index
press.gif
Arhiva vijesti u 2019.
Arhiva vijesti u 2018.
Arhiva vijesti u 2017.
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Arhiva vijesti u 2014.
Siječanj
Veljača
Ožujak
Travanj
Svibanj
Lipanj
Srpanj
Kolovoz
Rujan
Listopad
Studeni
Prosinac
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Split - Sustipan /4/

Arhiva vijesti 2014.

Predstavnici Splita i Velenja o korištenju EU fondova

Gospodarske prilike u Splitu i Velenju te iskustva u korištenju EU fondova bili su glavne teme razgovora zamjenice splitskog gradonačelnika Aide Batarelo i Ele Žižić, pročelnice Službe za gospodarstvo, turizam, međunarodne i europske fondove ...

više

Dani Splita u Velenju

Predstavnici Grada Splita, predvođeni zamjenicom gradonačelnika Aidom Batarelo i pročelnicom Službe za gospodarstvo, turizam, međunarodne i europske fondove Elom Žižić u petak, 30. svibnja 2014. godine otputovat će u Velenje, ...

više

Skupljeno preko 350 tona pomoći za stradale u poplavama

Danas je u prostorijama Udruge veterana 4. gardijske brigade održana tiskovna konferencija na kojoj su predstavljeni rezultati velike humanitarne akcije za pomoć stradalima u poplavi u Slavoniji i Bosni i Hercegovini.

više

Novi žiro račun Grada Splita

Od srijede, 28. svibnja 2014. godine Grad Split ima novi žiro-račun na koji idu sve uplate prema Gradu. Račun je otvoren kod Splitske banke i glasi: HR402330003 1840900000.

više

Obilježen Dan Oružanih snaga Republike Hrvatske

Polaganjem vijenaca na Središnji križ na Gradskom groblju na Lovrincu te svečanim postrojavanjem vojnih postrojbi u Ratnoj luci Lora, obilježen je Dan Oružanih snaga Republike Hrvatske i Dan Hrvatske kopnene vojske.
više

Hrvatska pomaže

Trojnim humanitarnim koncertom u Splitu, Rijeci i Zagrebu, održanim pod geslom Hrvatska pomaže, kojeg su izravno prenosili Hrvatska televizija, Drugi program Hrvatskog radija te radio Pula, Rijeka, Zadar, Knin, Split, ...

više

Izaslanstvo japanskog grada Sakaija u Splitu

Splitski gradonačelnik Ivo Baldasar primio je danas izaslanstvo iz japanskog grada Sakajia, u čijem sastavu su bile Yamasaki Jelena, članica Počasnog Konzulata Republike Hrvatske u Osaki i aktivna promicateljica hrvatske kulture, ...

više

U Splitu otvoren LGBT centar

Splitski gradonačelnik Ivo Baldasar je danas, u pratnji svojih zamjenika Aide Batarelo i Gorana Kovačevića, otvorio prostorije LGBT centra.
više

Ministar Rajko Ostojić otvorio izložbu „Novi život na dar“

U okviru obilježavanja nacionalnog dana darivanja i presađivanja organa i tkiva, danas je ministar zdravlja Rajko Ostojić u prostorijama Foto kluba „Split“ u Marmontovoj ulici, otvorio izložbu „Novi život na dar“.

više

U Dioklecijanovim podrumima otvoren  Sajam vina i delicija

Ministar turizma Darko Lorencin danas je u Dioklecijanovim podrumima službeno otvorio drugi Sajam vina i delicija "Vinski podrum" " na kojem preko 100 izlagača predstavlja najbolja vina, probrana maslinova ulja i razne delicije.

više

Humanitarni koncert „Hrvatska pomaže“ u ponedjeljak na Rivi

Pod nazivom „Hrvatska pomaže“ u Splitu će se u ponedjeljak, 26.svibnja  održati humanitarni koncert splitskih pjevača, a prihod od poziva na donatorski broj namijenjen je  za pomoć stanovnicima poplavljenih područja Slavonije.

više

Ministar Lorencin u Banovini

Razvoj Splita kao turističke destinacije i u novije vrijeme kao vrhunske turističke destinacije bio je tema radnog sastanka kojega je gradonačelnik Ivo Baldasar danas u zgradi Gradske uprave imao s ministrom turizma Darkom Lorencinom.

više

Švedski veleposlanik u nastupnom posjetu Splitu

Splitski gradonačelnik Ivo Baldasar primio je danas u nastupni posjet veleposlanika Kraljevine Švedske Larsa Schmidta, u čijoj je pratnji bio Slobodan Aničić, švedski počasni konzul u Splitu.

više

Shift konferencija od 2. do 6. lipnja u Splitu

Pod pokroviteljstvo predsjednika Republike Hrvatske i uz pomoć brojnih sponzora u Splitu će se 5. i 6. lipnja ove godine po treći put održati Shift IT konferencija pod nazivom „Shift konferencija i održivi startup eko-sustav na području Splitsko-dalmatinske županije“. 

više

Obavijest vezano za pomoć poplavljenim područjima

Grad Split i Gradsko društvo Crvenog križa Split obavještavaju građane koji žele pomoći unesrećenim stanovnicima poplavljenog slavonskog područja da u prostorije gradskih kotareva i mjesnih odbora ...

više

 Izložba 'Mreže' Dražena Pejkovića

Splitski arhitekt i urbanist Dražen Pejković, danas je u Gradskoj vijećnici predstavio svoje radove koje je uklopio u samostalnu izložbu „Mreže“, a čijem su otvaranju prisustvovali gradonačelnik Ivo Baldasar, ...

više

Pomoć za poplavljenu Slavoniju skuplja se i u Poljskoj

Stanovnici tri poljska grada Krakowa, Katowica i Rzeszowa, u kojima su od ponedjeljka do srijede boravili predstavnici Grada Splita i HGK-Županijske komore Split,  svesrdno su se uključili u prikupljanje pomoći stanovnicima poplavljenih slavonskih područja.

više

Humanitarnu pomoć za poplavljene donosite u prostore svog gradskog kotara ili mjesnog odbora

Grad Split i Gradsko društvo Crvenog križa Split pozivaju građane da humanitarne potrepštine namijenjene stanovništvu poplavljenih područja u Slavoniji donose u prostorije svoga gradskog kotara i mjesnog odbora.

više

Obilježen Međunarodni dan borbe protiv homofobije i transfobije

Članovi i podržavatelji splitske LGBT udruge „R!špet“ danas su na izlazu iz Marmontove ulice na Rivu, pustili u zrak šest balona duginih boja, obilježivši tako Međunarodni dan borbe protiv homofobije i transfobije.

više

Pomoć Grada Splita stanovnicima poplavljenih slavonskih područja

Grad Split uputit će financijsku pomoć stanovništvu poplavljenih slavonskih županija te će na prijedlog gradonačelnika Ive Baldasara, iznos usklađen s proračunskim mogućnostima, uplatiti  na žiro-račun Gradske organizacije Crvenog križa.

više

Pravovaljane kandidacijske liste nakon provedenog postupka po prigovorima i žalbama

više

Rezultati upisa u predškolske ustanove Grada Splita

Upravna vijeća predškolskih ustanova donijela su rješenja o upisu djece u predškolske ustanove Grada Splita u prvom stupnju. Od 14. svibnja 2014. oglašeni su  rezultati upisa djece u dječje vrtiće i jaslice na sjedištima predškolskih ustanova (za Dječji vrtić Radost, ...

više

Održan sastanak Međustranačkog vijeća Gradskog vijeća s predstavnicima poduzetnika i obrtnika

Na inicijativu predsjednika splitskog Gradskog vijeća Borisa Ćurkovića održan je sastanak Međustranačkog vijeća Gradskog vijeća s predstavnicima poduzetnika i obrtnika radi razmatranja mogućnosti i djelovanja Gradskog vijeća spram potreba poduzetnika u Splitu, a u cilju sveobuhvatne pripreme zajedničke sjednice.

više

Zbirna lista pravovaljanih kandidacijskih lista

više

Splitski gradonačelnik primio komodora školskih brodova turske ratne mornarice

Splitski gradonačelnik Ivo Baldasar, zajedno sa svojom zamjenicom Aidom Batarelo, primio je izaslanstvo školskih brodova turske ratne mornarice na čelu s komodorom Sinanom Surerom. On se nalazi na čelu brodova Sokullu Mehmetpaša i C.G. Hasanpaša.

više

Proslavljen Dan kotara Sirobuje

Splitski gradonačelnik Ivo Baldasar prisustvovao je danas proslavi Dana kotara Sirobuja.

više

Gradonačelnik će imenovati novog direktora Turističke zajednice

Splitski gradonačelnik Ivo Baldasar je danas na konferenciji za novinare najavio skori odlazak Vedrana Matošića s mjesta direktora Turističke zajednice Splita, na kojem položaju je od srpnja 2000. godine te da će on na njegovo mjesto imenovati osobu „iz sustava“.

više

Veće ovlasti gradovima početak su decentralizacije

Splitski gradonačelnik Ivo Baldasar danas je na konferenciji za novinare kazao kako je inicijativa za veće ovlasti Splitu i drugim gradovima početni korak u decentralizaciji hrvatske države.

više

Na otkrivanju spomenika nije bilo ustaštva

Splitski gradonačelnik Ivo Baldasar je na današnjoj konferenciji za novinare ustvrdio da, 9. svibnja, na otkrivanju spomenika IX bojni HOS-a nije bilo ustaštva.

više

Brodosplit će graditi radni brod za Plovput

Direktor Plovputa d.o.o., poduzeća za održavanje pomorskih plovnih putova i radijske službe Darko Meštrović i direktor Brodograđevne industrije Split d.d., Tomislav Debeljak, danas su potpisali ugovor o izgradnji radnog broda ...

više

Za mjesec dana počinju radovi na vanjskom lukobranu Gradske luke

Zamjenici splitskog gradonačelnika Aida Batarelo i Goran Kovačević prisustvovali su danas potpisivanju ugovora o proširenju i obnovi putničkih vezova na vanjskoj strani lukobrana u Gradskoj luci Split.

više

Zamjenica gradonačelnika primila izaslanstvo pokreta „Let's Do It“

Zamjenica splitskog gradonačelnika Aida Batarelo primila je danas izaslanstvo pokreta „Let's Do It“ u kojem su bile njegove čelne aktivistice iz Estonije, u kojoj je i rođena ideja o akciji čišćenja Mediterana, zvanoj „Plava čistka“.

više

Splićani „profeštali“ Dan Marjana

Uz svirku i pismu klape „Florijan“ Splićani su danas „profeštali“ Dan Marjana. Proslavi se pridružila i prva potpredsjednica hrvatske Vlade Vesna Pusić. „Sretan vam Dan Marjana. Mislim da je Split jedini grad koji ima dan svoga brda.

više

„Dom je tamo gdje je pjesma“

U povodu Dana Europe, Dana grada Splita i blagdana svetog Dujma večeras su na Rivi održani tradicionalni 4. Susreti kulturno-umjetničkih društava nacionalnih manjina grada Splita pod nazivom „Dom je tamo gdje je pjesma“.

više

Otkriven spomenik IX bojni HOS-a

Danas je u ulici Ruđera Boškovića svečano otkriven spomenik IX bojni HOS-a "Rafael vitez Boban". Spomenik je otkrio pripadnik HOS-a, stopostotni ratni vojni invalid Ivica Miletić u pratnji dvojice ratnih zapovjednika bojne Miće Ćuk i Jurica Jukić.

više

Plava i zelena čistka u nedjelju u Splitu

Akcija čišćenja mora, podmorja i priobalja pod nazivom Plava čistka održat će se u nedjelju 11. svibnja, a provodit će se oko Marjana na lokacijama: Obojena svjetlost – Kaštelet, uvala Kašuni, Institut, Bene, Lubinski porat, Špinut te ušće rijeke Žrnovnice.
više

Zastava EU podignuta na vrhu Marjana

U povodu Dana Europe na Marjanu je, sukladno višegodišnjoj tradiciji  uz zvuke himne – Ode radosti, podignuta zastava Europske Unije. Podizanju zastave prisustvovali su splitski gradonačelnik Ivo Baldasar i predsjednik Gradskog vijeća Boris Ćurković.

više

Položeni vijenci na Spomen kosturnici

U povodu Dana Europe i Dana pobjede nad fašizmom zamjenica gradonačelnika Splita Aida Batarelo zajedno s predstavnicima Udruge antifašista i antifašističkih boraca Splita  položila je vijenac na Spomen kosturnicu palima u NOR-u.

više

Održana konferencija o dijabetesu

Gradonačelnik Splita Ivo Baldasar otvorio je danas u nazočnosti danskog veleposlanika Poul Erika Dam Kristensena konferenciju o dijabetesu.

više

Maestro Bilić odlazi s mjesta intendanta HNK

Intendant HNK  Split Tonči Bilić odlazi s te dužnosti 1.srpnja 2014.godine. Pri tom neće koristiti mogućnost drugog zaposlenja u HNK Split, niti od Grada Splita potražuje  ikakvu odštetu.

više

Koncerti, tombola i vatromet za završetak Fjere svetoga Duje

Popodnevnim dječjim koncertom „Na mlajima rič ostaje“; na splitskoj Rivi, počela je završnica Fjere svetoga Duje, koja je kulminirala tradicionalnom spli'skom tombolom, vatrometom i koncertom Nene Belana i Marijana Bana.

više

Fešta spize i pića

Netom po završetku euharistijskog slavlja feštanje Dana grada i blagdana svetog Dujma se nastavilo pred gradskom ribarnicom u Marmontovoj ulici već tradicionalnom Feštom spize i pića.

više

Procesijom i misom na Rivi proslavljen blagdan svetog Dujma

Svečanom procesijom i euharistijskim slavljem na prepunoj Rivi brojni vjernici i Splićani danas su obilježili blagdan zaštitnika grada svetog Dujma. Procesija i misno slavlje, u kojem su sudjelovale tisuće ljudi, započelo je na Peristilu.

više

Bogat predblagdanski program

Nakon predvečernjeg otvaranja moćnika svetog Dujma, kojim činom je označen i početak glavnog dijela proslave ovogodišnje Sudamje u gradu, na ulicama, trgovima, na Rivi ...

više

Otvoren 39. Praznik cvijeća

Splitski gradonačelnik Ivo Baldasar večeras je u Dioklecijanovim podrumima otvorio 39. Praznik cvijeća. Riječ je o međunarodnoj izložbi cvijeća, koja se ove godine održava pod geslom „Split – cvit Mediterana“.

više

Otvoren moćnik svetog Dujma

Uoči blagdana svetog Dujma, zaštitnika grada Splita u splitskoj prvostolnici otvoren je moćnik sa svečevim zemnim ostacima.

više

Svečana sjednica Gradskog vijeća Splita u povodu Dana grada

U povodu Dana grada i blagdana svetog Dujma u Hrvatskom narodnom kazalištu danas je održana svečana sjednica Gradskog vijeća na kojoj su zaslužnim Splićanima i organizacijama dodijeljene nagrade Grada.

više

Obilježena 22. obljetnica prosvjeda pred Banovinom

Podizanjem hrvatske zastave uz intoniranje himne „Lijepa naša“ danas je pred jugoistočnom stranom zgrade Gradske uprave obilježena 23. obljetnica velikog prosvjeda, održanog 6. svibnja 1991. godine, u kojem je sudjelovalo više od 50 tisuća Splićana.

više

Vijenci na Središnjem križu te na grobovima gradskih čelnika

U povodu Dana grada i blagdana svetog Dujma, izaslanstvo grada Splita danas je na gradskom groblju Lovrinac, položilo vijence kod Središnjeg križa te na grobove splitskih uglednika, bivših gradonačelnika, vijećnika i saborskih zastupnika.

više

Medalja Grada Splita Moniki Thiemen

Splitski gradonačelnik Ivo Baldasar uručio je danas Medalju Grada Splita Moniki Thiemen, dugogodišnjoj gradonačelnici prijateljskog Charlottenburg-Wilmersdorfa (Berlin).

više

Dodijeljene nagrade HNK Split

U povodu 6. svibnja, Dana Hrvatskog narodnog kazališta u Splitu, splitski gradonačelnik Ivo Baldasar je prisustvovao svečanoj dodijeli nagrada pojedincima za najbolja ostvarenja u radu u protekle dvije godine, odnosno u sezonama 2012/2013. i 2013/2014. godine.

više

GRADSKO IZBORNO POVJERENSTVO

> Rješenje o određivanju biračkih mjesta na području grada Splita za izbor članova u Europski parlament iz RH
više

Osmerac Oxforda najbrži u utrci legendi

U sklopu programa Sudamje u splitskoj Gradskoj luci održana je tradicionalna 13. veslačka utrka legendi Splita, Oxforda i Cambridgea. U dvije utrke, u Gradskoj luci, najbrži je bio osmerac Oxforda, druga je bila ekipa Cambridgea dok su domaćini ovaj put bili treći.

više

Zastava na kampanelu katedrale svetog Duje

Danas, nešto poslije 12:00 sati na kampanel katedrale svetog Duje postavljena je hrvatska zastava.
više

Proslavljeno 100 godina HVK „Gusar“

Svečanom akademijom u Hrvatskom narodnom kazalištu večeras je proslavljena 100.godišnjica osnivanja najvećeg hrvatskog veslačkog kluba HVK „Gusar“. Čestitajući ovaj veliki jubilej splitskom klubu, koji je i veliki jubilej hrvatskog sporta, ...

više

Varoška fešta Svetog Križa

U organizaciji Gradskog kotara Varoš i Turističke zajednice Grada Splita, a pod pokroviteljstvom Grada Splita, večeras je na Uvodića širini u Varošu otvorena dvodnevna pučka fešta Svetog križa.

više

Popis prijedloga kandidacijskih lista po gradskim kotarevima i mjesnim odborima

više

Učenici iz njemačkog Lindlara u gostima kod zamjenice gradonačelnika

Zamjenica splitskog gradonačelnika Aida Batarelo primila je danas u velikoj vijećnici Gradske uprave učenike iz njemačkog grada Lindlara. Riječ je o 25 učenika Školskog centra u Lindlaru, u čijoj je pratnji bilo njihovih osam nastavnika.

više

Za kotarske izbore prijavljeno 188 lista kandidata

U četvrtak, 1. svibnja 2014. godine u 24 sata, istekao rok od 14 dana za prijavu lista kandidata političkih stranaka i grupa birača za izbore članova vijeća mjesnih odbora i gradskih kotareva grada Splita.

više

Na Marjanu tradicionalno obilježena proslava 1. svibnja

Prigodnim programom  na marjanskom platou, pored Zoološkog vrta, Splićani su i ove godine tradicionalno proslavili međunarodni Praznik rada – 1. svibanj.
Sa kratkim čestitkama građanima su se obratili splitski gradonačelnik Ivo Baldasar, zamjenik župana Luka Brčić i predsjednik Sindikata metalaca Vedran Dragičević.

više

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba