index
press.gif
Arhiva vijesti u 2019.
Arhiva vijesti u 2018.
Arhiva vijesti u 2017.
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Arhiva vijesti u 2014.
Siječanj
Veljača
Ožujak
Travanj
Svibanj
Lipanj
Srpanj
Kolovoz
Rujan
Listopad
Studeni
Prosinac
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Split - Tomića stina

Arhiva vijesti 2014.

Gradonačelnik Baldasar obišao Dom „Maestral“

Splitski gradonačelnik Ivo Baldasar, danas je sa zamjenicom Aidom Batarelo i savjetnicom Ninom Miličević obišao Dom za djecu i mlađe punoljetne osobe „Maestral“ te tom prilikom razgovarao s ravnateljem Miljenkom Grabarom ...

više

Predstavljen festival „Tjedan zaljeva Morbihan“

Zamjenica splitskog gradonačelnika Aida Batarelo danas je zajedno s Elom Žižić, pročelnicom Službe za gospodarstvo, turizam, međunarodne i europske fondove i Sinišom Kukom, pročelnikom Službe za kulturu, umjetnost i staru gradsku jezgru ...

više

Gradonačelnik Baldasar dogovorio s ministrom Mornarom gradnju osnovne škole Pazdigrad

Gradonačelnik Splita Ivo Baldasar dogovorio je s ministrom znanosti, obrazovanja i sporta Vedranom Mornarom gradnju osnovne škole Pazdigrad, a financirat će je Grad i Ministarstvo u podjednakim omjerima, dakle s 50 posto.

više

Proslavljen Dan policije

U povodu Dana policije splitski gradonačelnik Ivo Baldasar je prisustvovao svečanoj akademiji u Vili „Dalmacija“, koji događaj je uveličao i zamjenik ministra unutarnjih poslova Evelin Tonković.

više

Natječaj za Turističku palaču je bio transparentan i u provedenom postupku nije bilo ničeg spornog

Splitski gradonačelnik Ivo Baldasar i njegova zamjenica Aida Batarelo, koja je ujedno i predsjednica Povjerenstva za provedbu javnog natječaja za osnivanje prava plodouživanja na nekretnini „Turistička palača“, kazali su danas na konferenciji za novinare ...

više

Uspješna prijava Doma mladih na pilot-program „Prostori (su)djelovanja“

Višegodišnja suradnja udruga nezavisne kulture i Grada Splita na stvaranju programa i uređenja Doma mladih prepoznata je i podržana s nacionalne razine. Zajednička prijava Grada Splita i Platforme Doma mladih s konceptom korištenja Doma mladih ...

više

Na Rivi otvoren „Euro gastro festival 2014.“

Splitski gradonačelnik Ivo Baldasar danas je na Rivi otvorio tradicionalnu manifestaciju „Euro gastro festival 2014.“, koja se održava u povodu europskog Dana jezika, 26. rujna.

više

Osnivanje regionalnog centra za profesionalnu rehabilitaciju

U Splitu je 24. rujna 2014. godine održan  sastanak na temu osnivanja regionalnog centra za profesionalnu rehabilitaciju na kojem su sudjelovali ravnateljica Zavoda za vještačenje, profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom Lidija Hrastić-Novak ...
više

Otvoren Ured UNICEF-a u Splitu

Na splitskoj Rivi na adresi Hrvatskog narodnog preporoda 5 danas je otvoren Ured UNICEF-a u Splitu. Uz prisutnost Valentine Otmačić, predstojnice Ureda UNICEF-a za RH, zamjenice gradonačelnika Aide Batarelo, vijećnika netom osnovanog Dječjeg gradskog vijeća, ...
više

Obilježena 23. godišnjica pogibije Josipa Vranića

Polaganjem vijenaca na kameno spomen obilježje u uvali Kašuni danas je obilježena 23. godišnjica pogibije Josipa Vranića, prvog poginulog pripadnika Hrvatske ratne mornarice u Domovinskom ratu.

više

Osnovano Dječje gradsko vijeće Grada Splita

Danas je u velikoj vijećnici Gradske uprave održana osnivačka sjednica Dječjeg gradskog vijeća Grada Splita kojeg čini 27 učenica i učenika, predstavnika svih splitskih osnovnih škola.

više

Grad Split s partnerima prijavio pet projekata vrijednih šest milijuna kuna na natječaj Europskog socijalnog fonda

Grad Split je, kao partner ili pridruženi suradnik, aplicirao s pet projekata na natječaj Europskog socijalnog fonda „Širenje mreže socijalnih usluga u zajednici - faza 3".

više

Počeo s radom Međunarodni znanstveni skup „Vratnice Andrije Buvine u splitskoj katedrali 1214. – 2014.“

U prostorima Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti danas je s radom počeo Međunarodni znanstveni skup „Vratnice Andrije Buvine u splitskoj katedrali 1214. – 2014.“, kojem događaju je prisustvovao i zamjenik splitskog gradonačelnika Goran Kovačević.

više

Započeli 8. hrvatsko-francuski upravnopravni dani

U Splitu su danas započeli 8.hrvatsko-francuski upravnopravni dani, a svečanom otvaranju između ostalih nazočili su ministar uprave RH Arsen Bauk, gradonačelnik Splita Ivo Baldasar, splitsko-dalmatinski župan Zlatko Ževrnja te francuska veleposlanica Michele Boccoz.

više

Raspored održavanja prezentacija stanova iz Programa POS-a na lokaciji Kila 3 i Kila 4

25. rujna 2014. godine u 11 sati za kandidate od broja 1 - 250 na listi reda prvenstva
25. rujna 2014. godine u 14 sati za kandidate od broja 251 - 500 na listi reda prvenstva
više

Obilježena 23. godišnjica osnivanja Hrvatske ratne mornarice

Prigodnom svečanošću u Domu Hrvatske vojske u Poljudu obilježena je 23. godišnjica osnivanja Hrvatske ratne mornarice, a proslavi je uz predsjednika Republike Hrvatske Ivu Josipovića, zapovjednika HRM, kontraadmirala Roberta Hranja ...

više

Priopćenje gradonačelnika Splita Ive Baldasara povodom izjava Udruge „U ime obitelji“

Grad Split dao je Udruzi „U ime obitelji“ na privremeno korištenje i bez naknade četiri javne gradske površine za postavljanje štandova u svrhu prikupljanja potpisa za raspisivanje referenduma.

više

Priopćenje gradonačelnika Ive Baldasara nakon vandalskog oštećenja spomenika IX. bojne HOS-a

Najoštrije osuđujem vandalski čin i oštećenje spomenika IX. bojne HOS-a u Ulici Ruđera Boškovića.

više

Zamjenik gradonačelnika Kovačević susreo se s Miss Italije

U prigodi izbora za Miss Hrvatske, koji se održava u Dioklecijanovim podrumima, zamjenik gradonačelnika Goran Kovačević susreo se s Miss Italije Silviom Cataldi te joj uz riječi dobrodošlice uručio prigodan buket cvijeća i tradicionalne dalmatinske naušnice.

više

HRM i Grad darivali Centar za odgoj i obrazovanje „Juraj Bonači“

U povodu Dana Hrvatske ratne mornarice njeno izaslanstvo predvođeno komodorom Predragom Stipanovićem te izaslanstvo grada Splita predvođeno zamjenikom gradonačelnika Goranom Kovačevićem posjetili su Centar za odgoj i obrazovanje „Juraj Bonači“ i predali prigodne poklone.

više

Zamjenik gradonačelnika primio finalistice izbora za Miss Hrvatske 2014.

U povodu izbora za Miss Hrvatske, koji će se održati u četvrtak, 18. rujna 2014. godine u Dioklecijanovim podrumima, zamjenik splitskog gradonačelnika Goran Kovačević primio je danas 13 finalistica izbora te članice Organizacijskog odbora ove manifestacije.

više

Potpisan Sporazum za gradnju druge faze OŠ Pujanki

Ministar znanosti, obrazovanja i sporta, Vedran Mornar i gradonačelnik Splita, Ivo Baldasar potpisali su danas Sporazum o sufinanciranju II. faze rekonstrukcije i dogradnje građevine Osnovne škole PUJANKI u Splitu.

više

Potpisan Kolektivni ugovor za „DES“

Predstavnici Grada Splita, Splitsko-dalmatinske županije i sindikata Ustanove za zapošljavanje rad i profesionalnu rehabilitaciju osoba s invaliditetom „DES“ danas su u njenim prostorijama potpisali Kolektivni ugovor za radnike te tvrtke.

više

Obilježeno 35 godina MIS-a

Tribinom i prigodnom foto izložbom u Kući slave splitskog sporta, svečano je obilježeno 35 godina od Mediteranskih igara u Splitu. Tom prilikom zamjenica splitskog gradonačelnika Aida Batarelo otvorila je prigodnu foto izložbu ...

više

Potpisano Pismo namjere između Grada Splita i indonezijskog Semaranga

Gradonačelnici Splita i indonezijskog Semaranga, Ivo Baldasar i Hendrar Prihadi, danas su, uz svjedočenje Agusa Sardjana, indonezijskog veleposlanika u Republici Hrvatskoj, potpisali Pismo namjere između dvaju gradova, ...

više

„Valleus“ d.o.o. najbolji ponuđač na natječaju za ostvarivanje prava za plodouživanje na Turističkoj palači

Zamjenica splitskog gradonačelnika, Aida Batarelo, izvijestila je danas na konferenciji za novinare da je splitska tvrtka „Valleus“ d.o.o. najbolji ponuđač na natječaju za ostvarivanje prava za plodouživanje na Turističkoj palači.

više

Mala škola za predškolce

Grad Split će za djecu koja će u prvi razred osnovne škole krenuti u rujnu 2015. godine, a koja nisu obuhvaćena redovitim programom predškolskog odgoja u dječjem vrtiću, organizirati program predškole (male škole).

više

Podrška izvozu i privlačenje stranih investicija

Zamjenik ministrice vanjskih i europskih poslova Joško Klisović danas je boravio u Splitu kako bi s vodstvom Grada, Županijske gospodarske komore te gospodarstvenicima razgovarao na temu privlačenja stranih investicija ...

više

Sufinanciranje privatnih i vjerskih vrtića

radonačelnik Grada Splita, Ivo Baldasar i ove je godine, kao i prethodnih godina, donio Zaključak o sufinanciranju cijene koju plaća roditelj djeteta korisnika usluga dječjih vrtića i   jaslica u vlasništvu fizičkih osoba, udruga i vjerskih zajednica na području grada Splita.

više

Otvorene pristigle ponude za Turističku palaču

Danas su u zgradi Gradske uprave otvorene pristigle ponude za javni natječaj za obnovu Turističke palače, a prema riječima zamjenice gradonačelnika Aide Batarelo pristiglo je šest valjanih i jedna nevažeća ponuda.

više

Istekao rok privremenog odlaganja makarskog smeća na Karepovcu

Povodom isteka roka privremenog prihvata smeća iz Makarske te s Makarske rivijere  na odlagalištu otpada u Karepovcu, gradonačelnik Ivo Baldasar danas je pojasnio okolnosti zbog kojih splitsko odlagalište ne može više prihvaćati smeće iz područja Makarske.

više

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba