index
press.gif
Arhiva vijesti u 2019.
Arhiva vijesti u 2018.
Arhiva vijesti u 2017.
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Arhiva vijesti u 2014.
Siječanj
Veljača
Ožujak
Travanj
Svibanj
Lipanj
Srpanj
Kolovoz
Rujan
Listopad
Studeni
Prosinac
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Split - doček Gorana Ivaniševića

Arhiva vijesti 2014.

Položeni vijenci u povodu blagdana Svih svetih

Na gradskom groblju Lovrinac izaslanstvo Grada Splita položilo je vijence u povodu blagdana Svih svetih ispred Središnjeg križa i na Groblju branitelja.

više

Dječje gradsko vijeće izglasalo Statut i predsjednicu

Dječje gradsko vijeće Grada Splita za svoju predsjednicu je na današnjoj sjednici izabralo Deni Marinović, učenicu sedmog razreda OŠ „Trstenik“. Prva potpredsjednica je učenica OŠ „Stobreč“ Lucija Grabovac, ...

više

Proslavljeno 40 godina rada Odjela za radne aktivnosti, njegu i skrb „Firule“

Danas je u velikoj sali Franjevačkog klerikata proslavljeno 40 godina rada Odjela za radne aktivnosti, njegu i skrb „Firule“, Centra za odgoj i obrazovanje „Juraj Bonači“.

više

Gradonačelnik Baldasar zajedno s gradskim vijećnicima obišao Karepovac

Na poziv Građanske inicijative – Karepovac drugo lice Splita, a u pripremi tematske sjednice o problematici odlaganja otpada u Splitu, splitski gradonačelnik Ivo Baldasar je zajedno sa suradnicima te predsjednikom Gradskog vijeća Borisom Ćurkovićem i gradskim vijećnicima obišao odlagalište otpada na Karepovcu.

više

Postavljen vijenac na Spomen ploču prvoj hrvatskoj upravi grada Splita

U povodu obilježavanja pobjede Narodne stranke na izborima 28. listopada 1882. godine, temeljem čega je konstituirano Gradsko vijeće na kojem se po prvi put govorilo hrvatskim jezikom, ...

više

Predsjednik Josipović održao predavanje na Tvrđavi Gripe

Zamjenica gradonačelnika Aida Batarelo danas je u prostorijama splitske Umjetničke akademije nazočila predavanju predsjednika Republike Hrvatske Ive Josipovića na temu „Glazba i politika“.

više

Svečanom akademijom proslavljena 70. godišnjica oslobođenja Splita od fašizma

U povodu 70. godišnjice oslobođenja Splita od fašizma, a u organizaciji Grada Splita i Udruge antifašista i antifašističkih boraca Grada Splita, u Hrvatskom narodnom kazalištu je pod pokroviteljstvom i uz prisutnost predsjednika Republike Ive Josipovića, održana svečana akademija.

više

Položeni vijenci i cvijeće u povodu 70. obljetnice oslobođenja Splita od fašizma

U povodu 70. obljetnice oslobođenja Splita od fašizma izaslanstvo Grada Splita predvođeno gradonačelnikom Ivom Baldasarom položilo je cvijeće na Središnjem križu na Lovrincu, na Spomen kosturnici palim borcima u Narodno oslobodilačkom ratu te na Groblju branitelja.

više

Danska kraljica Margareta II otvorila izložbu „Ejnar Dyggve – Istraživanja u Dalmaciji“

Danska kraljica Margareta II danas je pred Starom gradskom vijećnicom na Narodnom trgu otvorila izložbu „Ejnar Dyggve – Istraživanja u Dalmaciji“. Riječ je o danskom arhitektu, arheologu i povjesničaru umjetnosti Ejnar Aksel Petersen Dyggveu (1887.–1961.) čiji rad ...

više

Danska kraljica Margareta II stigla u Split

Danska kraljica Margareta II danas je, zajedno sa suprugom princom Henrikom došla u dvodnevni posjet Splitu. U Zračnoj luci „Split“, gdje je u 16,00 sati sletjela službenim zrakoplovom Kraljevine Danske, dočekao ju je splitski gradonačelnik Ivo Baldasar ...

više

Promoviran novi rektor Sveučilišta u Splitu

U ozračju 40. godišnjice osnutka, u Splitu je danas u Hrvatskom narodnom kazalištu, na svečanoj sjednici Senata Sveučilišta u Splitu, u rektora promoviran prof. dr. sc. Šimun Anđelinović.

više

Primanje za dobrovoljne davatelje krvi

Zamjenica splitskog gradonačelnika Aida Batarelo danas je, u povodu Dana dobrovoljnih davatelja krvi primila 36 splitskih darivatelja, koji su ostvarili jubilaran broj darivanja krvi (35, 55 i 75 davanja za žene; 50, 75 i 100 davanja za muškarce).

više

Otvoren Centar za informiranje i savjetovanje o karijeri (CISOK)

Ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić danas je u središtu Splita u Ulici bana Josipa Jelačića otvorio Centar za informiranje i savjetovanje o karijeri (CISOK).

više

Zanimanje kineskih novinara za suradnju Splita i Hangzhoua

Potpisivanje Sporazuma o uspostavljanju suradnje i prijateljstva između Splita i Hangzhoua izazvala je veliko zanimanje kineskih novinara koji ovih dana borave u Hrvatskoj na poziv Hrvatske turističke zajednice, ...

više

Delegacija iz Južne Koreje u Splitu

S obzirom da je Split  turistička hit destinacija u Južnoj Koreji  20 predstavnika južnokorejskih gradova posjetilo je splitsku Gradsku upravu gdje su im Tina Ćurković iz Turističke zajednice Grada Splita ...

više

U Splitu održan "Sajam mogućnosti"

U sklopu preventivnog projekta „ Zajedno možemo više“ Grad Split je u suradnji s Policijskom upravom Splitsko-dalmatinske županije ove je subote na splitskoj Rivi organizirao manifestaciju pod nazivom „Sajam mogućnosti“.

više

Obilježena 24. godišnjica osnivanja „Škverskog bataljuna“

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća ispod spomen-ploče u „Parku hrvatskih mučenika“ u krugu splitskog brodogradilišta, danas je, u povodu 24. godišnjice osnivanja II policijskog bataljuna, poznatog kao „Škverski bataljun“, ...

više

Gradu Splitu posebna Zahvalnica udruge MOST za suradnju, podršku i pomoć u radu s mladima

U povodu 15. godišnjice rada s mladima rizičnog ponašanja udruga MOST je na svojoj Konferenciji dodijelila posebnu Zahvalnicu Gradu Splitu te posebno Odjelu za socijalnu skrb i zdravstvenu zaštitu, za dosadašnju suradnju, podršku i pomoć u radu s mladima.

više

Splitske četvorke Erceg proslavile četvrti rođendan

Zamjenica splitskog gradonačelnika Aida Batarelo posjetila je danas u povodu njihovog četvrtog rođendana splitske četvorke Erceg, rođene 2010. godine.

više

Obilježena 23. godišnjica osnivanja Diviziona pomorskih i kopnenih diverzanata HRM

Polaganjem spomen ploče i vijenca u more kod otočića Školjić, zapadno od Ratne luke Lora obilježena je 23. godišnjica osnivanja Diviziona pomorskih i kopnenih diverzanata HRM, kojem događaju je prisustvovao i predsjednik splitskog Gradskog vijeća Boris Ćurković.

više

Darovano 69 bočica krvi

U organizaciji Kluba DDK samouprave i uprave u srijedu je u prostorijama Splitsko-dalmatinske županije i na Odjelu transfuzije splitskog KBC-a održana akcija dobrovoljnog darivanja krvi na kojoj je prikupljeno je 69 bočica krvi.

više

Sajam mogućnosti u subotu na Rivi

U subotu, 18. listopada s početkom u 10 sati na Rivi će se održati „Sajam mogućnosti“ tijekom kojeg će sportski klubovi, kulturno-umjetnička društva i druge udruge djeci prezentirati svoje aktivnosti kako bi odabirom neke od njih i oni mogli ispuniti svoje slobodno vrijeme.

više

Otvoren Mjesec hrvatske knjige

Pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture u Gradskoj knjižnici „Marka Marulića“ danas je otvorena manifestacija „Mjesec hrvatske knjige“, a događaju je prisustvovao i Igor Baković, savjetnik splitskog gradonačelnika za kulturu i znanost.

više

Gradonačelnici Baldasar i Zhang potpisali Sporazum o uspostavljanju prijateljstva između Splita i Hangzhoua

Kineski grad Hangzhou postao je danas i službeno petnaesti grad prijatelj Splita nakon što su gradonačelnici Ivo Baldasar i Zhang Hogming potpisali Sporazum o uspostavljanju prijateljstva između gradova.

više

U splitskim osnovnim školama provedena akcija „Splitska dica o Konvenciji“

Tijekom Dječjeg tjedna,  u razdoblju od 6. do 10. listopada, u svih 27 osnovnih škola Grada Splita provedena je akcija „Splitska dica o Konvenciji“. Ovom akcijom su splitske osnovne škole ...
više

Sjećanje na pukovnika Andriju Bartulića

U povodu desete godišnjice smrti Andrije Bartulića, pukovnika Hrvatske vojske i tadašnjeg predsjednika splitske HVIDRA-e, danas je izaslanstvo grada Splita položilo cvijeće ispred, njemu posvećenog spomenika, na ulazu u garažu u Ulici Ruđera Boškovića.

više

Grad Split - Zdravi grad

U Vinkovcima je proteklog vikenda (9.-11. listopada) održan poslovni sastanak i  Izborna skupština Hrvatske mreže zdravih gradova, čiji je Grad Split dugogodišnji član sa statusom Zdravog grada.

više

Split želi status velikog grada zbog prostornog planiranja i upravljanja gradskim resursima

Splitski gradonačelnik Ivo Baldasar danas je na konferenciji za novinare još jednom pojasnio zašto sadašnje vodstvo grada želi promjenu statusa i dobivanje ingerencija velikoga grada, odnosno ovlasti koje su sada u nadležnosti županije.

više

Potpisat će se Sporazum o prijateljstvu između Splita i Hangzhoua

Splitski gradonačelnik Ivo Baldasar otputovao je danas u kineski grad Hangzhou gdje će, temeljem odluke Gradskog vijeća Grada Splita od 30.srpnja 2014.godine, s gradonačelnikom Zhang Hogmingom potpisati Sporazum o uspostavljanju prijateljstva između dva grada.

više

Grad će biti jedini investitor na uređenju Turističke palače

Čak četiri i pol sata su trebala gradskim vijećnicima da donesu odluku o sudbini uređenja „Turističke palače“, točke kojom je nastavljena 17. sjednica, prekinuta  2. listopada. Naime, raspravljajući o odabiru najpovoljnije ponude za osnivanje prava plodouživanja ...

više

Predsjednik Gradskog vijeća čestitao Kurban bajram

U povodu blagdana Kurban-bajrama danas je u prostorijama Medžlisa islamske zajednice u Splitu održan prijam kojem je prisustvovao predsjednik Gradskog vijeća Grada Splita Boris Ćurković.

više

Zapovjednik ratnog broda SAD-a posjetio splitskog gradonačelnika

Splitski gradonačelnik Ivo Baldasar primio je danas izaslanstvo desantnog  ratnog broda SAD „USS MESA VERDE (LPD 19)“, koje je predvodio zapovjednik, kapetan bojnog broda Kenneth Reynard.

više

Polaganjem vijenaca obilježen Dan neovisnosti

U povodu Dana neovisnosti izaslanstvo Grada Splita danas je položilo vijence na groblju Lovrinac. U ime Grada, na Središnji križ te na Groblju branitelja vijence su položili zamjenik gradonačelnika Goran Kovačević, predsjednik Gradskog vijeća Boris Ćurković, ...

više

Ponovljeni izbori za članove vijeća gradskih kotareva Varoš i Žnjan, koji će se održati 9. studenoga 2014.

više

Predsjednik Josipović otvorio prostorije udruge Zdravi grad

Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović, u čijoj je pratnji bila zamjenica splitskog gradonačelnika Aida Batarelo, danas je u Splitu otvorio novouređene prostorije udruge Zdravi grad.

više

Prekinuta 17. sjednica Gradskog vijeća

Večeras je u 19.15 sati, nakon deset sati zasjedanja, prekinuta 17. sjednica Gradskog vijeća.
Odluku o tome donio je predsjednik Vijeća Boris Ćurković nakon što je konstatirao da u vijećnici više nema kvoruma, ...

više

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba