index
press.gif
Arhiva vijesti u 2019.
Arhiva vijesti u 2018.
Arhiva vijesti u 2017.
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Arhiva vijesti u 2014.
Siječanj
Veljača
Ožujak
Travanj
Svibanj
Lipanj
Srpanj
Kolovoz
Rujan
Listopad
Studeni
Prosinac
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Split - ACY

Arhiva vijesti 2014.

Predstavljeni Program javnih potreba u kulturi za 2014. godinu te Strategija razvoja kulture grada Splita

Zamjenik splitskog gradonačelnika Goran Kovačević, pročelnik Službe za kulturu i staru gradsku jezgru Siniša Kuko, savjetnik gradonačelnika za kulturu i znanost Igor Baković te predstavnici ...

više

Promovirano novih 110 doktora znanosti

Na prigodnoj svečanosti kojoj su prisustvovali predsjednik Gradskog vijeća Boris Ćurković i ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović promovirano je 110 novih doktora znanosti koji su taj akademski stupanj stekli na splitskom Sveučilištu.

više

Split se pridružuje akciji „Sat za planet Zemlju“

Grad Split će se i ove godine uključiti u akciju „Earth Hour“ 2014. – Sat za planet Zemlju, simboličnim gašenjem svjetala na zvoniku Sv. Dujma i južnom pročelju Dioklecijanove palače  29. ožujka 2014. godine, u vremenu od 20:30 do 21:30 sati.

više

Imenovano novo Kazališno vijeće splitskog HNK

Na današnjoj, 10. sjednici Gradskog vijeća razriješeno je dosadašnje Kazališno vijeće splitskog Hrvatskog narodnog kazališta i imenovano novo. Dosadašnje vijeće je razriješeno s 19 glasova za, 9 protiv i uz 3 ...
više

Održana vježba provjere funkcioniranja sustava u kriznim situacijama

Splitski gradonačelnik Ivo Baldasar je danas u Gradskoj luci i u Sportskom centru na Gripama prisustvovao održavanju vježbe provjere funkcioniranja sustava u kriznim situacijama „Gradska luka 2014.“.

više

Otvoren 7. Sajam poslova i 2. Europski dan poslova

Splitski gradonačelnik Ivo Baldasar prisustvovao je danas na Ekonomskom fakultetu otvaranju 7. Sajma poslova i 2. Europskog dana poslova, koje je otvorio ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić.

više

Predsjednik Josipović na Pričiginu

Predsjednik RH Ivo Josipović u pratnji gradonačelnika Ive Baldasara i zamjenice gradonačelnika Aide Batarelo nazočio je trećoj večeri Pričigina održanoj u amfiteatru Doma mladeži.

više

Delegacija Foruma Permanente posjetila Banovinu

Gradonačelnik Ivo Baldasar primio je u četvrtak delegaciju Stalnog foruma udruga antifašista, partizana i povijesnih instituta Jadransko-jonskih gradova, Forum Permanente, na čelu koje je bio novoimenovani predsjednik Leonardo Animali.

više

Splitski gradonačelnik primio danskog veleposlanika

Splitski gradonačelnik Ivo Baldasar primio je danas, zajedno sa svojom zamjenicom Aidom Batarelo, u nastupni posjet veleposlanika Kraljevine Danske Poul Erik Dam Kristensena, u čijoj je pratnji bio Žarko Dešković, danski počasni konzul u Splitu.

više

Splitski gradonačelnik na skupštini Udruge roditelja poginulih branitelja

Splitski gradonačelnik Ivo Baldasar prisustvovao je danas 12. redovnoj izbornoj skupštini Udruge roditelja poginulih branitelja Domovinskog rata – Split, koja je održana u Domu Hrvatske vojske.

više

S radom počela 6. regionalna konferencija o sigurnosti gradova

U hotelu Lav Meridien počela je s radom 6. regionalna konferencija o sigurnosti gradova, čijem otvaranju je prisustvovao i splitski gradonačelnik Ivo Baldasar.

više

Športski savez invalida grada Splita dobio prostore

Presijecanjem vrpce splitski gradonačelnik Ivo Baldasar i predsjednik Športskog saveza invalida grada Splita Mijo Bakić, otvorili su danas, na Mertojaku, u Odeskoj 6, prostore u kojima će ubuduće djelovati ova sportska udruga splitskih invalida.

više

Primanje za predstavnice udruge Naš kvart i kandidatkinje za nagradu Splitski cvit

Splitski gradonačelnik Ivo Baldasar zajedno sa zamjenicima Aidom Batarelo i Goranom Kovačevićem priredio je prijem za sudionice akcije Splitski cvit i inicijatore Udrugu Naš kvart.

više

Konferencija o sigurnosti gradova u Le Meriden Lavu

U hotelu Le Meridien Lav 20. i 21.ožujka 2014.godine održat će se 6. regionalna konferencija o sigurnosti SIGG. Konferencija je namijenjena gradonačelnicima, dogradonačelnicima i voditeljima poslova sigurnosti u gradovima, lokalnoj upravi i samoupravi, županima, dožupanima i ...

više

Obilježena 23. obljetnica BATT-a

Gradonačelnik Baldasar je danas, u Vili Dalmacija, prisustvovao i proslavi 23. godišnjice osnivanja Specijalne jedinice policije BATT Split, koja je formirana 15. ožujka 1991. godine.

više

Gradonačelnik Baldasar s policajcima

Splitski gradonačelnik Ivo Baldasar prisustvovao je danas 6. izbornoj skupštini Hrvatske sekcije Međunarodnog policijskog udruženja (International police association), koja se po prvi put održava u Splitu.

više

Splitski gradonačelnik na akciji čišćenja Marjana

Između tisuću Splićana, koji su se na inicijativu dr Joška Kalilića okupili danas na čišćenju park šume Marjan bio je i splitski gradonačelnik Ivo Baldasar.

više

Nakon ljeta početak radova na obnovi Turističke palače

Zamjenica splitskog gradonačelnika Aida Batarelo izjavila je danas na konferenciji za novinare da bi radovi na rekonstrukciji Turističke palače trebali početi nakon završetka turističke sezone.

više

Gradska revizija u JU za upravljanje Park šumom Marjan i GKM-u

Splitski gradonačelnik Ivo Baldasar je na današnjoj konferenciji za novinare najavio da će se sjednica Gradskog vijeća održati krajem mjeseca te da će na njoj biti i točke dnevnog reda o promjenama kazališnih vijeća koje su povučene sa 9. sjednice vijeća održane 18. veljače ove godine.

više

Gradonačelnik pisao UEFA-i glede kandidature Splita za EURO 2020.

Splitski gradonačelnik Ivo Baldasar obavijestio je danas novinare na press konferenciji da je u ime grada poslao pismo predsjedniku UEFA-e Michaelu Platiniju ...

više

Gradonačelnik  Baldasar primio kinesku veleposlanicu Deng Ying

Splitski gradonačelnik Ivo Baldasar primio je danas u nastupni posjet veleposlanicu Narodne Republike Kine Deng Ying.

više

Gradonačelnik Ivo Baldasar uručio nagradu Splitski cvit Đordani Barbarić

Predsjednica udruge MoST, Đordana Barbarić dobitnica je nagrade Spitski cvit, koju dodjeljuje udruga Naš kvart i koju joj je, na prigodnoj svečanosti, u povodu današnjeg praznika međunarodnog Dana žena uručio splitski gradonačelnik Ivo Baldasar.

više

Obilježeno 10 godina Područnog ureda HBOR-a u Dalmaciji

Na splitskom Ekonomskom fakultetu je obilježena 10. godišnjica djelovanja Područnog ureda Hrvatske banke za obnovu i razvoj za Dalmaciju, a skupu je prisustvovao i zamjenik splitskog gradonačelnika Goran Kovačević.

više

Potpisan ugovor za projekt Sestrinice

U uredu gradonačelnika danas su  gradonačelnik Splita Ivo Baldasar i direktori tvrtke  „Razvoj projekta Sestrinice“ d.o.o. Stanko Vuko i Winfried Lechner potpisali ugovor o uređenju međusobnih prava i obveza vezanih za izgradnju ...

više

Postavlja se dodatna signalizacija na križanju Velebitske i Ulice slobode

Temeljem naloga Grada Splita tvrtke Cestar i Point tijekom današnjeg dana (7. ožujka 2014.) postavit će na križanju Velebitske ulice i Ulice slobode, u blizini OŠ Bol, dodatnu vertikalnu i horizontalnu signalizaciju ...

više

U izradi nova Odluka o socijalnoj skrbi

Upravni odjel za socijalnu skrb i zdravstvenu zaštitu izradio je nacrt prijedloga nove Odluke o socijalnoj skrbi  i pozvao na savjetovanje zainteresiranu javnost.

više

Gradonačelnik Baldasar je protiv ukidanja Regionalne jedinice HŽ-a u Splitu

Splitski gradonačelnik Ivo Baldasar dao je danas snažnu podršku sindikatima na Hrvatskoj željeznici usprotivivši se zajedno s njima ukidanju Regionalne jedinice Hrvatskih željeznica u Splitu.

više

Otvoren 19. međunarodni sajam GAST 2014.

Hrvatski predsjednik Ivo Josipović otvorio je danas na Žnjanu 19. međunarodni sajam GAST 2014., u nazočnosti splitskog gradonačelnika Ive Baldasara, njegovih zamjenika Aide Batarelo i Gorana Kovačevića, ...

više

Trećaši otkrivaju tajne „Dioklecijanove škrinjice“

Zamjenica splitskog gradonačelnika Aida Batarelo pozdravila je jutros učenike trećih razreda OŠ „Marjan“, koji su u sklopu projekta „Dioklecijanova škrinjica“, u pratnji splitskih turističkih vodiča, razgledali Palaču kako bi se upoznali s osnovnim značajkamam ...
više

Završena vladavina maškara u Splitu

Spaljivanjem Gracijele -  Krnje na Gatu svetog Nikole, završena je vladavina maškara u Splitu. Za sve grijehe što ih je puk zamislio optužena je Europska Unija, inkarnirana u osam metara visoku ženu umotanu u zastavu Europske unije, ...

više

Veleposlanik Slovačke u nastupnom posjetu Splitu

Zamjenica splitskog gradonačelnika Aida Batarelo primila je danas u nastupni posjet veleposlanika Republike Slovačke u Hrvatskoj Juraja Priputena, koji tu dužnost obnaša od listopada 2013. godine.

više

Pravobraniteljica za djecu u radnom posjetu Splitu

Zamjenica splitskog gradonačelnika Aida Batarelo primila je danas Milu Jelavić, pravobraniteljicu za djecu RH. Sastanku su nazočile Ines Milina Ganza, pročelnica Službe za obrazovanje i znanost i Romana Škrabić, ...

više

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba