index
press.gif
Arhiva vijesti u 2019.
Arhiva vijesti u 2018.
Arhiva vijesti u 2017.
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Siječanj
Veljača
Ožujak
Travanj
Svibanj
Lipanj
Srpanj
Kolovoz
Rujan
Listopad
Studeni
Prosinac
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Split - Riva zidine

Arhiva vijesti 2015.

Svečano otvoren stan za djecu „Maestrala“

Danas je u Getaldićevoj ulici svečano otvoren stan kojega je za potrebe organiziranog stanovanja štićenika Doma za nezbrinutu djecu „Maestral“ iznajmio Grad Split.

više

Od 4. do 8. ožujka jubilarni 20. Sajam GAST

Na žnjanskom platou će se od 4. do 8. ožujka ove godine održati jubilarni, 20. GAST, sajam prehrane, hotelske i ugostiteljske opreme, pića, namještaja, vina, kave i turizma. Sajam, na kojem će sudjelovati više od tisuću izlagača i ...

više

Na natječaj za Turističku palaču nije stigla nijedna ponuda

Na javni natječaj za osnivanje prava plodouživanja sa rekonstrukcijom na nekretnini „Turistička palača“ koji je Grad Split raspisao 21. siječnja 2015. godine nije stigla ni jedna ponuda.

više

Izglasani zaključci o nagodbi „Prometa“ i „A-Cosmosa“

Na današnjoj tematskoj sjednici Gradskoj vijeća na kojoj se raspravljalo o prijedlogu zaključka o provedbi izvansudske nagodbe između slovenske tvrtke „A-Cosmos“ i gradskog prijevoznika „Prometa“, usvojen je prijedlog gradonačelnika o prolongiranju odluke o nagodbi sa tvrtkom „A-Cosmos“.

više

Gradski kotar Grad seli u Bernardinovu ulicu

Gradski kotar Grad preseljava se ovaj tjedan iz prostorija u Židovskom prolazu 2 i od ponedjeljka, 2. ožujka 2015. godine ...

više

Počinju radovi na proširenju šetnice od Hotela Ambasador do Matejuške

Grad Split je danas izdao tvrtki „Pomgrad inženjering“ d.o.o. Prometnu suglasnost za formiranje gradilišta te provođenje privremene regulacije prometa, radi izvođenja radova izgradnje – proširenja šetnice „od Hotela Ambasador do Matejuške“.

više

Gradonačelnik i zamjenici poduprli kampanju „Nasilje prestaje ovdje“

Fotografirajući se u ružičastim majicama i s transparentom „Nosit ću ružičasto u znak podrške Danu ružičastih majica 25.2.2015.“ gradonačelnik Ivo Baldasar i njegovi zamjenici Aida Batarelo i Goran Kovačević dali su podršku kampanji „Nasilje prestaje ovdje“ ...

više

Ravnatelj Splitskog ljeta bit će Goran Golovko, intendant splitskog HNK

Grad Split je postigao dogovor sa Ministarstvom kulture o sudbini Splitskog ljeta po kojem njegova realizacija, kao i imenovanje ravnatelja prelaze u nadležnost Grada Splita.

više

Završena 24. sjednica Gradskog vijeća

Rad 24. sjednice Gradskog vijeća, prekinut prije tjedan dana zbog nedostatka kvoruma nastavljen je raspravom o razrješenju Anđela Mojsovića s mjesta člana Kazališnog vijeća Gradskog kazališta mladih i imenovanja na njegovo mjesto Nikole Dudaka.

više

Održana edukativna vježba gašenja požara u Žrnovnici

U srijedu poslijepodne na školskom igralištu OŠ „Žrnovnica“ održana je u organizaciji Službe za mjesnu samoupravu, zaštitu i spašavanje Grada Splita i Dobrovoljnog vatrogasnog društva „Žrnovnica“, ...

više

Svečanost proglašenja najboljih sportaša za 2014. godinu

Na prigodnoj svečanosti u Vili Dalmacija proglašeni su dobitnici godišnjih nagrada Splitskog saveza športova za 2014. godinu, kojem su prisustovali zamjenica gradonačelnika Aida Batarelo i predsjednik Gradskog vijeća Boris Čurković.

više

Info dan „EU fondovi za urbana područja i primjeri iz poljske prakse“

U organizaciji Grada Splita, Ministarstva poduzetništva i obrta, HUP-a, konzultantske tvrtke UHY Savjetovanje d.o.o., poljskog partnera „Udruge B4“, pod pokroviteljstvom Odjela za promociju trgovine i ulaganja pri Ambasadi Republike Poljske u Zagrebu, u ponedjeljak, 2.

više

Završila vlast maškara, spaljen krnje

Vraćanjem ključa Grada zamjeniku splitskog gradonačelnika Goranu Kovačeviću te spaljivanjem krnje, krivca za sve nedaće u protekloj godini, završena je kratkotrajna – desetodnevna vlast maškara u Splitu.

više

Prikupljena 61 doza krvi

U današnjoj akciji dobrovoljnog davanja krvi, koju je u prostorijama splitske Gradske uprave organizirao Klub DDK samouprave i uprave prikupljena je 61 doza krvi.

više

Đaci gimnazije „Vladimir Nazor“ simulirali sjednicu Gradskog vijeća

U organizaciji Zaklade Friedrich Ebert i Grada Splita danas je u velikoj vijećnici splitske Gradske uprave održana simulacija sjednice Gradskog vijeća u kojoj su sudjelovali đaci V gimnazije „Vladimir Nazor“.

više

Gradonačelnik Ivo Baldasar primio dobitnike priznanja Ponos Hrvatske 2014. godine

Gradonačelnik Ivo Baldasar, danas je, zajedno s predsjednikom Gradskog vijeća Borisom Ćurkovićem i svojim zamjenikom Goranom Kovačevićem primio dobitnike priznanja „Ponos Hrvatske“ 2014. godine s područja grada Splita.

više

Prekinuta 24. sjednica Gradskog vijeća

Nakon  osam i pol sati rada, zbog nedostatka kvoruma, prekinuta je 24. sjednica Gradskog vijeća. Naime, tako je odlučio predsjednik Gradskog vijeća Boris Ćurković, s obzirom da se nakon 15-minutne pauze u vijećnicu nisu vratili vijećnici HDZ-a, Nezavisne liste Marijane Puljak te Tonči Blažević iz HSLS-a.

više

Dogradonačelnica Batarelo s Kotoranima na proslavi sv. Tripuna

Na poziv Hrvatskog građanskog društva Crne Gore – Kotor zamjenica gradonačelnika Splita Aida Batarelo boravila je 7.i 8. veljače u Kotoru na proslavi blagdana sv. Tripuna.

više

Vlast u Splitu preuzele maškare

Splitski gradonačelnik Ivo Baldasar danas je uručio ključ od grada maškarama i time im simbolično predao vlast u gradu do 17. veljače.

više

Posjet skupine NATO brodova splitu

Splitski gradonačelnik Ivo Baldasar primio je danas izaslanstvo zapovjednog broda USS VICKSBURG koje je predvodio kontradmiral Brad Williamson, zapovjednik NATO skupine brodova „Standing NATO Maritime Group 2“.

više

Predstavljen plan javnih poziva i natječaja Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost u 2015. godini

Ministar zaštite okoliša i prirode Mihael Zmajlović i direktor Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Sven Mueller predstavili su danas u Splitu plan javnih poziva i natječaja Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost u 2015. godini, ...
više

Obavijest o otpisu duga odnosno odgodi ovrhe

Sukladno Sporazumu kojeg je Grad Split potpisao s Vladom Republike Hrvatske, obavještavamo poštovane građane da mogu pristupiti mjeri za otpis duga odnosno odgodu ovrhe.

više

Potpisan ugovor o sponzorstvu glazbene nagrade „Porin 2015“

Danas je u velikoj vijećnici zgrade Gradske uprave potpisan ugovor o sponzorstvu Glazbene nagrade „Porin 2015“. Ugovor je u ime Grada Splita potpisao zamjenik gradonačelnika Goran Kovačević, a u ime organizatora, Hrvatskog društva skladatelja, ...

više

Predstavljen nacrt projekta postakademskog samozapošljavanja

Rektor splitskog Sveučilišta Šimun Anđelinović danas je predstavio nacrt projekta postakademskog zapošljavanja, kojeg su pokrenula Sveučilišta u Splitu i Zagrebu i čiji je cilj da se studentima uz osnovna znanja i vještine koje stječu u procesu studiranja ...

više

„Bajkeri“ zahvalili gradu Splitu na podršci i suradnji

Predstavnici Pleter Chapter Croatia (PCH) - hrvatskog ogranka međunarodne udruge vlasnika motora Harley Owners Group (HOG) uručili su danas zamjeniku splitskog gradonačelnika Goranu Kovačeviću priznanje, kojim se Gradu Splitu zahvaljuju na podršci i suradnji u njihovim aktivnostima u protekloj 2014. godini.

više

Otvorena knjižnica Zajednice Talijana grada Splita

Splitski gradonačelnik Ivo Baldasar prisustvovao je večeras otvaranju knjižnice Zajednice Talijana grada Splita, smještene u prostorijama Zajednice u Bajamontijevoj ulici.

više

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba