index
press.gif
Arhiva vijesti u 2019.
Arhiva vijesti u 2018.
Arhiva vijesti u 2017.
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Siječanj
Veljača
Ožujak
Travanj
Svibanj
Lipanj
Srpanj
Kolovoz
Rujan
Listopad
Studeni
Prosinac
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Split - ACY

Arhiva vijesti 2015.

Gradonačelnik otvorio Art Password i Noć muzeja

Otvarajući u izložbenom salonu Muzeja grada Splita izložbu Art-Password gradonačelnik Ivo Baldasar simbolično je otvorio Noć muzeja, manifestaciju koja se u Hrvatskoj održava jubilarni 10. put.

više

Gradonačelnik  Baldasar prisustvovao primopredaji dužnosti zapovjednika Hrvatske ratne mornarice

Splitski gradonačelnik Ivo Baldasar prisustvovao je danas u Domu Hrvatske vojske svečanoj primopredaji dužnosti zapovjednika Hrvatske ratne mornarice, kojom prilikom je dužnosti zapovjednika razriješen kontraadmiral Robert Hranj, ...

više

Potpisan ugovor o proširenju šetnice od ex hotela Ambasador do Matejuške

Predstavnici Grada Splita i Pomgrad inženjeringa d.o.o. danas su potpisali ugovor o izvođenju radova na proširenju šetnice od ex hotela Ambasador do Matejuške, čime će se dovršiti pješački koridor te stvoriti novi okvir za javni život od uvale Baluni do lučice Matejuška.

više

10. Noć muzeja

U povodu manifestacije Noć muzeja koja se održava u petak, 30. siječnja u splitskoj Gradskoj upravi održana je konferencija za novinare na kojoj su pročelnik Službe za kulturu i umjetnost Sinša Kuko te predstavnici 14 muzejskih i galerijskih ustanova ...

više

Štićenici doma Maestral dobili stan u Solinu

Danas je u Solinu zamjenica gradonačelnika Grada Splita Aida Batarelo zajedno sa savjetnicom gradonačelnika za socijalnu skrb Ninom Miličević, prisustvovala otvaranju stana za štićenike Doma Maestral.

više

Predstavljene mjere za poticanje zapošljavanja mladih

Danas je u prostorijama HGK - Županijske komore Split ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić u nazočnosti gradonačelnika Ive Baldasara i zamjenice Aide Batarelo predstavio zainteresiranim poslodavcima i nezaposlenim osobama ...

više

Obilježen Dan sjećanja na žrtve holokausta

U povodu Dana sjećanja na žrtve holokausta gradonačelnik Splita Ivo Baldasar i zamjenica gradonačelnika Aida Batarelo, u nazočnosti predstavnika Židovske općine Split, nacionalnih manjina, konzularnog zbora, vjerskih zajednica i udruga proizašlih iz Domovinskog rata, ...

više

U Splitu otvoren Centar izvrsnosti za znanost i tehnologiju

U prostorijama multimedijalne dvorane Sveučilišne knjižnice svečano je otvoren Centar izvrsnosti za znanost i tehnologiju – STIM.
Skupu je nazočio i predsjednik Gradskog vijeća Grada Splita Boris Ćurković koji je tom prilikom dao podršku Centru izvrsnosti.

više

Oproštajni posjet zapovjednika Hrvatske ratne mornarice

Splitski gradonačelnik Ivo Baldasar primio je danas, zajedno sa svojim zamjenicima, Aidom Batarelo i Goranom Kovačevićem, zapovjednika Hrvatske ratne mornarice (u odlasku) kontraadmirala Roberta Hranja i nastupajućeg zapovjednika, komodora Predraga Stipanovića.

više

„Promet“ bi trebao dobiti 30-tak novih autobusa

Predstavnici Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD) i „Prometa“ d.o.o. te Grada Splita danas su potpisali Mandatno pismo, čime su započeli pripremu projekta financiranja kupnje novih autobusa.

više

Obavijest obveznicima plaćanja komunalne naknade

Tijekom mjeseca siječnja započela je dostava novih rješenja o obvezi komunalne naknade, obavijesti, opomena i uplatnica komunalne naknade za 2015.godinu.

više

Gradonačelnik Ivo Baldasar obišao KBC nakon požara na Klinici za kirurgiju

Splitski gradonačelnik Ivo Baldasar obišao je danas Klinički bolnički centar i Odjel kirurgije na kojem je noćas izbio požar, kako bi sam stekao uvid u razmjere nastale štete te kako bi ponudio svu potrebnu pomoć grada.

više

Održana edukativna vježba gašenja požara

U četvrtak poslijepodne na igralištu OŠ Spinut održana je edukativno-pokazna vježba gašenja početnih požara u organizaciji JVP Grada Splita i Službe za mjesnu samoupravu, zaštitu i spašavanje Grada Splita na čelu sa pročelnikom Filipom Butorovićem.

više

Splitski gradonačelnik Ivo Baldasar primio, Branka Cikatića, novog počasnika u Kući slave splitskog sporta

Splitski gradonačelnik Ivo Baldasar primio je danas, Branka Cikatića, novog, 26. počasnika u Kući slave splitskog sporta, prvog iz reda borilačkih sportova.

više

Gradonačelnik Ivo Baldasar posjetio Medžlis Islamske zajednice u Splitu

Splitski gradonačelnik Ivo Baldasar posjetio je danas Medžlis Islamske zajednice u Splitu, u čemu su mu se, na njegov poziv pridružili članovi Konzularnog zbora u Splitu, predsjednici vijeća nacionalnih manjina i predstavnici ...

više

Izglasan model plodouživanja za rekonstrukciju „Turističke palače“

U drugom nastavku 23. sjednice Gradskog vijeća, vijećnici su danas većinom glasova izglasali da se rekonstrukcija „Turističke palače“ realizira po modelu plodouživanja.

više

Zamjenica splitskog gradonačelnika Aida Batarelo, primila goste iz prijateljskog grada Dovera

Zamjenica splitskog gradonačelnika Aida Batarelo, danas je u prostorima Gradske uprave, primila goste iz prijateljskog grada Dovera, Chrisa Russella, predsjednika Federacije umjetničkih škola i Edwarda Pallanta, ...

više

Konstituiran Savjet mladih Grada Splita

Na današnjoj sjednici, koju je, sukladno Odluci o osnivanju, sazvao predsjednik Gradskog vijeća Grada Splita Boris Ćurković, konstituiran je Savjet mladih Grada Splita.

više

Primanje u povodu 23. obljetnice međunarodnog priznanja Republike Hrvatske

U povodu 23. obljetnice međunarodnog priznanja Republike Hrvatske danas su splitski gradonačelnik Ivo Baldasar, zajedno sa svojim zamjenicima Aidom Batarelo i Goranom Kovačevićem te predsjednikom Gradskog vijeća Borisom Ćurkovićem priredio svečano primanje ...

više

Gradonačelnik nazočio smotri pripadnika Postrojbe opće namjene Civilne zaštite

Danas je u prostorijama Hrvatskog časničkog doma u Lori održana smotra pripadnika Postrojbe opće namjene civilne zaštite iz sastava braniteljskih udruga, skautskog zbora i saveza sportova.

više

Od 2016. godine Splitsko ljeto bi trebala biti samostalna manifestacija

Iznoseći rezultate razgovora, održanih u Ministarstvu kulture s ministricom Andreom Zlatar Violić, splitski gradonačelnik Ivo Baldasar je danas na konferenciji za novinare kazao kako je postignut dogovor o prijelaznom rješenju za Splitsko ljeto, ...

više

Predstavljen projekt energetske obnove bolnice na Križinama

Splitski gradonačelnik Ivo Baldasar, danas je, zajedno sa svojim zamjenikom Goranom Kovačevićem prisustvovao Prezentaciji projekta energetske obnove bolnice Križine, koja je u upravnoj zgradi splitskog Kliničkog bolničkog centra održana u povodu obilaska ...

više

Objavljen drugi natječaj za subvencioniranje ugradnje solarnih toplinskih kolektora u obiteljskim kućama na području grada Splita

Grad Split je u suradnji s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost objavio drugi Javni natječaj za prikupljanje ponuda fizičkih osoba za subvencioniranje projekta „Poticanje korištenja sustava sa solarnim toplinskim kolektorima u obiteljskim kućama na području grada Splita“.

više

Objavljen drugi natječaj za poticanje povećanja energetske učinkovitosti obiteljskih kuća na području grada Splita

Grad Split je u suradnji s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost objavio drugi Javni natječaj zaprikupljanje prijava fizičkih osoba za subvencioniranje projekta „Poticanje povećanja energetske učinkovitosti obiteljskih kuća na području grada Splita“.

više

U Splitu je u 2014. godini prvi put ostvareno više od milijun noćenja

„U Splitu je u 2014. godini prvi put ostvareno više od milijun noćenja“. To je danas na konferenciji za novinare izjavio ministar turizma Darko Lorencin predstavljajući prošlogodišnje rezultate u turizmu, ...

više

Gradonačelnik Baldasar izrazio sućut francuskoj veleposlanici Nj.E. Michelle Boccoz

U povodu napada na francuski satirični tjednik „Charlie Hebdo“ u kojem je poginulo 12 osoba gradonačelnik Splita Ivo Baldasar uputio je brzojav sućuti veleposlanici Francuske Republike  u Republici Hrvatskoj  Nj.E. Michelle Boccoz.

više

Gradonačelnikovi čestitarski novogodišnji obilasci

Nakon tradicionalne novogodišnje čestitke na Rivi splitski gradonačelnik Ivo Baldasar je sa suradnicima, u prvim minutama nove 2015. godine prisustvovao tradicionalnom otvaranju izložbe fotografija u „Foto klubu „Split“ u Marmontovoj ulici.

više

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba