index
press.gif
Arhiva vijesti u 2019.
Arhiva vijesti u 2018.
Arhiva vijesti u 2017.
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Siječanj
Veljača
Ožujak
Travanj
Svibanj
Lipanj
Srpanj
Kolovoz
Rujan
Listopad
Studeni
Prosinac
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Veslačka utrka - sv.Duje

Arhiva vijesti 2015.

Izabrana vijeća nacionalnih manjina i predstavnica mađarske nacionalne manjine grada Splita

U nedjelju, 31. svibnja provedeni su izbori za pet vijeća nacionalnih manjina (bošnjačko, crnogorsko, makedonsko, slovensko i srpsko) te za predstavnika mađarske nacionalne manjine u gradu Splitu.

više

Predstavljena Konačna lista kandidata za izbor članova Nadzornog odbora HNK „Hajduk“ Split š.d.d.

Predsjednik Povjerenstva za provođenje natječaja za izbor članova Nadzornog odbora HNK „Hajduk“ Split, š.d.d. Tomislav Alujević Grgas danas je na konferenciji za novinare izvijestio o konačnoj listi kandidata za članove Nadzornog odbora.

više

Položen kamen temeljac za osnovnu školu na Pazdigradu

Splitski gradonačelnik Ivo Baldasar je na prigodnoj svečanosti položio kamen temeljac buduće osnovne škole na Pazdigradu. U polaganju temeljnog kamena pridružili su mu se zamjenica Aida Batarelo, zamjenik ministra znanosti, ...

više

Obilježen Dan hrvatskih branitelja grada Splita

U povodu Dana hrvatskih branitelja grada Splita danas je, u 8,30 sati, izaslanstvo Grada, predvođeno gradonačelnikom Ivom Baldasarom i predsjednikom Gradskog vijeća Borisom Ćurkovićem položilo vijence na spomenik poginulim braniteljima u Parku branitelja (kod „Banovine“).

više

Festivalsko vijeće Splitskog ljeta vjeruje u financijsku podršku Ministarstva kulture

Zaključci i ocjene sa prve sjednice Festivalskog vijeća Splitskog ljeta, među kojima je i ona o vjerovanju da će Ministarstvo kulture podržati realizaciju planiranog programa ove manifestacije, bili su tema konferencije za novinare na kojoj su govorili zamjenik splitskog gradonačelnika Goran Kovačević, ...

više

Prijem braniteljskih udruga u "Banovini"

Povodom sutrašnjeg obilježavanja Dana hrvatskih branitelja Grada Splita, koji se prvi put obilježava, gradonačelnik Ivo Bladasar je danas, zajedno s predsjednikom Gradskog vijeća Borisom Ćurkovićem, zamjenicima Aidom Batarelo i Goranom Kovačevićem, pročelnikom Zdravkom Parčinom i savjetnikom Davorom Marasovićem primio predstavnike braniteljskih udruga.

više

Zamjenica gradonačelnika posjetila izložbu likovnih radova djece u vrtiću „Brnistra“

Zamjenica splitskog gradonačelnika Aida Batarelo posjetila je danas Dječji vrtić „Brnistra“ i razgledala likovne radove djece posvećene budućoj Osnovnoj školi „Pazdigrad“, čija izgradnja počinje u subotu, 30. svibnja i s kojom dijele pripadnost istom gradskom kotaru.

više

Josip Milat ponovo izabran za predsjednika Udruge antifašista i antifašističkih boraca Splita

Na danas održanoj Izbornoj skupštini Udruge antifašista i antifašističkih boraca Grada Splita za predsjednika je izabran umirovljeni sveučilišni profesor, emeritus splitskog Sveučilišta Josip Milat.

više

Izbori za članove vijeća i predstavnike nacionalnih manjina 31. svibnja

Članovi Odbora za rad s nacionalnim manjinama splitskog Gradskog vijeća pozvali su danas na konferenciji za novinare pripadnike nacionalnih manjina da u nedjelju, 31. svibnja, izađu na izbore za članove vijeća i predstavnike nacionalnih manjina grada Splita.

više

U subotu, 6. lipnja će se održati 5. Split Pride

Pod geslom „Izađimo u siguran Split!“ u Splitu će se u subotu, 6. lipnja, s početkom u 18,00 sati, održati 5. Split Pride.
To je na večerašnjoj konferenciji za novinare najavila splitska LGBT Udruga „Rišpet“, koja po drugi put samostalno organizira ovu manifestaciju u Splitu.

više

Ministrica graditeljstva i prostornog uređenja Anka Mrak Taritaš posjetila splitsku Gradsku upravu

Ministrica graditeljstva i prostornog uređenja Anka Mrak Taritaš posjetila je danas splitsku Gradsku upravu gdje je razgovarala s gradonačelnikom Ivom Bladasarom i njegovim suradnicima te obišla Upravni odjel za prostorno uređenje i graditeljstvo.

više

Obilježen Dan Oružanih snaga Republike Hrvatske

Polaganjem vijenaca na Središnji križ i na grob prvog zapovjednika HRM-a, admirala Svete Letice, na splitskom groblju Lovrinac obilježen je Dan Oružanih snaga Republike Hrvatske i Dan Hrvatske kopnene vojske.

više

Gradonačelnik Baldasar primio nobelovca Stiglitza

Splitski gradonačelnik Ivo Baldasar, zajedno sa svojim zamjenicima i članovima Odbora za provođenje gradskog projekta NobelST, primio je danas Josepha Eugena Stiglitza, dvostrukog dobitnika Nobelove nagrade (za ekonomiju 2001. godine i za mir 2007. godine).

više

Finski veleposlanik u nastupnom posjetu "Banovini"

Danas je u zgradi Gradske uprave gradonačelnik Ivo Bladasar u nastupni posjet primio veleposlanika Republike Finske u Hrvatskoj NJ.E. Timoa Rajakangasa. U pratnji veleposlanika Rajakangasa su bili predstavnici finskih tvrtki koje djeluju u Hrvatskoj ...

više

Otvorene 43. kulturno-umjetničke igre mladih

Sinoć su u Domu HV-a otvorene 43. Kulturno umjetničke igre mladih u organizaciji Glazbene mladeži Splita. U ime Grada Splita, koji je ujedno i jedan od pokrovitelja ove kulturne manifestacije, prigodne riječi je uputio Siniša Kuko, pročelnik Službe za kulturu, umjetnost i staru gradsku jezgru.

više

Četvrto izdanje Shift konferencije održat će se u Splitu 11. i 12. lipnja ove godine

Četvrto izdanje Shift konferencije održat će se u Splitu, u Hrvatskom narodnom kazalištu, 11. i 12. lipnja ove godine. Taj, najveći startup događaj u Jugoistočnoj Europi najavio je danas na konferenciji za novinare, održanoj u Microsoft inovacijskom centru ...

više

Otvoren 3. Sajam vina i delicija „Vinski podrum“

Splitski gradonačelnik Ivo Baldasar otvorio je danas u Dioklecijanovim podrumima 3. Sajam vina i delicija „Vinski podrum“.
„Čestitam i zahvaljujem organizatorima ovog vinskog sajma. Oni su prepoznali da Split treba imati jedan vinski podrum, ...
više

Županijski info-dani u Splitu o korištenju strukturnih i investicijskih fondova za poduzetnike

Danas su u prostorijama Županijske komore Split započeli info dani na kojima će biti predstavljene mogućnost korištenja Europskih strukturnih i investicijskih (ESI) fondova za istraživanje, tehnološki razvoj i inovacije te regionalnih potpora u okviru Operativnog plana provedbe Industrijske strategije RH 2014. – 2020.

više

Split istaknuo kandidaturu za EP u dizanju utega 2017.

Splitski gradonačelnik Ivo Baldasar i predsjednik Hrvatskog dizačkog saveza Damijan Krklec podržali su na današnjoj konferenciji za novinare kandidaturu grada Splita za domaćina Europskog prvenstva u dizanju utega, koje bi se trebalo održati krajem ožujka ili početkom travnja 2017. godine.

više

Primanje za izaslanstvo školskog broda turske ratne mornarice

Gradonačelnik Ivo Baldasar, danas je, zajedno sa svojim zamjenikom Goranom Kovačevićem, primio izaslanstvo školskog broda turske ratne mornarice TCG ISKENDERUN (A-1600), predvođeno kapetanom bojnog broda Mete Atayom, ...

više

Gradonačelnik Ivo Baldasar primio izaslanstvo Cockburna

Splitski gradonačelnik Ivo Baldasar, zajedno sa zamjenicom Aidom Batarelo i suradnicima, primio je danas izaslanstvo prijateljskog grada Cockburna iz Australije, koje je predvodio gradonačelnik Logan Howlett.

više

Potpisan Ugovor o zajedničkoj suradnji na realizaciji strateškog projekta urbane regeneracije putem Projekta razvoja Istočne obale Gradske luke

Splitski gradonačelnik Ivo Baldasar i ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić potpisali su danas u Splitu Ugovor o zajedničkoj suradnji na realizaciji strateškog projekta urbane regeneracije putem Projekta razvoja Istočne obale Gradske luke.

više

Zaključak u povodu tematske rasprave u svezi pokretanja postupka izrade i donošenja Izmjena i dopuna Prostornog plana uređenja Grada Splita i Izmjena i dopuna Generalnog urbanističkog plana Splita

više

Pokrenut postupak za donošenje Izmjena i dopuna Prostornog plana uređenja Grada Splita i Izmjena i dopuna Generalnog urbanističkog plana Splita

Uvjerljivom većinom glasova vijećnika na tematskoj sjednici splitskog Gradskog vijeća donesena je odluka da se pokrene postupak za donošenje Izmjena i dopuna Prostornog plana uređenja Grada Splita i Izmjena i dopuna Generalnog urbanističkog plana Splita.

više

Predsjednik Gradskog vijeća Grada Splita Boris Ćurković primio predsjednika Skupštine Grada Zagreba Darinka Kosora

Predsjednik Gradskog vijeća Grada Splita Boris Ćurković primio je danas predsjednika Skupštine Grada Zagreba Darinka Kosora, kojom prilikom su razgovarali o mogućnostima suradnje dvaju gradova.

više

Gradonačelnik s prometnim redarima

Grad Split oformio je, sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama, Prometno redarstvo, a jedanaestorici zaposlenika prvog radnog dana dobrodošlicu je zaželio gradonačelnik Ivo Baldasar.

više

Otvoren edukacijski projekt „Poslovni uzlet grada Splita“

Gradonačelnik Ivo Baldasar, župan Zlatko Ževrnja, zamjenik ministra poduzetništva i obrta Dražen Pros te glavni urednik „Poslovnog dnevnika“ Mislav Šimatović danas su u Splitu otvorili besplatnu edukaciju namijenjene poduzetnicima i obrtnicima ...

više

Predstavnici Osijeka u Splitu

U organizaciji Gradskog društva Crvenog križa Osijek, danas je u prostorijama Dječjeg odmarališta „Vila Mikica“ na Bačvicama, predstavljen projekt preustroja objekta „Vila Mikica“ koji će kroz novoregistriranu tvrtku CDP d.o.o. (Centar društvenog poduzetništva) ...

više

Zajedno za osmijeh djeteta u bolnici!

Grad Split pridružit će se kroz projekt Grad prijatelj djece humanitarnoj akciji „Zajedno za osmijeh djeteta u bolnici“ koju je pokrenuo Savez društava Naša djeca Hrvatske.

više

Gradonačelniku Baldasaru priznanje splitske Udruge roditelja poginulih branitelja Domovinskog rata

Udruga roditelja poginulih branitelja Domovinskog rata grada Splita danas je na svojoj skupštini uručila priznanje gradonačelniku Ivi Baldasaru za podršku u radu udruge te brigu i pažnju koju poklanja roditeljima poginulih branitelja.

više

Festival ULTRA EUROPE 2015. održat će se u Splitu od 10. do 12. srpnja

Zamjenik splitskog gradonačelnika Goran Kovačević te organizatori i sponzori najvećeg svjetskog festivala elektroničke glazbe predstavili su danas na konferenciji za novinare ovogodišnji festival Ultra Europe 2015. godine, koji će se od 10. do 12. srpnja održati u Splitu.

više

U sklopu EX.PO AUS projekta predstavnice Grada Splita sudjelovale na internacionalnim sastancima u Italiji

Predstavnice Grada Splita, članice projektnog tima EU projekta EX.PO AUS, Ana Jerkunica i Marina Kuzmanić Petreš, sudjelovale su na internacionalnim sastancima u Italiji, u gradovima Ferrara i Alberobello s temom „Realizacija i implementacija Pilot projekata“, u sklopu IPA projekta „EX.PO AUS“.

više

Otvoreno jedriličarsko europsko prvenstvo

Svečanim otvorenjem i sastankom kormilara danas je započelo Otvoreno prvenstvo Europe za seniore i juniore za olimpijsku Klasu Finn, u organizaciji splitskog Jedriličarskog kluba Labud.

više

Otvoren splitski ured Booking.com-a

U Splitu je danas predstavljen novootvoreni sezonski ured vodeće svjetske kompanije za on-line rezerviranje hotelskog i drugovrsnog smještaja Booking.com-a.

više

Gradonačelnik Baldasar Makedoncima izrazio sućut zbog terorističkog napada u Kumanovu

Zbog terorističkog napada u Kumanovu i pogibije šest makedonskih policajaca gradonačelnik Splita Ivo Baldasar uputio je danas pisma sućuti veleposlanici Makedonije u RH, Nj.E. gđi Danieli Karagjozoskoj, gradonačelnicima Kumanova i Štipa, ...
više

Oxford slavio u utrci veslačkih legendi

Veterani sveučilišta Oxford pobjednici su 14. regate veslačkih legendi Sveti Duje, koja se tradicionalno održava u Gradskoj luci u povodu Dana grada i svetkovine svetog Dujma.

više

Dan Marjana proslavljen i Šetnjom do zdravlja

Brojni Splićani su kao i svake godine tradicionalno proslavili Dan Marjana, urankom na platou pored Zoološkog vrta.

više

Dom je tamo gdje je pjesma

Povodom Dana Europe, 9. svibnja i u sklopu ovogodišnje Sudamje, na splitskoj rivi u subotu je održan program KUD-ova splitskih nacionalnih manjina pod nazivom „Dom je tamo gdje je pjesma“ . Riječ  o petom susretu kulturno-umjetničkih društava nacionalnih manjina  koje rade i djeluju u gradu Splitu.

više

Održano 19. državno natjecanje mladih Hrvatskog Crvenog križa

Po deset timova osnovnoškolaca i srednjoškolaca iz cijele Hrvatske natjecalo se danas na splitskom Sustipanu na 19. državnom natjecanju mladih Hrvatskog Crvenog križa. Više od 120 pripadnika podmlatka Crvenog križa iz Čakovca, Osijeka, Rijeke, Siska, Slatina, Vinkovaca, Zadra, Zagreba i Splita, ...

više

Zastava Europske unije na Marjanu

Povodom Dana Europe na Marjanu je uz intoniranje „Ode radosti“ podignuta zastava Europske unije. Tradicionalnoj svečanosti podizanja zastave nazočili su gradonačelnik Ivo Baldasar i predsjednik Gradskog vijeća Grada Splita, ...

više

Rodinova Meditacija izložena u Galeriji Meštrović

Ministar kulture Berislav Šipuš otvorio je večeras u Galeriji Meštrović izložbu „Rodinova 'Meditacija' u Splitu“, koja se organizira u suradnji s Musée Rodin, a u okviru manifestacije „Rendez vous - festival Francuske u Hrvatskoj“.

više

Povodom svjetskog dana kretanja u nedjelju akcija „Hodanjem do zdravlja“

Povodom Svjetskog dana kretanja 10. svibnja 2015. godine održat će se akcija „Hodanjem do zdravlja“ kojom se Grad Split i Splitsko dijabetičko društvo pridružuju Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo i Ministarstvu zdravlja RH u provedbi programa „Živjeti zdravo“ ...

više

Gradonačelnik Ivo Baldasar primio Adama Roczeka, predsjednika Europske sveučilišne sportske asocijacije

Splitski gradonačelnik Ivo Baldasar, zajedno sa svojim zamjenikom Goranom Kovačevićem te Hrvojem Akrapom, pročelnikom Službe za sport i sportsku infrastrukturu primio je danas Adama Roczeka, predsjednika Europske sveučilišne sportske asocijacije i ...

više

Na Rivi otvoren 1. festival destinacije SPALATUM EXPO

U organizaciji turističke agencije SPALATUM D.M.C. na Rivi je danas otvoren 1. festival destinacije Spalatum Expo, čiji je cilj tokom tri dana prezentirati bogatstva turističke ponude šireg područja Splita kao turističke destinacije, a time ujedno doprinijeti produžetku slavljenja Sudamje.

više

Gradonačelnik Ivo Baldasar primio gradonačelnika Wilmersdorf Scharlotenburga – Berlin

Splitski gradonačelnik Ivo Baldasar primio je danas, zajedno sa svojom zamjenicom Aidom Batarelo, gradonačelnika Wilmersdorf Scharlotenburga – Berlin Reinharda Naumanna.

više

Tradicionalna tombola, koncert  i vatromet označili završnicu fjere sv. Duje

Tradicionalna tombola, za koju su se kartele prodavale cijelog dana, a za koju su se brojevi počeli izvlačiti malo poslije 19,00 sati počela je završnica fjere svetog Duje.

više

Održan šesti kamp informatike za splitske osnovnoškolce

Povodom blagdana sv. Dujma i Dana Grada Splita u Microsoft Inovacijskom centru Split održan je šesti po redu Kamp informatike, kids@MIC  za učenike splitske Osnovne škole Blatine Škrape.
Tematska okosnica radionica bila je sigurnost djece na Internetu, ...

više

Procesijom i misnim slavljem proslavljen blagdan svetog Dujma i Dan grada

Svečanom procesijom i misnim slavljem, kojeg je predvodio đakovačko-osječki nadbiskup i metropolit Đuro Hranić, brojni vjernici i Splićani danas su na prepunoj Rivi proslavili blagdan zaštitnika grada svetog Dujma i Dan grada Splita.

više

Fešta spize na splitskoj ribarnici

Tradicionalno po završetku euharistijskog slavlja, u povodu blagdana svetog Dujma, feštavanje je nastavljeno na splitskoj ribarnici u Marmontovoj ulici, gdje je u 12,30 sati održana Fešta spize i pića.

više

Otvoren moćnik svetog Dujma

Prema tradiciji danas je u 18,00 sati u splitskoj prvostolnici otvoren moćnik svetog Dujma, kojim činom je označen početak glavnog dijela proslave ovogodišnje Sudamje, proslave Dana grada Splita i blagdana svetog Dujma.

više

Svečana sjednica Gradskog vijeća Splita u povodu Dana grada i blagdana svetog Dujma

U povodu Dana grada i blagdana svetog Dujma u Hrvatskom narodnom kazalištu danas je održana svečana sjednica Gradskog vijeća na kojoj su, ujedno, predsjednik vijeća Boris Ćurković i gradonačelnik Ivo Baldasar zaslužnim Splićanima i organizacijama uručili nagrade Grada.

više

Obilježena 24. obljetnica prosvjeda pred „Banovinom„

Podizanjem hrvatske zastave uz intoniranje himne „Lijepa naša“ te prigodnim govorima, danas je pred jugoistočnom stranom zgrade Gradske uprave obilježena 24. obljetnica velikog prosvjeda, održanog 6. svibnja 1991. godine, u kojem je sudjelovalo 50-tak tisuća Splićana.

više

Vijenci na Središnjem križu te na grobovima gradskih čelnika

U povodu Dana grada i blagdana svetog Dujma, izaslanstvo grada Splita danas je na gradskom groblju Lovrinac, položilo vijenac kod Središnjeg križa u sjećanje na sve preminule gradonačelnike, vijećnike, ...

više

Medalje Grada Splita Olgi Granić i Christopher John Russelu

Splitski gradonačelnik Ivo Baldasar uručio je danas medalje Grada Splita Olgi Granić, profesorici Prve gimnazije Split i Christopher John Russel-u, ravnatelju Astor College for the Arts iz Dovera (Velika Britanija) za izuzetna postignuća u dugogodišnjoj suradnji u zajedničkim projektima dviju škola.

više

Otvoren 40. Praznik cvijeća

Splitski gradonačelnik Ivo Baldasar otvorio je večeras u Dioklecijanovim podrumima tradicionalnu međunarodnu manifestaciju florista „Praznik cvijeća“, koja se ove godine održava po 40. put i to pod nazivom „40 lita Split cvita“.

više

Otvorena izložba „'Narodne nošnje središnje Hrvatske“

Pročelnik Službe za kulturu, umjetnost i staru gradsku jezgru Grada Splita Siniša Kuko danas je u Etnografskom muzeju otvorio izložbu „Narodne nošnje središnje Hrvatske“.

više

Riva po 15. put zaplivala u cviću

Zamjenica splitskog gradonačelnika Aida Batarelo otvorila je danas na Rivi manifestaciju „Neka Riva u cviću pliva“ koja se, u organizaciji Turističke zajednice Grada Splita i uz potporu Grada Splita, po 15. put održava u povodu Praznika cvijeća.

više

Poslovni uzlet u Splitu

U zgradi Gradske uprave održana je press konferencija povodom manifestacije Poslovni uzlet koja će se, u organizaciji Grada Splita, Splitsko-dalmatinske županije i Poslovnog dnevnika, održati 15. svibnja u Domu HV-a.

više

Otvorena izložba „Baština“

Sinoć je u prostorijama Županijskog odvjetničkog zbora, zamjenica gradonačelnika Aida Batarelo otvorila izložbu fotografija pod nazivom „Baština“, koju su zajednički po deveti put organizirali 1. gimnazija iz Splita i Astor škola iz Dovera.

više

Grad Split i Udruga MoST otvorili Socijalnu samoposlugu SolidarnoST

U sklopu Centra za beskućnike kojeg vodi Udruga MoST, u Gundulićevoj ulici 22, danas je otvorena Socijalna samoposluga SolidarnoST.

više

Počela tradicionalna 15. varoška Fešta Svetog Križa

U organizaciji Gradskog kotara Varoš i Turističke zajednice Grada Splita večeras je na Uvodića širini u Varošu otvorena tradicionalna dvodnevna 15. Fešta Svetog križa, zaštitnika Velog Varoša.

više

Splićani u velikom broju na Marjanu proslavili međunarodni Praznik rada

Tradicionalnim Prvomajskim urankom na Marjanu, kojeg su, uz potporu Grada Splita organizirali Savez samostalnih sindikata Hrvatske i Turistička zajednica grada Splita, brojni Splićani su proslavili međunarodni Praznik rada – 1. svibanj.

više

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba