index
press.gif
Arhiva vijesti u 2019.
Arhiva vijesti u 2018.
Arhiva vijesti u 2017.
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Siječanj
Veljača
Ožujak
Travanj
Svibanj
Lipanj
Srpanj
Kolovoz
Rujan
Listopad
Studeni
Prosinac
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Veslačka utrka - sv.Duje

Arhiva vijesti 2015.

Nastava u „novoj“ – „staroj“ OŠ Pujanki trebala bi početi sa školskom 2017/2018. godinom

Zamjenica gradonačelnika Aida Batarelo, danas je zajedno sa pročelnicom Službe za obrazovanje i znanost Ines Milina Ganzom obišla OŠ Pujanki, radi uvida u dinamiku radova na rekonstrukciji i dogradnji te škole.

više

Održan inicijalni sastanak šireg projektnog tima za projekt „S pomoćnikom mogu bolje“

U OŠ Mejaši je 28.08.2015. godine održan inicijalni sastanak šireg projektnog tima za projekt „S pomoćnikom  mogu bolje“, a koji se sastojao od predstavnika Grada Splita, ravnatelja osnovnih škola i računovođa u osnovnim školama partnerima projekta.

više

Otpočeli 11. Dioklecijanovi dani

Splitski gradonačelnik Ivo Baldasar otvorio je večeras na Peristilu Dane Dioklecijana – četverodnevnu zabavno povijesnu manifestaciju koja se već jedanaestu godinu za redom održava u Splitu.

više

Predstavljena brončana maketa Dioklecijanove palače

U sklopu središnje manifestacije grada Splita, „Dani Dioklecijana 2015.“, a kao najvažniji uvodni događaj, u podrumima Dioklecijanove palače je predstavljena njena brončana maketa, ...

više

Podjelom priznanja završene 19. sportske igre mladih

Podjelom priznanja – zlatnih, srebrnih i brončanih medalja, na splitskom Trgu Republike (Prokurativama) okončano je Veliko međunarodno finale Sportskih igara mladih 2015. godine, čime su, ujedno završene i 19. sportske igre mladih.

više

Milijun noćenja u Splitu

Michael Werner iz SAD-a, ostvario je jubilarno milijunto noćenje u Splitu. Taj je rezultat ove godine ostvaren čak dva mjeseca ranije u odnosu na prošlu godinu.

više

NATO skupina brodova u Gradu Splitu

Splitski gradonačelnik Ivo Baldsar, zajedno sa zamjenikom Goranom Kovačevićem, primio je danas NATO skupinu brodova SNMCMG, koji u luci Lora borave od 27. kolovoza do 3. rujna.

više

Počelo uređenje prve splitske biciklističke staze

Gradonačelnik Ivo Baldasar i zamjenik gradonačelnika Goran Kovačević u pratnji  Denisa Špadine, predsjednika Biciklističkog saveza Splitsko-dalmatinske županije obišli su u četvrtak,  27. kolovoza 2015. godine, ...

više

Vijenci za Prvi splitski partizanski odred

U povodu 74. obljetnice osnivanja Prvog splitskog partizanskog odreda (11. 08. 1941. g.) te njegovog stradanja (26. 08. 1941. g.) izaslanstvo Grada Splita, predvođeno gradonačelnikom Ivo Baldasarom ...

više

Obavijest roditeljima učenika II. do VIII. razreda osnovne škole s prebivalištem na području grada Splita

Popis knjižara kod kojih je moguće realizirati novčani bon Grada Splita za nabavku udžbenika i dopunskih nastavnih sredstava za školsku 2015./2016. godinu.

više

Prvojerarh Srpske Pravoslavne Crkve, Patrijarh srpski Irinej posjetio Split i održao govor u crkvi svetog Dujma

Splitski gradonačelnik Ivo Baldasar susreo se danas s Prvojerarhom Srpske Pravoslavne Crkve, Patrijarhom srpskim Irinejem. Gradonačelnik Baldasar se odazvao pozivu episkopa dalmatinskog ...

više

Održan sastanak predsjednice Grabar-Kitarović s gospodarstvenicima

Povodom 20. sjednice Gospodarskog vijeća HGK Županijske komore Split održan je sastanak predsjednice RH, Kolinde Grabar-Kitarović s gospodarstvenicima u prostorijama HGK ŽK Split na temu stanja, potreba i mogućnosti gospodarstva Splitsko-dalmatinske županije.

više

Operativni plan za evakuaciju i zbrinjavanje turista na području Grada Splita za 2015. godinu

Plan je usvojen na Gradskom vijeću Grada Splita (na 28. sjednici održanoj 16. srpnja 2015. godine).

više

Porinut „Plovput Split“

Jučer je u splitskom škveru porinuta Novogradnja 482. Riječ je o radnom brodu, betonari, u visokom stupnju gotovosti, ugovorenom za domaćeg naručitelja tvrtku Plovput iz Splita. Vrijednost same investicije iznosi 54,3 milijuna kuna, ...

više

Otvoreno hidroavionsko pristanište u splitskoj luci

Zamjenici gradonačelnika Aida Batarelo i Goran Kovačević sinoć su nazočili svečanom otvorenju hidroavionskog pristaništa na gatu 23 splitske trajektne luke. Brojnim uzvanicima, uz zamjenicu gradonačelnika Aidu Batarelo, obratili su se i potpredsjednik Vlade Branko Grčić, ...

više

Gradonačelnik Ivo Baldasar na sastanku sa predsjednicom Grabar-Kitarović

U zgradi Splitsko-dalmatinske županije, privremenom predsjedničkom Uredu, gradonačelnik Ivo Baldasar se danas sastao s predsjednicom Republike Hrvatske Kolindom Grabar-Kitarović, gdje je na kratkom sastanku prezentirao trenutačnu situaciju u gradu Splitu.

više

Švicarska postrojba „Stari grenadiri“ promarširala Splitom

Povodom gostovanja na proslavi 300. sinjske alke, švicarska postrojba „Vieux Grenadieres“, održala je u petak navečer svečani mimohod središtem Splita.

više

Osnivanje regionalnog centra za profesionalnu rehabilitaciju

Radi usklađenja s aktualnim pozitivnim propisima u vezi problematike rehabilitacije, rada i zapošljavanja osoba s invaliditetom, u tijeku su razgovori o osnivanju Centra za profesionalnu rehabilitaciju u Splitu.

više

Obnova spomenika na Kašjunima

Spomen-obilježje poginulom hrvatskom branitelju Josipu Vraniću postavljeno na plaži Kašjuni, uskoro će dočekati   primjereniji okoliš od parkiranih automobila.

više

Split je Šampion turizma 2015.

Split je apsolutni šampion turizma ove godine. Ocjena je to Turističke patrole Večernjeg lista koji je gradu pod Marjanom dodijelio ovo prestižno priznanje u konkurenciji između dvadeset i dva turistička mjesta na Jadranu, od Kupara do Savudrije.

više

Tijekom kolovoza gradska blagajna radi od 8 do 12 sati

Blagajna u prizemlju zgrade Gradske uprave, Obala kneza Branimira 17, tijekom kolovoza radit će svakim radnim danom od 8 do 12 sati te u tom vremenu građani mogu obaviti gotovinske uplate za sve gradske prihode.

više

Potpisan Sponzorski ugovor između KK Splita, Bobisa i Tommyja

Nakon provedene predstečajne nagodbe, financijske i poslovne konsolidacije te potpisivanja Ugovora o financiranju s Gradom Splitom, danas je u Žutom salonu na Gripama potpisan Sponzorski ugovor između KK Splita, tvrtke Bobis d.o.o. kao generalnog sponzora i  Tommy d.o.o. kao sponzora.

više

Split proslavio Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, Dan hrvatskih branitelja

Grad Split i Koordinacija braniteljskih udruga grada Splita u utorak, 4. kolovoza cjelodnevnim su programom obilježili Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, Dan hrvatskih branitelja i dvadesetu obljetnicu VRO „Oluja“.

više

Split obilježava Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja

Polaganjem vijenaca na Gradskom groblju Lovrinac i pred spomenikom poginulim hrvatskim braniteljima u blizini Gradske uprave u Splitu je počelo obilježavanje dvadesete obljetnice Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja.

više

Grad Split i Sveučilište u Splitu potpisali ugovor o suradnji

Gradonačelnik Grada Splita Ivo Baldasar i Rektor Sveučilišta u Splitu prof. dr. sc. Šimun Anđelinović, 3. kolovoza potpisali su ugovor kojim Grad Split i Sveučilište uspostavljaju poslovnu suradnju u dijelu znanosti i visokog obrazovanja, ...

više

Najuspješnija Ultra do sada

Treći po redu Ultra Europe Festival koji je u Splitu održan od 10. do 13.srpnja ove godine opravdao je sva očekivanja. Protekao je s najvećim brojem posjetitelja do sada, minimalnim brojem incidenata, a osim izvrsne promidžbe grada potvrdio je da je moguća simbioza festivala elektronske glazbe i destinacije.

više

Obilježavanje Dana pobjede i Domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja u Splitu 4. kolovoza 2015.

Grad Split i Koordinacija braniteljskih udruga grada Splita u utorak, 4. kolovoza 2015. cjelodnevnim programom obilježit će Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja.

više

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba