index
naslovnica.gif
Grad Split
Gradonačelnik
Akti gradonačelnika
Gradsko vijeće
Pravo na pristup informacijama
Službeni glasnik
Telefonski imenik gradske uprave
Kulturna strategija grada Splita
Strategija Urbane aglomeracije Split
Arhiva vijesti


main_galerija
   
OŠ Žnjan-Pazdigrad
2017_06_26_pazdigrad.jpg

Informacije za roditelje budućih polaznika/ca OŠ Žnjan-Pazdigrad

Od početka naredne školske 2017./18. godine započinje s radom Osnovna škola Žnjan–Pazdigrad. Roditelji budućih polaznika/ca OŠ Žnjan-Pazdigrad ovdje mogu pronaći informacije o upisima, udžbenicima, razrednim odjelima...

   
27. srpnja 2017.
2017_07_27_Švicarski veleposlanik_06.jpg

Veleposlanik Švicarske konfederacije kod splitskog gradonačelnika

Gradonačelnik Andro Krstulović Opara primio je danas u Banovini veleposlanika Švicarske konfederacije u Republici Hrvatskoj, nj. e. Stefana Estermanna. Gradonačelnik Krstulović Opara i veleposlanik Estermann u razgovoru su se dotakli mnogobrojnih tema.

   
26. srpnja 2017.
2017_07_27_Igre.jpg

Otvoreno Europsko sveučilišno prvenstvo

Svečanom ceremonijom na splitskim Prokurativama sinoć su otvorena Europska sveučilišna prvenstva u košarci 3x3, sportskom penjanju i odbojci na pijesku, koja su okupila 400 natjecatelja sa 64 sveučilišta iz 27 europskih zemalja. Kombinacijom defilea sportaša,

   
26. srpnja 2017.
2017_07_26_KBC-ekg_03.jpg

U splitskom KBC-u otvoren Laboratorij za elektrofiziologiju i intenzivno liječenje srčanih aritmija

U Klinici za bolesti srca i krvnih žila splitskog KBC-a danas je otvoren Laboratorij za elektrofiziologiju i intenzivno liječenje srčanih aritmija. Prema uvodnim riječima ravnatelja KBC Split, prof.prim.dr.sc. Ive Jurića, aparatura za intervencijsko liječenje aritmije srce vrijedna je ukupno dva i pol milijuna kuna.

   
24. srpnja 2017.
2014_03_15_Banovina_01.jpg

Tematska sjednica splitskog Gradskog vijeća

Predsjednik Gradskog vijeća Grada Splita, Jure Šundov u suradnji s gradonačelnikom Androm Krstulovićem Oparom dogovorio je sazivanje Tematske sjednice Gradskog vijeća početkom sljedećeg tjedna.

   
24. srpnja 2017.
2017_07_24_unisport.jpg

Gradonačelnik pozdravio održavanje Europskih sveučilišnih prvenstava u Splitu

U Splitskom sportskom sveučilišnom savezu danas je održana konferencija za medije na kojoj je predstavljeno održavanje Europskih sveučilišnih prvenstava u košarci, odbojci na pijesku i sportskom penjanju  – „EUSA Split 2017.“ Ovaj sportski događaj održava se u Splitu od 25. do 30. srpnja.

   
24. srpnja 2017.
2017_07_24_Posjet_JVP-u Split (1).jpg

Splitski gradonačelnik zahvalio se vatrogascima na obrani grada

Splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara posjetio je jutros Javnu vatrogasnu postrojbu grada Splita gdje se splitskim vatrogascima, te njihovim kolegama iz Slatina i Žrnovnice zahvalio na obrani grada i okolice od velikog požara koji je prošlog tjedna došao nadomak Splita.

   
21. srpnja 2017.
2017_07_21_obilazak1.jpg

Gradonačelnik obišao Dračevac i razgovarao o saniranju štete

Gradonačelnik Andro Krstulović Opara je danas, zajedno sa zamjenikom Ninom Velom koji je i načelnik Stožera civilne zaštite Grada Splita, obišao Dračevac, kako bi izravno stekao uvid u stanje na tom području nakon nedavnog požara te u razgovoru s građanima dobio cjelovitu sliku o nastaloj šteti. Pritom je bilo riječi o načinu njenog saniranja te mjerama pomoći stradalnicima.

   
20. srpnja 2017.
2017_07_19_kakvoca-zraka.jpg

Prijava šteta nastalih u požaru

Područje Grada Splita zahvatila je elementarna nepogoda uzrokovana požarom koji je pravnim i fizičkim osobama nanio štete na građevinama, opremi, dugogodišnjim nasadima, šumama, stočarstvu, obrtnim sredstvima i ostalim dobrima i troškovima.

   
20. srpnja 2017.
2017_07_20_Pressica_Požar_A.jpg

Sustav je funkcionirao izvrsno, nema ljudskih žrtava i grad se vratio u normalu u 48 sati

S ciljem izvještavanja javnosti o aktualnom stanju u vezi požara koji je proteklih dana zahvatio Split, gradonačelnik Andro Krstulović Opara, njegov zamjenik Nino Vela, zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe grada Splita, Ivan Kovačević i Miroslav Delić, direktor komunalnog poduzeća „Čistoća“ d.o.o. su održali konferenciju za novinare na kojoj su novinare upoznali s kronologijom događanja od trenutka izbijanja požara na splitskom području, poduzetim i planiranim aktivnostima te dvojbama koje su s tim u vezi iskazane u javnosti.

   
19. srpnja 2017.
2017_07_19_Karepovac.jpg

Ministarstvo zaštite okoliša i energetike pomoći će u realizaciji plana gospodarenja otpadom

Uspostava cjelovitog sustava gospodarenja otpadom bila je tema današnjeg sastanka u Ministarstvu zaštite okoliša i energetike kojega je na inicijativu gradonačelnika Andre Krstulovića Opare organizirao ministar dr. sc. Tomislav Ćorić.

   
19. srpnja 2017.
2017_07_19_Mjerenja_plinova.jpg

Nema naznaka metana na Karepovcu

Pripadnici Javne vatrogasne postrojbe u srijedu, 19.srpnja 2017. godine u 13 sati mjerili su eksplozimetrom prisutnost štetnih plinova na odlagalištu otpada na Karepovcu.

   
19. srpnja 2017.
2017_07_19_kakvoca-zraka.jpg

Ljudi nisu ugroženi od požara i dima

„Prema zadnjim informacijama nadležnih i iz Javne vatrogasne postrojbe, koji su pregledavali požarište i Karepovac, požarište je mirno, nema otvorenog plamena ni izdimljavanja, već samo isparavanje, jer su već nakon prvog dana požara naše službe sa zemljom i vodom sanirale otvoreni plamen i dim.


 
Legalizacija
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Servisne informacije
Planovi grada
Prostorno planska dokumentacija
Natječaji i oglasi
Proračun Grada Splita
Temeljni akti Grada Splita
Prevencija kriminaliteta
Nacionalne manjine
Savjet mladih
Press
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba