index
press.gif
Arhiva vijesti u 2019.
Arhiva vijesti u 2018.
Arhiva vijesti u 2017.
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Siječanj
Veljača
Ožujak
Travanj
Svibanj
Lipanj
Srpanj
Kolovoz
Rujan
Listopad
Studeni
Prosinac
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Split - Sustipan /4/

Arhiva vijesti 2015.

Potpisan Sporazum o partnerstvu za EU projekt "Malom kavom do velikog posla"

U zgradi Gradske uprave danas je zamjenik splitskog gradonačelnika Goran Kovačević, u ime Grada Splita, kao nositelja projekta, zajedno s Krešimirom Budišom, direktorom tvrtke UHY savjetovanje,  te Vesnom Ivić-Šimetin, direktoricom regionalnog ureda HUP-a kao partnerima projekta, ...

više

Objavljeni natječaji za dodjelu bespovratnih sredstava trgovačkim društvima  i obrtnicima na području grada Splita u 2015. godini

Grad Split je 30. srpnja 2015. godine objavio Natječaj za dodjelu potpora malom gospodarstvu grada Splita u 2015. godini i Natječaj za dodjelu potpora obrtništvu grada Splita u 2015. godini, a sve u svrhu jačanja malog gospodarstva ...

više

Švicarski veleposlanik u nastupnom posjetu Splitu

Povodom obilježavanja Dana državnosti Švicarske danas je u nastupni posjet Gradskoj upravi došao Nj. E. Stefan Estermann, veleposlanik Švicarske konfederacije u Republici Hrvatskoj, kojeg su primili zamjenici gradonačelnika Goran Kovačević i Aida Batarelo.

više

Grad Split sklopio Sporazum o poslovnoj suradnji s knjižarima

Obavještavamo roditelje učenika 1. razreda s područja grada Splita da novčani bon za pokriće dijela troškova nabavke udžbenika i školskog pribora u školskoj  2015./2016. godini,  mogu  realizirati samo u  knjižarama knjižara koji  su s Gradom sklopili  Sporazum o poslovnoj suradnji.

više

Otvorene ljetne noćne izložbe pasa

Osmi puta po redu Split je domaćin međunarodnoj izložbi pasa pod nazivom „Četiri ljetne noćne izložbe pasa“.
U popodnevnim satima petka, izložbu je svečano otvorio zamjenik gradonačelnika Goran Kovačević ...

više

Potpisan Sporazum o partnerstvu za provedbu EU projekta „Lokalne mreže podrške mladima u riziku - osnaženi, educirani, aktivni, zaposleni“

Zamjenik splitskog gradonačelnika Goran Kovačević danas je u ime Grada Splita, kao partnera, zajedno s Đordanom Barbarić, predsjednicom Udruge MoST, kao nositeljem projekta te predstavnicima projektnih partnera ...

više

Splitsko prenoćište za beskućnike dobilo licencu

Upravni odjel za društvene djelatnosti Splitsko-dalmatinske županije donio je rješenje kojim se utvrđuje da prostor za beskućnike u Gundulićevoj 22 ispunjava uvjete za pružanje usluga privremenog smještaja u kriznim situacijama beskućnicima.

više

Zamjenica gradonačelnika u obilasku gradilišta OŠ „Pazdigrad“

Nakon što je prije dva mjeseca položen kamen temeljac za OŠ „Pazdigrad“ danas su gradilište iste škole obišle zamjenica gradonačelnika Aida Batarelo i pročelnica Službe za obrazovanje i znanost Ines Milina Ganza.

više

Otvorena izložba „LACRIMAE RERUM“

Pročelnik Službe za kulturu, umjetnost i Staru gradsku jezgru Siniša Kuko, večeras je u istočnom krilu Dioklecijanove palače, otvorio izložbu „LACRIMAE RERUM“ (Događanje suza), poljske autorice Malgorzate Chomicz.

više

Nastup maorske Kapa haka grupe „Te Roopu Tarara o Aoteraroa“

U organizaciji Grada Splita i splitske Turističke zajednice, a u suradnji s  Hrvatsko-novozelandskim folklornim ansamblom „Kralj Tomislav“ u petak navečer splitskoj se publici na pozornici na Rivi predstavila maorska plesno-pjevačka skupina Kapa Haka  imenom „Te Roopu Tarara o Aoteraroa“, ...

više

Partneri iz projekta u sklopu Programa za cjeloživotno obrazovanje „Leonardo da Vinci“ posjetili grad Split

Gradonačelnik Ivo Baldasar primio je danas, zajedno s Elom Žižić, pročelnicom Službe za gospodarstvo, turizam, međunarodne i europske fondove predstavnike partnera iz projekta koji se provodi u sklopu Programa za cjeloživotno obrazovanje „Leonardo da Vinci“.

više

Gradski čelnici čestitali Ramazanski Bajram

Delegacija Grada Splita na čelu s gradonačelnikom Ivom Baldasarom rano jutros je posjetila Mesdžid Islamske zajednice (muslimanki molitveni prostor)  u Splitu gdje se nakon njihovog molitvenog obreda susrela s vjernicima islamske vjeroispovijesti i glavnim splitskim imamom Vahidom efendijom Hadžićem.

više

Izglasani kandidati za Nadzorni odbor „Hajduka“ i dugoročna pomoć KK „Split“

U nastavku 28. sjednice, splitski gradski vijećnici su donijeli niz odluka, među kojima su one  vezane uz sport, pravo plodouživanja te imenovanja vodećih ljudi Muzeja Grada Splita i Gradske knjižnice Marka Marulića.

više

Gradonačelnik Baldasar s članovima Savjeta mladih Grada Splita

Gradonačelnik Ivo Baldasar sastao se u četvrtak, 16. srpnja 2015. godine u zgradi Gradske uprave s članovima  Savjeta mladih Grada Splita.

više

U Zagrebu potpisan Sporazum o statusnim promjenama postojećeg Centra za autizam

Zamjenica gradonačelnika Splita Aida Batarelo danas je u Zagrebu potpisala Sporazum kojim se postavljaju temelji za osnivanje Centra za autizam sa sjedištem u Splitu. Sporazum o statusnim promjenama postojećeg Centra za autizam Zagreb potpisali su i ministrica Milanka Opačić ispred  Ministarstava socijalne ...

više

Gradonačelnik Baldasar primio dr. Antu Glibotu

Gradonačelnik Ivo Baldasar primio je danas u svom uredu dr. Antu Glibotu, potpredsjednika Europske akademije znanosti i umjetnosti   i počasnog člana Američkog instituta za arhitekturu.

više

Otvoreno 61. Splitsko ljeto

Premijerom opere „Samson i Dalila“ Camillea Saint-Saënsa u splitskom Hrvatskom narodnom kazalištu večeras je otvoreno 61. izdanje Splitskog ljeta, najznačajnije kulturne manifestacije u gradu pod Marjanom.

više

Konstituirana vijeća nacionalnih manjina

U Splitu su, nakon nedavno provedenih izbora, uspješno održane konstituirajuće sjednice vijeća nacionalnih manjina pod vođenjem Melhiora Simonellija te su vijećnici izabrali čelne ljude koji će vijeća voditi u narednom četverogodišnjem razdoblju.

više

Gradsko vijeće odlučilo o pokretanju izmjena Prostornog plana i GUP-a Splita

Jedna od najvažnijih odluka koju su splitski gradski vijećnici donijeli tokom 11 sati dugog zasjedanja je ona o izradi Izmjena i dopuna Prostornog plana uređenja Grada Splita, odnosno o izradi Izmjena i dopuna Generalnog urbanističkog plana Splita.

više

U sklopu „Splitskog ljeta“ otvorena izložba Gerarda Titusa Carmela

Večeras je u dva izložbena prostora, u palači Milesi i Galeriji Kula otvorena izložba „Slike, radovi na papiru i grafika 1991. – 2014.“, francuskog slikara, grafičara i pjesnika Gerarda Titusa Carmela.

više

Gradu Splitu dodijeljeno Priznanje za transparentnost

Na temelju istraživanja „Otvorenost proračuna županija, gradova i općina“ koje je Institut za javno financiranje provodio od studenog prošle do ožujka ove godine ...

više

Otvoren Program postakademskog zapošljavanja

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske  Zoran Milanović  danas je u Sveučilišnoj knjižnici otvorio Program postakademskog zapošljavanja, kojeg organizira Sveušilište u Splitu u cilju stvaranja kvalitetnijih poduzetničkih inicijativa i u sklopu toga razvoja transfera znanja i tehnologije.

više

Zahvala gradonačelnika Ive Baldasara

Još jednom je, treću godinu zaredom, Split bio uspješan domaćin velikog festivalskog spektakla koji je okupio desetke tisuća ljudi, gostiju i domaće mladosti koja je uživala proteklog vikenda na Ultra Europe Festivalu.

više

Počeo Ultra Europe Festival

Sinoć je na Poljudu započeo službeni dio programa trečeg izdanja festivala elektronske glazbe Ultra Europe. U tjedan dana koliko traju sva događanja, prema očekivanjima organizatora, Split će posjetiti oko 150 000 posjetitelja iz preko 140 zemalja sa svih kontinenata.

više

U sjećanje na žrtve Srebrenice održan „Mimohod 8372“

U znak sjećanja na žrtve Srebrenice, u organizaciji Koordinacije bošnjačkih organizacija grada Splita i Splitsko-dalmatinske županije šetnjom u tišini gradskim ulicama obilježena je 20. godišnjica tragičnih zbivanja u kojima je ubijeno preko osam tisuća Bošnjaka.

više

Poštanska povijest u Staroj gradskoj vijećnici

U Staroj gradskoj vijećnici na Pjaci otvorena izložba Dalmacija - predfilatelistička pisma iz kolekcije dr. Zdeslava Vukasa. Riječ je o izložbi koja govori o razvoju poštanske povijesti u Dalmaciji ...

više

Otvorena izložba Monumenta & animalia

U splitskom Arheološkom muzeju sinoć je otvorena izložbe Monumenta & animalia koju su zajednički realizirali Arheološki muzej u Splitu, Prirodoslovni muzej i Zoološki vrt u Splitu.

više

Besplatna vožnja osoba s invaliditetom na plaže

Plaža za osobe s invaliditetom na Benama službeno je otvorena i sezona kupanja  će trajati do kraja rujna 2015. godine. Korisnici usluge besplatnog prijevoza osoba s invaliditetom uslugu prijevoza na plažu i s plaže mogu dobiti na sljedeći način:

više

Završen dvogodišnji projekt „Jadranska mreža za transfer tehnologije“ Sveučilišta u Splitu

Prigodnom svečanošću te predstavljanjem ostvarenih rezultata danas je obilježen završetak dvogodišnjeg projekta „Jadranska mreža za transfer tehnologije“ (TTAdria), kojeg je koordiniralo Sveučilište u Splitu, kojem događaju je prisustvovala i Ela Žižić, ...

više

„Lastavice“ u Runovićima otvorila stambenu zajednica za odrasle osobe s intelektualnim teškoćama

Splitska Udruga za inkluziju „Lastavice“ danas je u Runovićima kod Imotskog otvorila stambenu zajednicu za odrasle osobe s intelektualnim poteškoćama.

više

Produžetak radnog vremena ugostiteljskih objekata za vrijeme održavanja Ultra Music Festival u Splitu

Grad Split je sve više prepoznat kao privlačno turističko odredište. Ultra Music Festival Split svrstava naš grad na kartu svjetskih festivalskih destinacija što predstavlja velik značaj u promociji grada Splita u svjetskim okvirima.

više

Mimohod alkara splitskom Rivom

U povodu 300. obljetnice Sinjske alke večeras je u Splitu je održan mimohod alkara i alkarskih momaka. Mimohod je održan u organizaciji grada Splita, grada Sinja i Viteškog alkarskog društva.

više

Mali Split na prijemu u Banovini

Gradonačelnik Ivo Baldasar i njegova zamjenica Aida Batarelo primili su danas predstavnike 25. Međunarodnog glazbenog festivala djece i mladih „Mali Split“ koji se večeras otvara na splitskim Prokurativama.

više

Gradonačelnik Baldasar obišao odlagalište smeća na Karepovcu

Splitski gradonačelnik Ivo Baldasar, danas je, na poziv Građanske inicijative Karepovac-drugo lice Splita, zajedno s predsjednikom Gradskog vijeća Borisom Ćurkovićem i gradskim vijećnicima obišao Karepovac, kako bi svi zajedno stekli uvid u aktualno stanje na odlagalištu smeća.

više

Izmjene u prometu zbog alkarskog mimohoda

Grad Split i Viteško alkarsko društvo Sinj organiziraju mimohod alkara u ponedjeljak, 6. srpnja 2015. godine. Zbog potreba organizacije mimohoda, parkiralište na Zvončacu (prema Sustipanu) bit će zatvoreno od nedjelje 5. srpnja 2015. godine u 19 sati ...

više

Mimohod Sinjske alke u Splitu

Povodom 300-te obljetnice Sinjske alke u Splitu će se u ponedjeljak održati mimohod alkara preko Zapadne obale i Rive te prigodni program na središnjoj pozornici  na Rivi u kojem će sudjelovati klapa Sinj i KUD ...
više

U Splitu studij Međunarodnog menadžmenta u hotelijerstvu i turizmu

Ministar turizma Darko Lorencin danas je Slobodanu Dragičeviću, dekanu ASPIRA-e - Visoke škole za menadžment i dizajn uručio dopusnicu za izvođenje studijskog programa Međunarodni menadžment u hotelijerstvu i turizmu, kojem događaju je prisustvovao i zamjenik splitskog gradonačelnika Goran Kovačević.

više

Gradonačelnik Baldasar završio radni posjet Bavarskoj

Gradonačelnik Splita Ivo Baldasar završio je radni posjet Bavarskoj tijekom kojeg je  sudjelovao u obilježavanju Dana državnosti RH u organizaciji Generalnog konzulata RH u Munchenu, ...

više

Zahvaljujući Ultri Split postaje europska i svjetska destinacija

„U prethodne dvije godine Split je stekao veliko iskustvo u organizaciji Ultra festivala, manifestacije za koju u svega nekoliko dana imamo pravi desant gostiju. Zajedno s organizatorima te svim institucijama u gradu ...

više

Split spreman za Ultra Europe Festival 2015

U prostorima Gradske uprave Grada Splita, pod predsjedanjem zamjenika gradonačelnika Gorana Kovačevića održan je u srijedu, 1. srpnja 2015. godine posljednji sastanak Koordinacijskog tima Ultra Europe Festivala 2015. koji osim gradskih službi ...

više

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba