index
press.gif
Arhiva vijesti u 2019.
Arhiva vijesti u 2018.
Arhiva vijesti u 2017.
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Arhiva vijesti u 2014.
Siječanj
Veljača
Ožujak
Travanj
Svibanj
Lipanj
Srpanj
Kolovoz
Rujan
Listopad
Studeni
Prosinac
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Split - Sustipan /4/

Arhiva vijesti 2014.

Predstavljena predinvesticijska studija energetske obnove bolnice na Križinima

Danas je u splitskom KBC-u održana prezentacija na temu „Energetska obnova javnih institucija u Splitu“ s prikazom detaljne energetske i predinvesticijske studije za potrebe KBC-a – bolnice na Križinama te uključivanja Grada Splita u ...

više

Predstavljan program proslave Dana grada i blagdana svetog Dujma

Splitski gradonačelnik Ivo Baldasar, generalni vikar Splitsko makarske nadbiskupije don Miroslav Vidović i direktorica Info centra Turističke zajednice grada Splita Alijana Vukšić predstavili su danas na konferenciji za novinare ovogodišnji program ...

više

Gradonačelnik Ivo Baldasar primio dobitnike nagrade Grada Splita

Splitski gradonačelnik Ivo Baldasar priredio je danas primanje u Vili Dalmacija za dobitnike nagrade Grada Splita za 2013. godinu.
Čestitajući nagrađenima gradonačelnik se prvo zahvalio Komisiji koja je izvršila izbor nagrađenih među kandidiranima.

više

Splitski gradonačelnik primio češkog veleposlanika

Splitski gradonačelnik Ivo Baldasar, primio je danas u nastupni posjet veleposlanika Republike Češke u Republici Hrvatskoj, gospodina Martina Košatku, u čijoj je pratnji bio i konzul Juraj Varga.

više

Proslavljena 23. godišnjica osnivanja IV Gardijske brigade – Pauci

Svečanom akademijom u Domu Hrvatske vojske u Lori večeras je proslavljena 23. godišnjica osnutka IV Gardijske brigade – Pauci, čemu su prisustvovali i splitski gradonačelnik Ivo Baldasar te predsjednik splitskog Gradskog vijeća Boris Ćurković.

više

Uskoro počinje realizacija drugog projekta društveno poticane stanogradnje u Splitu

Ministrica graditeljstva i prostornog uređenja Anka Mrak Taritaš, danas je na konferenciji za novinare, najavila početak realizacija drugog projekta društveno poticane stanogradnje u Splitu.

više

Pušten u rad Kanalizacijski sustav Kaštela – Trogir s pročiščivačem

Danas je u Divuljama, uz prigodnu svečanost i prisutnost Branka Grčića, potpredsjednika Vlade RH i ministra regionalnog razvoja i fondova EU, Anke Mrak Taritaš, ministrice graditeljstva i prostornog uređenja te Tihomira Jakovine, ...

više

Dodijeljene potvrdnice educiranim pomoćnicima u nastavi

U sklopu završnog dijela predavanja o modalitetima rada pomoćnika u nastavi u gradu Splitu, koji je održan u OŠ „Bol“, danas su danas su svečano dodijeljene 22 potvrdnice polaznicima koji su prošli proces edukacije za pomoćnika u nastavi.

više

U subotu 26. travnja akcija „Zelena čistka“ - jedan dan za čisti okoliš

Grad Split u suradnji sa Čistoćom d.o.o., Splitskom obalom d.o.o., gradskim kotarevima i mjesnim odborima te brojnim ekološkim udrugama ronilačkim društvima, udrugama invalida, osnovnim školama, Prirodoslovno-tehničkom školom Split, DVD-om Žrnovnica, Crvenim križem Žrnovnica ...

više

Otvoren 5. Dalmacija Wine Expo

Zamjenik gradonačelnika Goran Kovačević u hotelu Radisson Blu otvorio peti po redu Sajam vina „Dalmacija Wine Expo“.

više

Otvoren Festival hrvatske drame „Marulićevi dani“

Večeras je u Splitu, u Hrvatskom narodnom kazalištu, otvoren 24. Festival hrvatske drame i autorskog kazališta „Marulićevi dani“.

više

Otvorena izložba „Vratnice splitske katedrale 1214.-2014.“

U povodu obilježavanja 800 godina otkada je majstor Andrija Buvina izradio vrata katedrale sv. Dujma (Uznesenja Blažene Djevice Marije) u Splitu, danas je u palači Skočibučić-Lukaris na Peristilu otvorena izložba „Vratnice splitske katedrale 1214.-2014.“, ...

više

Zelena čistka - jedan dan za čist okoliš

Zelena čistka je zajednička jednodnevna akcija čišćenja divljih odlagališta otpada koja se već treću godinu za redom održava u Hrvatskoj, a dio je globalne akcije WorldCleanup 2014 (Očistimo svijet 2014), koja okuplja aktivne građane i organizacije u najvećem  volonterskom projektu u povijesti čovječanstva.

više

Otvoreni 24. Marulićevi dani

Prigodnom svečanošću te predstavljanjem knjige „Classical Heritage from the Epigraphic to the Digital: Academia Ragusina 2009&2011“ danas su u Zavodu za znanstveni i umjetnički rad HAZU u Splitu otvoreni 24. Marulićevi dani, kojem događaju je prisustvovao i pročelnik Službe za kulturu i staru gradsku jezgru Siniša Kuko.

više

Povodom Dana planeta Zemlje podijeljeni certifikati o energetskoj učinkovitosti

U povodu Dana planeta Zemlje danas su zamjenik splitskog gradonačelnika Goran Kovačević, Ela Žižić, pročelnica Službe za gospodarstvo, turizam, međunarodne i europske fondove ...

više

Gradonačelnik Ivo Baldasar primio multireligijsko izaslanstvo iz Indonezije

Splitski gradonačelnik Ivo Baldasar primio je danas multireligijsko izaslanstvo iz Republike Indonezije, predvođeno veleposlanikom Agusom Sradjanom i prof. dr. H. Abdul Djamilom, generalnim direktorom za razvoj islamske zajednice Ministarstva za religijske poslove Republike Indonezije.

više

Javni poziv za pohađanje radionica „Turizam danas“

Grad Split je u petak, 11. 04. 2014. godine, na svojoj web stranici objavio Javni poziv za prijavu kandidata za pohađanje besplatnih radionica „Turizam danas: Trendovi, znanja i vještine u 2014. godini“.

više

Splitski gradonačelnik primio Generalnog konzula Italije

Splitski gradonačelnik Ivo Baldasar primio je danas u nastupni posjet Generalnog konzula Republike Italije sa sjedištem u Rijeci, Renata Cianfaranija.
Razmotrene su mogućnosti suradnje na kulturnom i gospodarskom polju, a razgovaralo se i o uspostavljanju konzularne pomoći, odnosno Počasnog konzula u Splitu.

više

Gradsko vijeće donijelo zaključke o Spaladium areni i stanju u Prometu

Nakon više od osam sati rada završena je 11. sjednica Gradskoga vijeća na kojoj se tematski raspravljalo Spaladium areni i stanju u TD „Promet“ d.o.o. Split i pri čemu su odluke izglasane jednoglasno, ili s velikom većinom glasova vijećnika.

više

Proslavljen Dan Splitsko- dalmatinske županije

Svečanom sjednicom Županijske skupštine obilježen je Dan Splitsko-dalmatinske županije, a tom događaju su prisustvovali splitski gradonačelnik Ivo Baldasar sa svojim zamjenicima Aidom Batarelo i Goranom Kovačevićem te predsjednik Gradskog vijeća Boris Ćurković.

više

Obilježena 69. godišnjica formiranja prve Narodne vlade Hrvatske

Polaganjem vijenaca na grob Vicka Krstulovića te na spomen ploču na Staroj gradskoj vijećnici na Narodnom trgu, u kojoj je 14. travnja 1945. godine i osnovana, danas je svečano obilježena 69. godišnjica formiranja prve, Narodne vlade Republike Hrvatske.

više

Izbori za članove vijeća mjesnih odbora i gradskih kotareva Grada Splita

Izbori za članove vijeća mjesnih odbora i gradskih kotareva održati će se u nedjelju, 8. lipnja 2014. godine.
više

Diplomatima predstavljene poslovne mogućnosti grada i županije

Prezentacijom investicijskih projekata i potencijala u Splitu je danas počeo dvodnevni skup predstavnika grada Splita, Splitsko – dalmatinske županije i gospodarstvenika s inozemnim diplomatima akreditiranim u Hrvatskoj te predstavnicima konzularnog zbora u Splitu.

više

Poznati dobitnici Nagrada Grada Splita

Nagrada Grada Splita za životno djelo u 2013. godini dodijelit će se Jovici Škari  za izniman doprinos  na području umjetničkog,  glazbeno stručnog i pedagoškog rada s djecom i mladima kroz njegovanje svijesti o kulturnom ...

više

Završena manifestacije Dioklecijanova škrinjica

Podjelom nagrada i diploma te kvizom znanja, danas je u prepunim prostorijama Etnografskog muzeja završena manifestacija „Dioklecijanova škrinjica“ koju je organizirao Grad Split u suradnji sa splitskim osnovnim školama, Turističkom zajednicom i Udruženjem turističkih vodiča.

više

Gradonačelnik  Baldasar primio japanskog veleposlanika

Splitski gradonačelnik Ivo Baldasar danas je u nazočnosti svoje zamjenice Aide Batarelo, primio u nastupni posjet veleposlanika Države Japan, gospodina Keiji Idea, koji je dužnost veleposlanika u Republici Hrvatskoj preuzeo 27. siječnja 2014. godine.

više

Otvoren 7. Festival hrvatske drame za djecu „Mali Marulić“

Pročelnik za kulturu, znanost i povijesnu jezgru Grada Splita Siniša Kuko večeras je u Gradskom kazalištu lutaka svečano otvorio 7. Festival hrvatske drame za djecu „Mali Marulić“.

više

Rumunjski veleposlanik u nastupnom posjetu Splitu

Splitski gradonačelnik Ivo Baldasar danas je, zajedno sa svojim zamjenicima Aidom Batarelo i Goranom Kovačevićem, u nastupni posjet primio veleposlanika Republike Rumunjske Cosmin George Dinescua.

više

Otvoren 12. Festival znanosti

Predsjednica Organizacijskog odbora Željka Fuchs danas je u atriju Galerije umjetnina u Splitu otvorila 12. Festival znanosti koji će trajati od 7. do 12. travnja. „Cilj nam je probuditi znatiželju kod malenih, ...

više

Otvoreni deseti Dani kršćanske kulture

Zamjenik gradonačelnika Goran Kovačević sudjelovao je danas u palači Milesi na otvaranju desetih po redu Dana kršćanske kulture. Tom prilikom zamjenik je čestitao organizatorima na ustrajnosti i trudu ...

više

Splitski gradonačelnik primio autore spota „Happy Split“

Splitski gradonačelnik Ivo Baldasar, zajedno sa svojim zamjenicima Aidom Batarelo i Goranom Kovačevićem, primio je danas autore spota „Happy Split“ Bruna Bilonića, Sandra Barabu, Damiru Kalajdžić i ...

više

U ponedjeljak počinju upisi u dječje vrtiće

U ponedjeljak  počinju upisi u dječje vrtiće Grada Splita za narednu pedagošku godinu 2014/2015 i trajat će do četvrtka, 17. travnja 2014. godine.

više

Kreće izrada Strategije razvoja Splita do 2020. godine

Gradonačelnik Ivo Baldasar je na konferenciji za novinare najavio da se uskoro počinje s izradom Strategije razvoja grada do 2020. godine.

više

U Splitu obilježen Dan svjesnosti o autizmu

Simboličnim puštanjem plavih balona u zrak te osvjetljavanjem fasade Hrvatskog narodnog kazališta plavom bojom danas je na Trgu Gaje Bulata obilježen 2. travnja, Svjetski dan svjesnosti o autizmu.

više

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba