index
press.gif
Arhiva vijesti u 2019.
Arhiva vijesti u 2018.
Arhiva vijesti u 2017.
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Arhiva vijesti u 2014.
Siječanj
Veljača
Ožujak
Travanj
Svibanj
Lipanj
Srpanj
Kolovoz
Rujan
Listopad
Studeni
Prosinac
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Split - Sustipan /4/

Arhiva vijesti 2014.

Gradonačelnik Ivo Baldasar na Rivi čestitao Splićanima novu 2015. godinu

Tisuće Splićana i njihovih gostiju, unatoč buri i niskoj temperaturi, na Rivi je uz pjesmu, ples i vatromet ispratilo staru 2014., a ulazak u novu 2015. godinu, uz najbolje želje, čestitao im je gradonačelnik Ivo Baldasar u čijoj su pratnji bili i njegovi zamjenici Aida Batarelo i Goran Kovačević.

više

Otvoreno klizalište u Spaladium areni

Danas je u Spaladium areni otvoreno klizalište, na kojem će se Splićani moći klizati sve do 7. veljače 2015. godine.

više

Blagdansko primanje za splitske novinare

U povodu božićnih i novogodišnjih blagdana splitski gradonačelnik Ivo Baldasar je priredio primanje za splitske novinare koji prate rad Gradske uprave i Gradskog vijeća.

više

„Splitu s ljubavlju“ po deseti put

I ove godine na Badnjak, po deseti put, u organizaciji Grada Splita, Splitsko-dalmatinske županije, Saveza kuhara mediteranskih i europskih regija i Turističke zajednice grada Splita održana je manifestacija „Splitu s ljubavlju“ u sklopu koje je Splićanima podijeljeno 5.000 porcija bakalara „na crveno“.

više

Odgođen nastavak 23. sjednice Gradskog vijeća

Zbog nedostatka kvoruma, za danas zakazan nastavak 23. sjednice Gradskog vijeća odgođen je za sredinu siječnja 2015. godine. Tako je odlučio predsjednik Gradskog vijeća uvidjevši da se ni nakon 15 minuta čekanja ...

više

Gradonačelnik Baldasar primio predstavnike braniteljskih udruga

U povodu predstojećih blagdana splitski gradonačelnik Ivo Baldasar je danas primio predstavnike svih braniteljskih udruga grada Splita, Udruge roditelja poginulih branitelja, Udruge udovica hrvatskih branitelja te Udruge antifašista i antifašističkih boraca grada Splita.

više

Gradonačelnik čestitao nadolazeće blagdane zaposlenicima Gradske uprave

Na prigodnoj svečanosti danas je splitski gradonačelnik Ivo Baldasar čestitao nadolazeće blagdane zaposlenicima Gradske uprave.

više

Djeca splitskih vrtića gradonačelniku čestitala Božić

Gradonačelnik Ivo Baldasar danas je u „Banovini“ ugostio djecu iz splitskih vrtića, koji su već tradicionalnom priredbom, s pjesmom, plesom i recitacijama  njemu i zaposlenicima Gradske uprave čestitali predstojeće blagdane.

više

The Economistov gospodarski summit za JI Europu  krajem ožujka u Splitu

Grad Split mogao bi biti domaćin velikog gospodarskog skupa na kojem će krajem ožujka iduće godine organizator, britanski tjednik The Economist  okupiti vodeće ekonomiste i političare jugoistočne Europe, ali i ostatka kontinenta te Kine.

više

Čelnici grada Splita na božićnom primanju kod nadbiskupa

Splitski gradonačelnik Ivo Baldasar, predsjednik Gradskog vijeća Boris Ćurković i zamjenica gradonačelnika Aida Batarelo prisustvovali su danas primanju što ga tradicionalno u povodu blagdana Božića organizira splitsko – makarski nadbiskup Marin Barišić.

više

Zbog nedostatka kvoruma prekinuta 23. sjednica Gradskog vijeća

Točno u 16,15 sati predsjednik Gradskog vijeća Boris Ćurković je, zbog nedostatka kvoruma, zaključio 23. sjednicu Gradskog vijeća na dnevnom redu koje je bila Tematska rasprava o „Turističkoj palači“ u Splitu, odnosno Prijedlog zaključka o usvajanju teksta javnog natječaja za osnivanje prava plodouživanja sa rekonstrukcijom na nekretnini „Turistička palača“ u Splitu.

više

Veliki predblagdanski susret u Vili „Dalmacija“

U povodu predstojećih blagdana, Božića i Nove godine, splitski gradonačelnik Ivo Baldasar, zajedno sa svojim suradnicima, predsjednikom Gradskog vijeća Borisom Ćurkovićem, zamjenicima Aidom Batarelo i Goranom Kovačevićem primio je danas u Vili „Dalmacija“ ...

više

Tradicionalni bakalar u Splitu, 24. prosinca 2014.

Grad Split, Splitsko-dalmatinska županija, Savez kuhara mediteranskih i europskih regija i Turističla zajednica grada Splita i ove godine, na Badnjak, 24. prosinca, deseti put za redom, organiziraju tradicijonalnu manifestaciju “Splitu s ljubavlju” ...

više

Potpisan sporazum o energetskoj obnovi bolnice na Križinama

U splitskom KBC-u potpisan je danas sporazumu o energetskoj obnovi bolnice na Križinama, kojem događaju je prisustvovao i splitski gradonačelnik Ivo Baldasar te njegov zamjenik Goran Kovačević.

više

Vodič kroz muzejske radionice za djecu i mlade tijekom zimskih školskih praznika 2014./2015.


> Vodič kroz muzejske radionice za djecu i mlade tijekom zimskih školskih praznika 2014./2015. (.pdf)
više

Rješenje o određivanju biračkih mjesta na području grada Splita za izbore za predsjednika Republike Hrvatske koji će se održati 28. prosinca 2014. godine


> Rješenje o određivanju biračkih mjesta na području grada Splita za izbore za predsjednika Republike Hrvatske koji će se održati 28. prosinca 2014. godine
više

Akcija „Juuu-huuu! Praznici su, idemo u muzeje“

Grad Split u suradnji s muzejima i galerijama na području grada te Gradskom knjižnicom Marka Marulića i ove će godine, po peti put za redom, organizirati akciju „Juuu-huuu! Praznici su, idemo u muzeje“, ...

više

Boris Ljubičić dizajnirat će vizualni identitet Grada Splita za kulturnu metropolu Europe 2020

Boris Ljubičić dizajnirat će vizualni identitet Grada Splita za kulturnu metropolu Europe 2020, a ugovor s našim proslavljenim dizajnerom potpisao je u srijedu, 17. prosinca 2014.godine splitski gradonačelnik Ivo Baldasar u nazočnosti zamjenika gradonačelnika ...

više

Splitski gradonačelnik primio Sergeja Bubku

Splitski gradonačelnik Ivo Baldasar primio je danas jednog od najvećih sportaša svih vremena Sergeja Bubku, koji kao potpredsjednik Svjetske atletske federacije (IAAF) službeno boravi u Splitu na poziv predsjednika Hrvatskog atletskog saveza Ivana Veštića.

više

Obilježena 50. godišnjica proglašenja Marjana zaštićenim dijelom prirode

Prigodnom svečanošću u Vili Dalmacija, kojoj je prisustvovao i splitski gradonačelnik Ivo Baldasar obilježena je 50. godišnjica proglašenja Marjana zaštićenim dijelom prirode.

više

Gradski čelnici posjetili Sveučilište, Ured državne uprave i KBC Split

U povodu nadolazećih blagdana gradonačelnik Ivo Baldasar  danas je zajedno s predsjednikom Gradskog vijeća Borisom Ćurkvićem i zamjenicom gradonačelnika Aidom Batarelo posjetio Sveučilište u Splitu, Ured državne uprave u Splitsko-dalmatinskoj županiji i KBC Split.

više

16. plenarna sjednica Foruma jadranskih i jonskih gradova

U petak, 12. prosinca 2014. u Pescari je održana 16. plenarna sjednica Foruma jadranskih i jonskih gradova na temu: „Projekti i upravljanje Strategijom jadransko-jonske makroregije“.

više

Smotra Sveučilišta u Splitu

Danas je na splitskom FESB-u započela dvodnevna smotra na kojoj će se fakulteti predstaviti budućim studentima. Smotru je, u nazočnosti zamjenice gradonačelnika Aide Batarelo, otvorio rektor prof.dr.sc. Šimun Anđelinović ...

više

Koferi prijateljstva za djecu Gunje

Iz atrija zgrade splitske Gradske uprave poslana je treća tura „kofera punih prijateljstva“ namijenjenih djeci s poplavom pogođenog područja Gunje.

više

Predsjednik Gradskog vijeća posjetio umirovljenike na Lovretu i Zenti

U sklopu predblagdanskih obilazaka predsjednik Gradskog vijeća Boris Ćurković posjetio je korisnike Doma za starije i nemoćne Zenta kao i Mirovnog doma Lovret.

više

Povjerenstvo za ravnopravnost spolova i Odbor za predstavke i pritužbe

„Osnova jednakosti spolova je da se mogu zaposliti, raditi i zaraditi. Dakle, osnova je egzistencijalna sigurnost, a nakon toga će se i svi drugi problemi lakše riješiti“, rekao je predsjednik Gradskog vijeća ...

više

Okićen bor u atriju Banovine

U sklopu predblagdanskih događanja djeca splitskih vrtića danas su, kao što to čine svake godine, okitila bor u atriju Banovine.

više

Posjeti Centru za rehabilitaciju „Samaritanac“ i Centru za autizam

Uoči predstojećih blagdana  gradonačelnik Ivo Baldasar je zajedno sa zamjenicom Aidom Batarelo i Ninom Miličević, savjetnicom za socijalnu skrb i zdravstvenu zaštitu, posjetio Centar za rehabilitaciju „Samaritanac“ i Centar za autizam.

više

Predblagdanski posjeti djeci Jardas i Božić

U povodu predstojećih blagdana zamjenica splitskog gradonačelnika Aida Batarelo, zajedno sa Ninom Miličević, savjetnicom gradonačelnika za socijalnu skrb i zdravstvenu zaštitu, bile su danas u tradicionalnom posjetu djeci Jardas i Božić.

više

Gradonačelnik posjetio Anđele, Lastavice i Udrugu spinalno ozlijeđenih

Povodom nadolazećih blagdana Božića i Nove godine gradonačelnik Ivo Baldasar je, zajedno s predsjednikom HVIDRA-e Mariom Tomasovićem, obišao Udruge „Anđeli“ i „Lastavice“. 

više

Otvara se šetnica na sjevernom zidu Dioklecijanove palače

Nakon dugogodišnjih priprema 16. prosinca će se otvoriti 170 metara šetnice na sjevernom zidu Dioklecijanove palače. To su danas, na konferenciji za novinare, izvijestili zamjenik splitskog gradonačelnika Goran Kovačević i ravnateljica Muzeja grada Splita Elvira Šarić Kostić.

više

Održana 5. Smotra kulturnog stvaralaštva manjina

U Domu Hrvatske vojske večeras je održana 5. Smotra kulturnog stvaralaštva nacionalnih manjina grada Splita, kojoj manifestaciji je prisustvovao i gradonačelnik Ivo Baldasar.

više

Upaljena druga adventska svijeća

Splitski novinari koji rade za  web redakcije danas su upalili drugu adventsku svijeću u sklopu Gastro adventa - tradicionalne manifestacije, koja se već petu godinu održava na inicijativu nutricionistkinje Olje Martinić, a u organizaciji splitske Turističke zajednice i pod pokroviteljstvom Grada Splita.

više

HVK „Gusar“ promovirao monografiju i dobio Grb Grada Splita

U povodu stote godišnjice osnutka kluba, u prostorima Zavoda HAZU (Palači Milesi) danas je promovirana monografija HVK „Gusar“, čime su simbolično završene svečanosti kojima je obilježavan ovaj veliki jubilej jednog od najvećih sportskih klubova u Hrvatskoj i simbola grada Splita.

više

Gradonačelnik u blagdanskim obilascima

U povodu blagdana svetog Nikole te predstojećih blagdana svete Luce, Božića i Nove godine, splitski gradonačelnik Ivo Baldasar danas je obišao Centar za odgoj i obrazovanje „Juraj Bonači“ te Centar za odgoj i obrazovanje „Slava Raškaj“.

više

Vijenci za poginule i nestale pomorce

Uoči blagdana sv. Nikole, zaštitnika pomoraca, predsjednik Gradskog vijeća Boris Ćurković danas je položio cvijeće ispred spomen svjetionika „Pomorac“ na Katalinića brigu za sve poginule i nestale hrvatske pomorce.

više

Ponovo će se raspisati natječaj za davanje Turističke palače na plodouživanje

U nastavku 22. sjednice Gradskog vijeća razmatrana je informacija o aktivnostima vezanim za Turističku palaču nakon provedenog natječaja za njeno uređenje.

više

Usvojen Proračun Grada Splita za 2015. godinu

Sa 19 glasova za i deset protiv (HDZ i koalicijski partneri te vijećnici s nezavisne liste Marijane Puljak) splitsko Gradsko vijeće je, nakon višesatne rasprave usvojilo Proračun Grada Splita za 2015. godinu s projekcijama za 2016. i 2017. godinu, „težak“ 757.236.000 kuna.

više

Započela 22. sjednica splitskog Gradskog vijeća

Ukoliko splitski gradski vijećnici na svojoj 22. sjednici, koja je jutros započela u Banovini usvoje rebalans Proračuna, početkom slijedeće godine raspisat će se javni natječaj za izgradnju Osnovne škole na Pazdigradu.

više

Predsjednik Ivo Josipović u Splitu

Predsjednik Republike Ivo Josipović sastao se danas popodne u zgradi Gradske uprave Grada Splita s gradonačelnikom Ivom Baldasarom, predsjednikom Gradskog vijeća Borisom Ćurkovićem, a sastanku su nazočili i zamjenici gradonačelnika Aida Batarelo i Goran Kovačević ...

više

Gradonačelnik Baldasar s ministrom Mornarom o stanju u nogometu

„Zadovoljan sam današnjim sastankom i mislim da je ovo put za rješavanje problema u hrvatskom nogometu, kao i nepravednog odnosa HNS-a prema Hajduku. Na osnovi zaključaka splitskog Gradskog vijeća ...

više

Otvoren Božićni sajam u Splitu

Splitski gradonačelnik Ivo Baldasar i direktorica gradske Turističke zajednice Alijana Vukšić otvorili su večeras na Rivi Božićni sajam.

više

Gradonačelnik na inauguraciji počasne talijanske vicekonzulice

Splitski gradonačelnik Ivo Baldasar nazočio je danas inauguraciji počasne vicekonzulice Republike Italije u Splitu Maje Medić. Pismo imenovanja te egzekvaturu Predsjednika RH vicekonzulici Medić uručio je generalni konzul Republike Italije u Rijeci Renato Cianfarani.

više

Grad Split sprema kandidaturu za Europsku prijestolnicu kulture

Europska prijestolnica kulture i kulturna strategija grada Splita bile su teme tiskovne konferencije koja je  održana danas u Banovini.

više

Dodijeljene stipendije učenicima i studentima pomorskih zvanja

Zamjenik splitskog gradonačelnika Goran Kovačević danas je u prostorijama splitskog Fakulteta elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje nazočio svečanoj dodjeli stipendija učenicima i studentima pomorskih zvanja.

više

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba