index
press.gif
Arhiva vijesti u 2019.
Arhiva vijesti u 2018.
Arhiva vijesti u 2017.
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Siječanj
Veljača
Ožujak
Travanj
Svibanj
Lipanj
Srpanj
Kolovoz
Rujan
Listopad
Studeni
Prosinac
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Split_Riva_3

Arhiva vijesti 2015.

Zatvoreni 11. Dani kršćanske kulture

Prigodnim programom u Nadbiskupskoj palači svečano su zatvoreni 11. Dani kršćanske kulture, međunarodne manifestacije koja ima za cilj promicanje i ukazivanje na ona djela, autore i događaje na kojima je izgrađena europska kultura i na čijim temeljima stoji i hrvatska kulturna baština.

više

Uskrsni program za djecu na Marjanu

Uoči blagdana Uskrsa danas je na platou pored Zoološkog vrta na Marjanu u organizaciji Grada Splita održan prigodni program za djecu iz obitelji korisnika zajamčene minimalne naknade.

više

Druga javna tribina o Nacrtu Strategije razvitka kulture grada Splita 2015./2025.

U amfiteatru Doma mladeži u četvrtak, 2. travnja 2015. godine s početkom u 12 sati održat će se druga tribina u sklopu javne rasprave o Nacrtu Strategije razvitka kulture grada Splita 2015./2025.

više

Obilježen Dan svjesnosti o autizmu

Puštanjem brojnih plavih balona danas je u Marmontovoj ulici obilježen Svjetski dana svjesnosti o autizmu.
Akciji koju je organizirala Udruga za autizam pridružili su  se zamjenik gradonačelnika Goran Kovačević ...

više

18. godina djelovanja Medicinskog fakulteta

Gradonačelnik Ivo Baldasar prisustvovao je danas svečanosti povodom 18. obljetnice djelovanja Medicinskog fakulteta. Proslavi Dana Medicinskog fakulteta te uručenju nagrada najboljim studentima, profesorima, liječnicima nazočili su i ministar znanosti, obrazovanja i sporta Vedran Mornar, ...

više

Otvoreni 11. „Dani kršćanske kulture“

U palači Milesi u subotu su svečano otvoreni 11. "Dani kršćanske kulture", a manifestaciju je otvorio splitsko-makarski nadbiskup mons. Marin Barišić ...

više

Split se pridružuje akciji „Sat za planet Zemlju“

Grad Split će se i ove godine uključiti u akciju „Earth Hour“ 2015. – Sat za planet Zemlju, simboličnim gašenjem svjetala na južnom pročelju Dioklecijanove palače  28. ožujka 2015. godine, u vremenu od 20:30 do 21:30 sati.

više

Potpisan Ugovor za izgradnju škole na Pazdigradu

„Konačno smo dočekali i taj dan da nakon dvadeset godina potpišemo ugovor o izgradnji jedne škole u Splitu“, rekao je gradonačelnik Ivo Baldasar prigodom potpisivanja Ugovora o izvođenju radova na izgradnji Osnovne škole Pazdigrad koji je danas u Banovini supotpisao s direktorom tvrtke Lavčević d.d. Petrom Antićem.

više

Javna rasprava o Nacrtu Strategije razvitka kulture grada Splita 2015./2025.

U foyeru HNK Split u petak, 20.ožujka 2015.godine s početkom u 11 sati održat će se prva tribina u sklopu javne rasprave o Nacrtu Strategije razvitka kulture grada Splita 2015./2025.

više

Održana prva sveučilišna tribina "Putokaz za mlade"

Danas je gradonačelnik Ivo Bladasar, u Multimedijalnoj dvorani Sveučilišne knjižnice, sudjelovao u prvoj sveučilišnoj tribini, koju je pokrenuo Centar za unaprjeđenje kvalitete i Centar za savjetovanje Filozofskog fakulteta ...

više

Izgrađen kanalizacijski podsustav Špinut-Poljud

Nakon dvije i pol godine, koliko su trajali radovi na proširenju obuhvata kanalizacijske i vodoopskrbne mreže, Eko agencija Kaštelanski zaljev predala je na upravljanje tvrtci Vodovod i kanalizacija podsustav Špinut-Poljud ...

više

Otkriven obnovljeni spomenik Grgura Ninskog i najavljen projekt „Tri Grgura“

Nakon devet mjeseci, koliko su trajali konzervatorsko-restauratorski radovi, danas su skinute posljednje skele i novim sjajem je zablistao spomenik Grguru Ninskome, rad hrvatskog kipara Ivana Meštrovića.

više

Obilježena 24. godišnjica osnutka BATT-a

Danas je, povodom obilježavanja 24. godišnjice osnutka BATT-a, gradonačelnik Ivo Bladasar položio vijence na centralnom spomen obilježju u bazi splitske Specijalne jedinice policije u Mravincima.

više

Otvoren 8. Sajam poslova

Zamjenica gradonačelnika Aida Batarelo prisustvovala je danas na Ekonomskom fakultetu otvorenju 8. Sajma poslova koji je otvorio ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić.

više

Gradonačelnik Baldasar uputio županu prijedlog za proglašenjem elementarne nepogode

Splitski gradonačelnik Ivo Baldasar uputio je danas splitsko-dalmatinskom županu Zlatku Ževrnji prijedlog za proglašenjem elementarne nepogode na području grada Splita za razdoblje od 5. do 7. ožujka 2015. godine  kada je bura, jačine veće od osam bofora, ...

više

Dogradonačelnica Batarelo primila počasnog konzula RH u Krakowu

Zamjenica gradonačelnika Splita Aida Batarelo primila je danas u velikoj vijećnici Gradske uprave počasnog  konzula RH u Krakowu Pavela Wlodarczykog, koji je došao u posjet Splitu zajedno s gospodarstvenicima ...

više

Gradonačelnik primio  kandidatkinje „Splitskog cvita“

Danas su gradonačelnik Ivo Baldasar i njegovi zamjenici Aida Batarelo i Goran Kovačević primili kandidatkinje za priznanje „Splitski cvit 2015.“

više

Gradonačelnik Baldasar obišao nevremenom pogođena područja

Gradonačelnik Ivo Baldasar je, zajedno sa zamjenikom Goranom Kovačevićem i  suradnicima Špirom Cokarićem, pročelnikom Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo i redarstvo, Filipom Butorovićem, ...

više

Posjet kineske delegacije gradskoj upravi

Danas je u zgradi Gradske uprave splitski gradonačelnik Ivo Baldasar primio izaslanstvo kineske provincije Zhejiang, koju je predvodila viceguvernerka Liang Liming.

više

Poziv za dostavu podataka o nastaloj šteti

Grad Split poziva sve građane i pravne osobe koji su pretrpjeli materijalnu štetu na imovini uslijed nevremena, koje je pogodilo područje Splita u razdoblju od 5. do 7. ožujka 2015. godine, da dostave podatke o nastaloj šteti, ...

više

Zamjenik gradonačelnika Goran Kovačević uručio nagradu Splitski cvit Danijeli Jelić

Pred prepunom dvoranom Vile Dalmacija zamjenik gradonačelnika Goran Kovačević dodijelio je nagradu „Splitski cvit“ predsjednici udruge za inkluziju Lastavica, ovogodišnjoj dobitnici Danijeli Jelić.

više

Čestitka gradonačelnika za Dan žena

Drage Splićanke,
Upućujem vam srdačne čestitke povodom Međunarodnog dana žena, dana kada svim ženama izražavamo ljubav, duboko poštovanje i zahvalnost.

više

Zbog orkanske bure gradske službe i ustanove rade pojačanim intenzitetom

Sva komunalna poduzeća i gradske ustanove su u stanju pripravnosti i rade pojačanim intenzitetom , utvrđeno je na sjednici Stožera za zaštitu i spašavanje  Grada Splita održanoj u petak poslije podne.

više

Izaslanstvo Splita u posjetu Charlottenburg-Wimersdorfu

U povodu 45.obljetnice uspostave prijateljstva između Splita i Charlottenburg-Wilmersdorfa, splitsko izaslanstvo, predvođeno gradonačelnikom Ivom Baldasarom, od 5. do 8. ožujka 2015. godine boravit će u uzvratnom posjetu ovoj prijateljskoj berlinskoj općini.

više

Predstavljen nacrt Strategije u kulturi Grada Splita

Zamjenik gradonačelnika Goran Kovačević, savjetnik gradonačelnika za znanost i kulturu Igor Baković, pročelnik Službe za kulturu, umjetnost i staru gradsku jezgru Siniša Kuko te predsjednici Vijeća u kulturi danas su predstavili nacrt Strategije u kulturi Grada Splita za razdoblje od 2015. do 2025. godine te predočili rezultate natječaja za javne potrebe u kulturi.

više

Gradonačelnik Baldasar primio izaslanstvo Jastrebarskog i NK "Vinogradar"

Uoči uzvratne utakmice hrvatskog nogometnog kupa splitski gradonačelnik Ivo Bladasar je danas primio izaslanstvo Grada Jastrebarskog i NK „Vinogradar“, predvođeno gradonačelnikom Zvonimirom Novoselom i sportskim direktorom kluba Tomislavom Viševićem.

više

Otvoren jubilarni 20. međunarodni sajam GAST

Danas je u Splitu otvoren jubilarni, 20. međunarodni sajam GAST, koji se održava uz pokroviteljstvo grada Splita te ministarstava regionalnog razvoja i fondova EU, gospodarstva, poljoprivrede i turizma, kao i Hrvatske turističke zajednice i Splitsko dalmatinske županije.

više

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba