
Svibanj
Lipanj
Srpanj
Kolovoz
Rujan
Listopad
Studeni
Prosinac
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Split_Sustipan_3

Arhiva vijesti 2015.

Prekinuta 29. sjednica Gradskog vijeća

Nakon devet satnog zasjedanja točno u 18,00 sati predsjednik Gradskog vijeća Boris Ćurković je objavio prekid 29. sjednice splitskog Gradskog vijeća koje se sastalo nakon tromjesečne ljetne pauze. Nastavak Sjednice zakazan je za ponedjeljak, 5. listopada.

više

Održan sastanak projektnog tima za „S pomoćnikom mogu bolje“

Dana 28.09.2015. godine je održan sastanak šireg projektnog tima za projekt „S pomoćnikom mogu bolje“ u zgradi Gradske uprave. Na istom je sudjelovalo ukupno 38 članova projektnog tima, kako Grada Splita, tako i škola partnera, uglavnom tajnica i računovođe.

više

Raspisan natječaj za dodjelu „Nagrade za promicanje prava djeteta“

U povodu obilježavanja dana prihvaćanja Konvencije o pravima djeteta, Ministarstvo socijalne politike i mladih raspisalo je natječaj za dodjelu „Nagrade za promicanje prava djeteta“ u 2015. godini.

više

Komemoracijom Draganu Holceru Split i „Hajduk“ odali počast nogometnom velikanu

Komemorativnim skupom u čast preminulog Dragana Holcera, grad Split i HNK „Hajduk“ oprostili su se od tog nogometnog velikana, koji je čak dva puta igrao za nogometnu reprezentaciju Evrope.

više

Najavljena 84. Mrdujska regata i projekt „Go To Barcolana“

Povodom 84. Mrdujske regate koja se u organizaciji Jedriličarskog kluba Labud i pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske, Kolinde Grabar Kitarović, održava sutra, u prostorijama JK Labud održana ...

više

Osigurana sredstva za rad Centra za beskućnike

Splitska Udruga Most u partnerstvu s Gradom Splitom osigurala je  iz Državnog proračuna za razdoblje u trajanju od godine dana  sredstva za financiranje poludnevnog boravka i dnevnih aktivnosti Centra za beskućnike.

više

Predsjednik Gradskog vijeća Boris Ćurković čestitao muslimanima Kurban Bajram

Predsjednik Gradskog vijeća Grada Splita, Boris Ćurković i savjetnik gradonačelnika za komunalno redarstvo, Davor Marasović  posjetili su jutros Medžlis Islamske zajednice Splita gdje su vjernicima islamske vjeroispovijesti, nakon njihove jutarnje molitve, čestitali najznačajniji islamski blagdan Kurban Bajram.

više

Predstavljene mjere aktivne politike zapošljavanja

Danas je u prostorijama Obrtničke komore u Splitu ministar rada i mirovinskoga sustava, Mirando Mrsić obrtnicima i mladim nezaposlenim osobama te predstavnicima lokalne zajednice – Grada i Županije, predstavio mjere aktivne politike zapošljavanja, kojima se poslodavce-obrtnike želi potaknuti na njihovo korištenje.

više

Obilježena 24. godišnjica pogibije Josipa Vranića

Otkrivanjem novouređenog spomenika, polaganjem vijenaca u njegovom podnožju, prigodnim govorima i programom na Marjanu, u uvali Kašjuni, obilježena je 24. godišnjica stradanja Josipa Vranića, prvog poginulog pripadnika Hrvatske ratne mornarice.

više

Održan treći nogometni turnir za mlade „Mi u igri za Jadransko‐Jonsku makroregiju"

U Splitu je jučer održan drugi dio 3. nogometnog turnira“ „Mi u igri za Jadransko‐Jonsku makroregiju" u kojem je dvadeset osmoro djece iz  kluba Giovane Ancona Calcio iz Ancone na pomoćnom terenu u Poljudu odigralo nogometnu utakmicu sa svojim splitskim vršnjacima iz HNK Hajduk i RNK Split.

više

Potpisan Ugovor za izgradnju vodovodno-kanalizacijske mreže i javne rasvjete na Kili

Predstavnici Grada Splita, Vodovoda i kanalizacije d.o.o. Split, Agencije EKO Kaštelanski zaljev te poslovne udruge Lavčević-Brodomerkur kao izvođača radova, potpisali su danas Ugovor za radove na izgradnji vodovodno-kanalizacijske mreže te javne rasvjete na području naselja Kile u Gradskom kotaru Mejaši.

više

U Etnografskom muzeju izložen kip cara Dioklecijana

U Trikliniju splitskog Etnografskog muzeja izložen je prvi kip cara Dioklecijana kojega je na inicijativu Karla Grenca u gipsu rekonstruirao mladi akademski kipar Đani Martinić.
više

Gradonačelnik Ivo Baldasar posjetio Mesdžid Islamske zajednice u Splitu

U povodu najznačajnijeg islamskog blagdana Kurban Bajrama, koji se ove godine obilježava od 24.do 27.rujna, splitski gradonačelnik Ivo Baldasar je, zajedno sa suradnicima, posjetio Mesdžid Islamske zajednice u Cosmijevoj 1 u Splitu.

više

U Splitu otvoren Područni ured Pučke pravobraniteljice Republike Hrvatske

Pučka pravobraniteljica Republike Hrvatske Lora Vidović danas je u Splitu otvorila Područni ured zahvaljujući kojem će ova institucija za zaštitu ljudskih prava postati dostupnija građanima, ali i čime će se povećati suradnja s partnerima na lokalnoj
razini – prvenstveno strukturama javne vlasti.

više

Indijski veleposlanik po prvi put posjetio splitsku Gradsku upravu

Gradonačelnik Ivo Baldasar primio je danas u zgradi Gradske uprave u nastupnom posjetu novoimenovanog veleposlanika Indije u Republici Hrvatskoj Sandeep Kumara. Bio je to ujedno prvi službeni posjet jednog indijskog veleposlanika Gradu Splitu.

više

Izaslanstvo prijateljskog kineskog grada Hangzhoua u posjetu Splitu

Splitski gradonačelnik Ivo Baldasar danas je, zajedno sa suradnicima primio izaslanstvo kineskog grada prijatelja Hanzghoua, koje je predvođeno gradonačelnikom Zhang Hongming i veleposlanicu NR Kine u Republici Hrvatskoj Deng Ying.

više

U Splitu osnovan Regionalni centar za znanost i inovacije (WISE)

Split postaje središte Regionalnog centra za znanost i inovacije ( Western Balkans Research and Innovation Centre, WISE) iz kojeg će se financirati istraživački projekti  i poticati razvoj novih tehnologija u Hrvatskoj, regiji i partnerskim institucijama iz drugih zemalja ovog dijela Europe.

više

Otvorena izložba Missijinih „Slika iz škafetina“

U Staroj gradskoj vijećnici večeras je otvorena izložba „Slike iz škafetina i ostalo“, istaknutog splitskog akademskog slikara s newyorškom adresom Frane Missie.

više

Izložba „Mikroni“ Dražena Pejkovića u galeriji Studio -21

U galeriji Studio -21- u četvrtak 17. rujna otvorena je samostalna izložba skulptura splitskog arhitekta i umjetnika Dražena Pejkovića pod nazivom „Mikroni“.

više

U Brodosplitu položena kobilica prvog od pet ugovorenih ophodnih brodova za potrebe Obalne straže

U nazočnosti predsjednika Vlade Republike Hrvatske, Zorana Milanovića, ministra obrane Ante Kotromanović, gradonačelnika Ive Baldasara, njegove zamjenica Aide Batarelo i predsjednik Uprave splitskog škvera Tomislava Debeljaka ...

više

Započeo dvodnevni simpozij Hrvatsko-francuski upravni dani

„Kontrola nad javnom upravom“ tema je dvodnevnog međunarodnog  skupa koji je u okviru ovogodišnjih Hrvatsko-francuskih upravnih dana otvoren danas u prostoru Mediteranskog instituta za istraživanje života (MediLS-a).

više

U Splitu potpisana suradnja Hrvatskog katoličkog sveučilišta s francuskim sveučilištem Université Panthéon-Assas – Paris II

U zgradi Nadbiskupije održano je svečano potpisivanje sporazuma o suradnji Hrvatskog katoličkog sveučilišta (HKS) s francuskim sveučilištem Université Panthéon-Assas – Paris II, u sklopu kojega je predstavljena i monografija "Rektorski lanac Hrvatskog katoličkog sveučilišta".

više

Počeli pa zaustavljeni radovi na izgradnji poslovne zgrade HAKOM-a i kontrolno mjernog središta u Splitu

Danas su i službeno počeli radovi na izgradnji poslovne zgrade podružnice Hrvatske regulatorne agencije za mrežne djelatnosti – HAKOM-a i kontrolno mjernog središta u Splitu u Ulici Vrh Visoke, kojem su uz Dražena Lučića, predsjednika Vijeća HAKOM-a, prisustvovali i zamjenik splitskog gradonačelnika Goran Kovačević te Teo Vojković pročelnik Upravnog odjela za prostorno uređenje i graditeljstvo.

više

Predstavljena Zaklada za sportsku izvrsnost Grada Splita

Povodom Dana splitskog sporta sinoć je u nazočnosti brojnih sportaša i olimpijaca na prigodnoj svečanosti u Vili Dalmaciji predstavljena  Zaklada za sportsku izvrsnost Grada Splita, čiji je predsjednik Uprave proslavljeni splitski košarkaš i olimpijac, Željko Jerkov.

više

Svečano obilježen 15. rujan, Dan splitskog sporta

Prigodnom svečanošću na kojoj su zaslužnicima splitskog sporta uručena priznanja Splitskog saveza sportova (SSS), danas je u Vili Dalmacija proslavljen 15. rujan, Dan splitskog sporta, kojim se obilježava godišnjica početka VIII Mediteranskih igara, održanih 1979. godine u Splitu.

više

Otvorena prva biciklistička staza u Splitu

Simboličnom vožnjom biciklima, dijelom Ulice Domovinskog rata na Ravnim njivama, gradonačelnik Ivo Baldasar, njegov zamjenik Goran Kovačević, zajedno sa suradnicima iz Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo i redarstvo, Službe za sport i sportsku infrastrukturu, ...

više

Otvoren znanstveni skup o arborikulturi

"Dugoročne prednosti ispravne i stručne njege stabala u gradovima" naziv je Međunarodnog znanstvenog skupa koji je u organizaciji Javne ustanove Park šuma Marjan, Hrvatske udruge za arborikulturu i Hrvatskog šumarskog instituta svečano otvoren jutros u Vili Dalmaciji.

više

Otvoreno prvo javno dječje igralište u Gradskom kotaru Mejaši

Danas je, u prisutnosti gradonačelnika Ive Baldasara i njegove zamjenice Aide Batarelo, otvoreno prvo javno dječje igralište u Gradskom kotaru Mejaši.

više

Ministrica graditeljstva i prostornoga uređenja Anka Mrak Taritaš obišla Gradski kotar Sirobuju i  gradilište POS-ovih stanova na Kili

Ministrica graditeljstva i prostornoga uređenja Anka Mrak Taritaš, danas je, zajedno sa zamjenikom Željkom Uhlirom i direktorom Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama Slavkom Čukeljem, u pratnji svojih domaćina, splitskog gradonačelnika Ive Baldasara, ...

više

Potpisan Sporazum o izradi i provedbi Strategije urbane aglomeracije Split

Splitski gradonačelnik Ivo Baldasar i rektor Sveučilišta u Splitu Šimun Anđelinović potpisali su danas Sporazum o izradi i provedbi Strategije urbane aglomeracije Split.

više

Gradonačelnik Ivo Baldasar posjetio OŠ „Ravne njive“ i predstavio EU projekt „S pomoćnikom mogu bolje“

U povodu početka nove školske godine i polaska prvašića u školu splitski gradonačelnik Ivo Baldasar je posjetio Osnovnu školu „Ravne njive“ te predstavio EU projekt „S pomoćnikom mogu bolje“.

više

Čestitka gradonačelnika Ive Baldasara povodom početka nove školske godine

Dragi učenici, nastavnici, ravnatelji, roditelji,
pred vama je nova školska godina ispunjena novim iskustvima, znanjima, prijateljstvima ali i izazovima.

više

Gradonačelnik Ivo Baldasar primio viceprvakinju svijeta Blanku Vlašić

Gradonačelnik Ivo Baldasar danas je primio atletičarku Blanku Vlašić, u povodu njenog osvajanja srebrne medalju u skoku u vis na Svjetskom atletskom prvenstvu održanom krajem kolovoza u Pekingu.

više

Splitu titula „Šampiona turizma 2015.“

Danas je na prepunom Peristilu točno u podne održana svečanost dodjele nagrade Večernjeg lista „Šampion turizma za 2015. godinu“.

više

Predsjednik Vlade Milanović posjetio Split

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Zoran Milanović u pratnji ministara Branka Grčića, Darka Lorencina i Borisa Lalovca posjetio je danas Split. Najprije se u Banovini sastao  s gradonačelnikom Ivom Baldasarom, njegovim zamjenicima Goranom Kovačevićem i Aidom Batarelo, te s predsjednikom splitskog Gradskog vijeća Borisom Ćurkovićem.

više

Održano potpisivanje Sporazuma o partnerstvu za provedbu projekta „S pomoćnikom mogu bolje“

Dana 02.rujna 2016.g. u OŠ Gripe je upriličeno potpisivanje Sporazuma o partnerstvu za provedbu projekta „S pomoćnikom mogu bolje“ između Grada Splita kao nositelja projekta i partnera - 23 OŠ s područja grada Splita

više

Gradu Splitu bespovratno 2,5 milijuna kuna za financiranje 71 pomoćnika u nastavi

Projekt Grada Splita „S pomoćnikom mogu bolje“, kojim je splitska Gradska uprava aplicirala na natječaj što ga je provelo Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta za dodjelu bespovratnih sredstava za osiguranje pomoćnika u nastavi ...

više

Zamjenica gradonačelnika Aida Batarelo posjetila Dječji vrtić „Mala sirena“

U povodu početka nove pedagoške godine u splitskim ustanovama predškolskog odgoja zamjenica splitskog gradonačelnika Aida Batarelo danas je, zajedno s pročelnicom Službe za obrazovanje i znanost Ines Milina Ganzom posjetila Dječji vrtić „Mala sirena“, ...

više

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba