index
press.gif
Arhiva vijesti u 2019.
Arhiva vijesti u 2018.
Arhiva vijesti u 2017.
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Arhiva vijesti u 2014.
Siječanj
Veljača
Ožujak
Travanj
Svibanj
Lipanj
Srpanj
Kolovoz
Rujan
Listopad
Studeni
Prosinac
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Veslačka utrka - sv.Duje

Arhiva vijesti 2014.

Maškare preuzele ključeve grada Splita

U okviru tradicionalne karnevalske ceremonije kod štandarca na Narodnom trgu (Pjaci) splitski gradonačelnik Ivo Baldasar je predao ključeve grada splitskim maškarama koje će idućih deset dana vladati gradom pod Marjanom.

više

Otvorena „Maslina Split 2014“

U Splitu je otvorena je XI međunarodna manifestacija maslinara Mediterana „Maslina 2014“, kojem događaju je uz predsjednika Republike Ivu Josipovića prisustvovao i splitski gradonačelnik Ivo Baldasar.

više

U subotu 22. veljače maškare preuzimaju vlast u gradu

Splitski gradonačelnik Ivo Baldasar će u subotu, 22. veljače, točno u podne, na Narodnom trgu (Pjaci) predati ključeve grada maškarama, čime će početi njihova desetodnevna vladavina u gradu pod Marjanom.

više

Smanjena komunalna naknada stanovima i poslovnim prostorima u blizini Karepovca

Na 9. sjednici Gradskog vijeća donesena je odluka o smanjenju komunalne naknade stanovima i poslovnim prostorima na udaljenosti 800 metara od oboda odlagališta na Karepovcu. Tako će od sada stambeni prostori površine 60 m2 ...

više

Novi vijećnici u splitskom Gradskom vijeću

Splitsko Gradsko vijeće dobilo je danas četvero novih vijećnika.
Naime, prije početka devete sjednice u ovom sazivu četvero dosadašnjih vijećnika je razriješeno dužnosti, a na njihova mjesta su imenovani novi vijećnici sa izbornih lista na kojima su i ostvarili pravo ulaska u Gradsko vijeće.

više

Gradonačelnik Baldasar i europarlamentarac Valjalo sastali se sa splitskim srednjoškolcima

Splitski gradonačelnik Ivo Baldasar i europarlamentarac Oleg Valjalo sastali se sa danas sa splitskim srednjoškolcima koji su sudjelovali na ovogodišnjem Međužupanijskom natjecanju EUROSCOLA na kojem su ostvarili izvanredne rezultate i za nagradu boravili jedan dan u EU parlamentu u Strasbourgu.

više

Gradonačelnik u obilasku zgrade triju fakulteta na kampusu

Gradonačelnik Ivo Baldasar i zamjenica gradonačelnika Aida Batarelo danas su s rektorom dr. Ivanom Pavićem, prorektorima i dekanima Prirodoslovno-matematičkog, Kemijsko-tehnološkog i Pomorskog fakulteta ...

više

Luki Paljetku „Zlatna plaketa Miljenko Smoje“

Splitski gradonačelnik Ivo Baldasar uručio je danas na tradicionalnoj, 8. Smojinoj marendi „Zlatnu plaketu Miljenko Smoje“ istaknutom dubrovačkom pjesniku i književnom stvaraocu Luki Paljetku.

više

Utvrđena lista dobitnika gradskih stipendija

Povjerenstvo za izbor kandidata za dodjelu stipendija za školsku/akademsku 2013. /14. godinu utvrdilo je rang listu dobitnika gradskih stipendija te je listu u petak, 14. veljače 2014. godine objavilo na web stranici Grada Splita http://www.split.hr/Default.aspx?art=3746&sec=655, i na oglasnoj ploči Grada Splita.

više

Jedna milijarda ustaje za pravdu

„Na današnji dan kad se u svijetu slavi ljubav i Valentinovo, prigoda je da se prisjetimo svih žena žrtava nasilja, jer nasilje nije samo obiteljski, već je problem čitavog suvremenog društva.

više

Promocija knjige za Hajdukov 103.rođendan

U povodu 103. rođendana HNK „Hajduk“ u kino dvorani kluba održana je promocija knjige Jurice Gizdića „Od barba Lukine skule do akademije baluna“, kojoj je prisustvovala i zamjenica splitskog gradonačelnika Aida Batarelo.

više

Podjela bonova nezaposlenima počinje 17. veljače 2014.

U ponedjeljak 17. veljače 2014.godine počinje podjela bonova nezaposlenim osobama s područja Grada Splita koje su u prošloj godini do 1. prosinca 2013. godine bile prijavljene na Hrvatskom zavodu za zapošljavanje ...

više

Zabrana odlaganja smeća iz Makarske i Trogira na Karepovcu ostaje na snazi

Grad Split ne može promijeniti odluku o zabrani odlaganja smeća Makarskoj i Trogiru na Karepovcu. To je najvažniji zaključak današnjeg sastanka u splitskoj Gradskoj upravi kojem su na tu temu prisustvovali, uz domaćina, ...

više

Proglašeni najuspješniji splitski sportaši

Na prigodnoj svečanosti u foyeru Hrvatskog narodnog kazališta  proglašeni su dobitnici godišnjih nagrada Splitskog saveza športova za 2013. godinu, kojem događaju je prisustvovao i zamjenik splitskog gradonačelnika Goran Kovačević.

više

Otvorena dvorana Obrtno-tehničke škole

Ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović danas je u Splitu, simboličkim presijecanjem vrpce, otvorio školsku sportsku dvoranu Obrtno tehničke škole, kojem događaju je prisustvovala i zamjenica splitskog gradonačelnika Aida Batarelo.

više

Split će 2016. godine dobiti tri osnovne škole

Zamjenici gradonačelnika Splita Aida Batarelo i Goran Kovačević sa suradnicima održali su danas radni sastanak s ministrom znanosti, obrazovanja i sporta Željkom Jovanovićem na kojem su razgovarali o modelu financiranja triju splitskih osnovnih škola.

više

Gradonačelnik otvorio izložbu SKD „Triglav“

U povodu „Prešernovog dana“, kojeg Slovenci u čast svog najvećeg pjesnika France Prešerna slave kao kulturni i državni praznik, splitski gradonačelnik je u prostorijama Slovenskog kulturnog društva „Triglav“ na Kmanu...

više

Brza cesta Solin - Klis vjerojatno će biti otvorena do travnja ove godine

Vjerujem da ćemo do travnja otvoriti brzu cestu Solin – Klis, kazao je danas na konferenciji za novinare u Splitu Siniša Hajdaš Dončić, ministar pomorstva, prometa i infrastrukture.

više

Održana javna rasprava o Nacrtu prijedloga Zakona o pomorskom dobru i morskim lukama

U organizaciji Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture danas je u Splitu održana javna rasprava o Nacrtu prijedloga Zakona o pomorskom dobru i morskim lukama. U ime domaćina, grada Splita sve pozvane, od predstavnika državnih institucija, agencija, turističkih i brodarskih poduzeća ...

više

Trogir i Makarska više neće odlagati smeće na Karepovcu

Od petka, 7. veljače, gradovi Trogir i Makarska više neće odlagati svoje smeće na splitskom odlagalištu Karepovac. To je danas, na redovnom briefingu za novinare izjavio splitski gradonačelnik Ivo Baldasar, ...
više

Grad Split će pomoći izgradnju kulturno duhovnog centra MPC u Zagrebu

Grad Split će u okviru svojih mogućnosti financijski i na druge načine pomoći izgradnju makedonskog kulturno duhovnog centra u Zagrebu. To je u razgovoru s protoprezbiterom i eparhijskim namjesnikom ...

više

Pripreme za novu regulaciju prometa na Žnjanu

Na inicijativu grupe građana kotara Žnjan, u cilju uređenja prometa i parkiranja ,Upravni odjel za komunalno gospodarstvo i redarstvo, Pododsjek za promet poduzeo je aktivnosti  za  uspostavu nove regulacije prometa u ...
više

Ministar zdravlja u Splitu

Splitski gradonačelnik Ivo Baldasar, u nazočnosti zamjenika Aide Batarelo i Gorana Kovačevića sastao se danas u prostorima Gradske uprave s ministrom zdravlja Rajkom Ostojićem i njegovim suradnicima.

više

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba