index
press.gif
Arhiva vijesti u 2019.
Arhiva vijesti u 2018.
Arhiva vijesti u 2017.
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Arhiva vijesti u 2014.
Siječanj
Veljača
Ožujak
Travanj
Svibanj
Lipanj
Srpanj
Kolovoz
Rujan
Listopad
Studeni
Prosinac
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Split - podrumi

Arhiva vijesti 2014.

Gradonačelnik primio Tinu Mihelić i Tonča Stipanovića

Splitski gradonačelnik Ivo Baldasar primio je danas jedriličare Tonča Stipanovića i Tinu Mihelić koji su na nedavno održanom Europskom prvenstvu u Splitu osvojili zlatnu odnosno srebrnu medalju.

više

Obilježen Dan državnosti

Zajedničkom svečanom sjednicom Gradskog vijeća Grada Splita i Županijske skupštine Splitsko-dalmatinske županije te polaganjem vijenaca pred Središnjim križem i na Groblju branitelja na Lovrincu, na spomen ploči na Narodnom trgu ...

više

Vijećnici raspravljali o KK Split

Tematska sjednica Gradskog vijeća Grada Splita o predstečajnoj nagodbi KK Split održana je iza zatvorenih vrata, a nakon višesatne rasprave većinom glasova je odlučeno da se u procesu predstečajne nagodbe nastave dogovori s vjerovnicima.

više

Marija Tudor nova ravnateljica GKL Split

Jednoglasnu podršku splitskih gradskih vijećnika, bez rasprave, dobila je nova intendantica Gradskog kazališta lutaka Marija Tudor.

više

Obilježen Dan antifašističke borbe

U organizaciji Grada Splita i Udruge antifašista i antifašističkih boraca Grada Splita obilježen je 22.lipnja-Dan antifašističke borbe polaganjem vijenaca ispred Kosturnice na spomen borcima NOB-a, na groblju branitelja Domovinskog rata, ...

više

Split domaćin 92. Kongresa europske ragbi federacije

Grad Split domaćin je 92. Kongresu europske ragbi federacije, najvišem godišnjem susretu predstavnika 48 zemalja članica, a koji se održava u Splitu od 19. do 22. lipnja 2014.

više

Raspisan natječaj za subvencioniranje ugradnje solarnih toplinskih kolektora u obiteljskim kućama na području grada Splita

Grad Split je u suradnji s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost raspisao Javni natječaj za prikupljanje ponuda fizičkih osoba za subvencioniranje projekta „Poticanje korištenja sustava sa solarnim toplinskim kolektorima u obiteljskim kućama na području grada Splita“.

više

Dogradonačelnici osam litavskih gradova u radnom posjetu Splitu

Zamjenica gradonačelnika Splita Aida Batarelo primila je danas u radni posjet skupinu zamjenika gradonačelnika osam gradova iz regije Kaunas, Litva s kojima je razmijenila iskustva iz djelokruga lokalne samouprave ...

više

Predsjednik Gradskog vijeća na svečanosti „Slobodne Dalmacije“

Predsjednik Gradskog vijeća Splita Boris Ćurković nazočio je svečanosti obilježavanja 71. obljetnice „Slobodne Dalmacije“ održane u dvorani Palače Milesi.

više

U Splitu predstavljen Britanski poslovni centar Hrvatska

Zamjenica gradonačelnika Aida Batarelo danas je u Vili Dalmacija prisustvovala predstavljanju British Business Centre Croatia (BBCC), nove britanske poslovne platforme u Hrvatskoj osnovane s ciljem promoviranja hrvatsko-britanskih gospodarskih odnosa.

više

Zamjenica Batarelo primila izaslanstvo poljskog ratnog broda

Zamjenica gradonačelnika Aida Batarelo danas je primila izaslanstvo školskog broda Ratne mornarice Poljske ORP 251 „Wodnik“ koji u posjetu gradu Splitu i HRM-u boravi od 17. do 20 lipnja.

više

Komemoracija za Jadranku Radovanić

Komemorativnim skupom u prepunoj dvorani Hrvatske gospodarske komore - Županijske komore Split danas su se od Jadranke Radovanić oprostili prijatelji, zaposlenici, suradnici,  ali i brojni dužnosnici gradova, Splitsko-dalmatinske županije i Jadransko-jonske gospodarske asocijacije.

više

Obavijest Grada Splita roditeljima učenika osnovnih škola sa prebivalištem na području grada Splita u svezi ostvarivanja prava na novčani bon za nabavku školskih udžbenika u školskoj godini 2014./2015.

Grad Split je osigurao u svom Proračunu sredstva za pokriće dijela troškova nabavke školskih udžbenika u školskoj godini 2014./2015. 
 
više

Zapisnik o utvrđivanju Konačnih rezultata glasovanja na izborima za članove vijeća mjesnih odbora i gradskih kotareva grada Splita održanih 08. 6. 2014.

više

Svim splitskim prvašićima bon u vrijednosti 200 kuna za nabavku udžbenika

U proceduri donošenja je Zaključak o osiguranju sredstava za nabavku udžbenika učenicima osnovnih škola u školskoj godini 2014./2015., putem novčanog bona.

više

Bivši francuski parlamentarci u Banovini

Zamjenica gradonačelnika Splita Aida Batarelo primila je danas skupinu bivših francuskih parlamentarnih zastupnika na čelu sa šefom delegacije Alainom Levoyerom.

više

Plava zastava na Bačvicama

Već tradicionalno na blagdan sv. Ante u petak je po trinaesti put podignuta Plava zastava na ovom najpoznatijem gradskom kupalištu.

više

Izaslanstvo Grada Splita na Međunarodnoj konferenciji gradonačelnika u Izraelu

„Grad budućnosti danas“ naziv je Međunarodne konferencije gradonačelnika koja se od 15. do 19. lipnja ove godine održava u Izraelu u organizaciji Američkog židovskog kongresa i drugih eminentnih suorganizatora iz Izraela i SAD-a.

više

Podignuta Plava zastava na plaži sv. Duje na Žnjanu

Zamjenica gradonačelnika Aida Batarelo danas je na platou Žnjan na plaži sv. Duje svečano podigla Plavu zastavu koja se po četvrti put vijori ovim splitskim kupalištem.

više

Pojačan nadzor javnih gradskih površina

Grad Split putem komunalnog redarstva u narodnom periodu vršit će pojačan nadzor javnih gradskih površina. U tom smislu redovito ce se kontrolirati zauzimanje javnih gradskih površina koje se odnose na štekate, kioske, štandove i reklame, ...

više

Tiskovna konferencija na Zvončacu „ Svi laju o tome! Pasja posla“

Grad Split u suradnji s komunalnim tvrtkama „Parkovi i nasadi“ i „Čistoća“, Klubom sportskih pasa, Udrugom Sehaliah, inicijativom  Splitske šape uz pomoć medijskih promotora Slobodne Dalmacije i Dalmacija News-a te tvrtkom „Carli+Sosa“ ...

više

Gradonačelnikovo priopćenje povodom održanog Split Pride 2014.

Povodom održavanja Split Pride 2014. želio bih se zahvaliti svim sudionicima, organizatorima, svojim sugrađanima, a osobito djelatnicima Policijske uprave što su omogućili dostojanstveno i mirno ovogodišnje događanje u našem gradu.

više

Rezultati izbora za članove vijeća mjesnih odbora i gradskih kotareva Grada Splita

Rezultati izbora za članove vijeća mjesnih odbora i gradskih kotareva Grada Splita
više

Presuda Upravnog suda u Splitu – vezano za izbore članove mjesnih odbora odnosno gradskih kotareva

Presuda Upravnog suda u Splitu – vezano za izbore članove mjesnih odbora odnosno gradskih kotareva
više

Split dobio novo prenoćište za beskućnike

U nekadašnjim prostorijama Centra za socijalnu skrb, gradonačelnik Ivo Baldasar zajedno sa zamjenicom Aidom Batarelo i predsjednikom Gradskog vijeća Borisom Ćurkovićem, otvorio je novo prenoćište za beskućnike.

više

Zamjenica gradonačelnika predala računala OŠ Pujanki

Zamjenica gradonačelnika Aida Batarelo danas je OŠ Pujanki predala dvanaest računala za koje je sredstva osigurao Grad Split. Time je u novoizgrađenom aneksu škole u potpunosti opremljena informatička učionica.

više

Gradonačelnikovo priopćenje u vezi napada na Marina Brbića

Jučerašnji nemili događaj u kojem je Alojzije Šupraha, predsjednik Nogometnog saveza Splitsko–dalmatinske županije, nasrnuo na Marina Brbića, predsjednika Uprave Hajduka, najoštrije osuđujem.

više

Predstavljen pilot projekt Muzeja grada

Projekt energetske učinkovitosti Muzeja grada predstavljen na Međunarodnoj konferenciji „ENERGY AND CULTURAL HERITAGE“ u Alberrobellu.

više

Obilježeno 40 godina Sveučilišta u Splitu

Svečanom dodjelom plaketa, zahvalnica i nagrada splitsko je Sveučilište obilježilo Dan Sveučilišta i 40. obljetnicu svog utemeljenja.
Uz gradonačelnika Splita Ivu Baldasara i predsjednika Gradskog vijeća Grada Splita Borisa Ćurkovića, ...

više

Otvorena 3. po redu konferencija Shift

U Hrvatskom narodnom kazalištu Split otvorena je treća po redu dvodnevna Shift konferencija. Uz gradonačelnika Splita Ivu Baldasara te njegovih zamjenika Gorana Kovačevića i Aide Batarelo, otvaranju su nazočili predsjednik Republike Ivo Josipović, ...
više

Priopćenje Vijeća za provedbu programa prevencije kriminaliteta na području Grada Splita u svezi održavanja "Split Pride 2014."

Dana 04. lipnja 2014. godine održan je sastanak Vijeća za provedbu programa prevencije kriminaliteta na području Grada Splita na kojem se između ostalog raspravljalo i o predstojećem „Split pride 2014.“ koji će se održati u subotu, 07. lipnja 2014. godine.

više

Gradski čelnici obišli kotar Žnjan-Pazdigrad

„Zbog povećane sigurnosti djece koja se autobusima dovoze na Pazdigrad pokrenuli smo postupak izgradnje novog ugibališta kod Plodina“, rekao je zamjenik gradonačelnika Goran Kovačević obilazeći kotar Žnjan i Pazdigrad, ...

više

Četiri škole po modelu javno-privatnog partnerstva

Primjena modela javno privatnog partnerstva u osnovnim školama Splita i Šibenika bila je tema danas održanog sastanka kojega su zamjenici gradonačelnika Aida Batarelo i Goran Kovačević imali sa zamjenikom gradonačelnika Šibenika ...

više

Svjetski dan zaštite okoliša 2014.

Svjetski dan zaštite okoliša (World environment day) obilježava se 5. lipnja svake godine pod pokroviteljstvom Ujedinjenih naroda.

više

Uklonjen objekt Stella Mares u Uvali Trstenik

Prema Rješenju građevinske inspekcije i po nalogu Gradske uprave jučer je u uvali Trstenik dovršeno uklanjanje propalog i zapuštenog objekta bivšeg cocktail bara Stella Mares.

više

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba