index
press.gif
Arhiva vijesti u 2019.
Arhiva vijesti u 2018.
Arhiva vijesti u 2017.
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Arhiva vijesti u 2014.
Siječanj
Veljača
Ožujak
Travanj
Svibanj
Lipanj
Srpanj
Kolovoz
Rujan
Listopad
Studeni
Prosinac
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Split - podrumi

Arhiva vijesti 2014.

Potpisan Kolektivni ugovor za zaposlenike Javne vatrogasne postrojbe grada Splita

Splitski gradonačelnik Ivo Baldasar, zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe grada Splita Ivan Kovačević, te predstavnici Sindikata profesionalnih vatrogasaca Split ...

više

Položen kamen temeljac za stanove POS-a na Kili

Ministrica graditeljstva i prostornog uređenja Anka Mrak Taritaš i zamjenik splitskog gradonačelnika Goran Kovačević u nazočnosti zamjenice gradonačelnika Aide Batarelo položili su danas na lokaciji Kila 3 i Kila 4 kamen temeljac za zgrade u kojima će biti izgrađeno ukupno 409 stanova POS-a.

više

Održana 15. sjednica Gradskog vijeća

Održana je 15. sjednice Gradskog vijeća, a jedna od najvažnijih odluka bila je ona o novom zaduživanju Grada. S 29 glasova za i jednim protiv vijećnici su dali suglasnost za zaduživanje kod Erste&Steiermakische bank d.d. Rijeka, ...

više

Obilježena 60. obljetnica Radio Splita

Gradonačelnik Ivo Baldasar čestitao je Radio Splitu 60. obljetnicu emitiranja na svečanosti koja je tim povodom održana u Vili Dalmaciji.

više

Gradonačelnik primio zapovjednika školskog broda grčke ratne mornarice

Splitski gradonačelnik Ivo Baldasar primio je danas izaslanstvo školskog broda grčke ratne mornarice LST L-175 “IKARIA“, koje je predvodio njegov zapovjednik, kapetan fregate Theodoros Alexopoulos.

više

Splitski gradonačelnik primio izaslanstvo grada Pescare

Splitski gradonačelnik Ivo Baldasar primio je danas, zajedno s predsjednikom Gradskog vijeća Borisom Ćurkovićem izaslanstvo grada Pescare koje je predvodio novi gradonačelnik Pescare Marco Alessandrini.

više

Gradonačelnik Baldasar muslimanskim vjernicima čestitao Ramazanski Bajram

Splitski gradonačelnik Ivo Baldasar čestitao je Ramazanski Bajram splitskom glavnom imamu Vahidu ef. Hadžiću i građanima islamske vjeroispovijesti.

više

Kamen temeljac za stambene zgrade POS-a u Splitu

U četvrtak, 31. srpnja 2014. godine započet će izgradnja objekata s ukupno 409 stanova iz programa društveno poticane stanogradnje na lokacijama Kila 3 i Kila 4.

više

Poziv za predlaganje programa javnih potreba u kulturi

Grad Split objavio je poziv za predlaganje programa javnih potreba u kulturi Grada Splita za 2015. godinu. Rok za podnošenje prijava je od dana objave do 1. listopada 2014. godine.

više

Gradonačelnik čestitao Ratku Glavini na 50 godina umjetničkog rada

U povodu 50 godina profesionalnog umjetničkog rada splitskom glumcu Ratku Glavini gradonačelnik Splita Ivo Baldasar uručio je zlatnik s likom Marka Marulića.

više

Gradonačelnik otvorio međunarodnu izložbu pasa

Splitski gradonačelnik Ivo Baldasar otvorio je večeras na Starom placu međunarodnu izložbu pasa. Riječ je o međunarodnoj kinološkoj manifestaciji pod nazivom 4 ljetne noćne izložbe pasa Split 2014., ...

više

Ultra Europe Festival 2014. opravdao očekivanja

Drugi Ultra Europe Festival koji je u Splitu održan od 11. do 13.srpnja opravdao je očekivanja, protekao je bez većih problema, a osim izvrsne promidžbe grada potvrdio je da je moguća simbioza festivala elektronske glazbe i destinacije koja se brendira ...

više

Grad Split  prijavio projekt „S pomoćnikom mi je korak u školi lakši!“

Grad Split je u partnerstvu sa splitskim osnovnim školama prijavio projekt „S pomoćnikom mi je korak u školi lakši!“ na natječaj Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta "Osiguravanje pomoćnika učenicima ...

više

Vijećnici odbili prijedlog predstečajne nagodbe tvrtke Sportski Grad TPN

Većinom glasova gradskih vijećnika splitsko Gradsko vijeće nije prihvatilo prijedlog predstečajne nagodbe tvrtke Sportski grad TPN d.o.o. na danas održanoj tematskoj sjednici.

više

U Splitu otvorena izložba National Geographic – „Hrvatska iz zraka“

Splitski gradonačelnik Ivo Baldasar danas je na Zapadnoj obali otvorio izložbu National Geographic – „Hrvatska iz zraka“, autora projekta i fotografa Davora Rostuhara koji je ...

više

Udruge mladih potpisale ugovore s Gradom

Od ukupno devetnaest udruga mladih i onih koje se bave mladima, nakon provedene natječajne procedure, šesnaest ih je ostvarilo pravo na financijsku potporu sredstvima iz Gradskog proračuna.

više

Gradonačelnik obišao „Rainbow warrior“

Gradonačelnik Ivo Baldasar obišao je danas „Rainbow warrior“, zapovjedni brod svjetske ekološke organizacije Greenpeace. U pratnji kapetana i dugogodišnjeg aktivista Joela Stewarta ...

više

Otvoren natječaj za obnovu fasade i izmjenu stolarije u obiteljskim kućama u Splitu

Grad Split je u suradnji s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost dana 11. srpnja 2014. g. raspisao Javni natječaj za prikupljanje prijava fizičkih osoba za subvencioniranje projekta „Poticanje povećanja energetske učinkovitosti obiteljskih kuća na području grada Splita“.

više

Prostor u Gundulićevoj predan Udruzi Most i beskućnicima

Splitski su beskućnici nakon četrnaest godina djelovanja u neuvjetnim prostorima na Zlodrinoj poljani noćas po prvi put prenoćili u novouređenom prenoćištu u Gundulićevoj ulici.

više

Otvoreno 60. Splitsko ljeto

Gradonačelnik Splita Ivo Baldasar, kao izaslanik predsjednika RH dr. Ive Josipovića otvorio je 60. Splitsko ljeto na Peristilu.

više

Otvorena izložba Miroslava Kraljevića

U povodu 100. obljetnice smrti prvaka hrvatskog modernog slikarstva Miroslava Kraljevića, danas je u splitskoj Galeriji umjetnina gradonačelnik Ivo Baldasar otvorio retrospektivnu ...

više

Antonio Segui u Splitu

Danas je u prostorijama Palače Milesi u sklopu 60. Splitskog ljeta zamjenik gradonačelnika Splita Goran Kovačević otvorio izložbu Antonija Seguija, argentinskoga slikara i grafičara.

više

Splitski gradonačelnik primio potpredsjednika poljskog Sejma

Splitski gradonačelnik Ivo Baldasar primio je danas, zajedno sa svojom zamjenicom Aidom Batarelo, potpredsjednika Gornjeg doma poljskog Sejma Jerzya Wenderlicha, u čijoj su pratnji bili Bogdan Janowski, zamjenik direktora Ureda za vanjska pitanja u Sejmu te konzul Republike Poljske u Hrvatskoj, Janusz Tatera.

više

10. srpnja 2014. - Mimohod sjećanja na Srebrenicu 1995.

U povodu obilježavanja 19.obljetnice genocida nad Bošnjacima na području Srebrenice, danas je u organizaciji vijeća Bošnjaka Splita i Splitsko dalmatinske županije održan Mimohod 8372 u znak sjećanja na žrtve iz srpnja 1995. godine ...

više

Isplata naknada članovima biračkih odbora

Grad Split obavještava članove biračkih odbora koji su radili na Izborima za članove vijeća gradskih kotareva i mjesnih odbora 8. lipnja 2014. godine, da isplata za rad na izborima započinje u petak, 11. srpnja 2014. godine ...
više

Obnovljena  maketa stare gradske jezgre na splitskoj Rivi

Brončana maketa stare gradske jezgre na splitskoj Rivi koja već punih osam godina, od 2006. kada je postavljena, predstavlja nezaobilazno mjesto na koje svraćaju brojni turisti prilikom obilaska Splita, obnovljena je u roku  tjedan dana od oštećenja.

više

Zamjenica Aida Batarelo primila „Mali Split“

Zamjenica splitskog gradonačelnika Aida Batarelo primila je danas predstavnike 24. Međunarodnog glazbenog festivala djece i mladih „Mali Split“, koje je predvodio umjetnički voditelj Jovica Škaro.

više

„Antički Sikuli“ u Staroj gradskoj vijećnici

U Staroj gradskoj vijećnici otvorena je izložba „Antički Sikuli“, a među uzvanicima bili su predsjednik splitskog Gradskog vijeća Boris Ćurković, kaštelanski gradonačelnik Ivan Udovičić te ...

više

Split domaćin Ultra Europe festivala od 11. do 13. srpnja

U Splitu će se od 11. do 13. srpnja održati Ultra Europe festival elektronske glazbe na kojem organizatori očekuju oko 150 tisuća posjetitelja.
Riječ je o drugom izdanju ovog festivala koji će se i ove godine održati na Gradskom stadionu u Poljudu, ...

više

Informacija vezana za radno vrijeme ugostiteljskih objekata za vrijeme održavanja Ultra music festival Split

Zahtjevi za produljenje radnog vremena podnose se do 7.srpnja 2014.
više

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba