index
press.gif
Arhiva vijesti u 2019.
Arhiva vijesti u 2018.
Arhiva vijesti u 2017.
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Arhiva vijesti u 2014.
Siječanj
Veljača
Ožujak
Travanj
Svibanj
Lipanj
Srpanj
Kolovoz
Rujan
Listopad
Studeni
Prosinac
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Split - ACY

Arhiva vijesti 2014.

Novi rekordi Noći muzeja 2014.

Ovogodišnja manifestacija „Noć muzeja“, prema izviješću Hrvatskog muzejskog društva, sa 350.900 posjetitelja u sto gradova i više od dvjesto institucija, zabilježila je rekordnu posjećenost.

više

Delegacija Roma u posjetu gradonačelniku

Gradonačelnik Ivo Baldasar, zajedno sa svojim zamjenicima Aidom Batarelo i Goranom Kovačevićem, primio je u zgradi Gradske uprave delegaciju predstavnika romskih udruga koji djeluju na području Hrvatske.

više

Sve je spremno za „Noć muzeja“

Splitski muzeji, galerije i kulturne ustanove spremni su za sutrašnju "Noć muzeja" koja će se održati u više od 100 hrvatskih gradova i mjesta. Bogati programi u okviru manifestacije koja se organizira devetu godinu za ...

više

Vijenci u spomen na djecu ubijenu u holokaustu

Povodom Dana sjećanja na holokaust i sprečavanja zločina protiv čovječnosti, gradonačelnik Splita Ivo Baldasar položio je danas vijenac na spomenik u dvorištu OŠ Pojišan kojeg su izradili učenici te škole u spomen na djecu ubijenu u holokaustu.

više

Proslavljen blagdan sv. Save

Rezanjem svetosavskog kolača, posluživanjem tradicionalnog koljiva i izvođenjem himne sv. Savi, splitski pododbor Srpskog kulturnog društva „Prosvjeta“ obilježio je dan krsne slave sv. Save. Svečanosti je prisustvovao i gradonačelnik Ivo Baldasar koji je pozdravio sve prisutne te im uputio čestitku povodom blagdana.

više

Obilježen Dan sjećanja na holokaust

Povodom Dana sjećanja na holokaust koji se svake godine obilježava 27. siječnja, u Splitu se, u organizaciji Agencije za odgoj i obrazovanje od 26. do 29. siječnja po prvi put održava skup na temu „Poučavanje o holokaustu i sprečavanju zločina protiv čovječnosti“.

više

Izložba o ljubavi Aboridžina

U povodu Dana Australije, koji se ove godine prvi put obilježava izvan Zagreba, u prostorima Stare gradske vijećnice otvorena je izložba „Yilpinji: Ljubav, magija i obredi“. Izložbu je, u nazočnosti australske veleposlanice ...

više

Australska veleposlanica Susan Cox u Splitu

Gradonačelnik Ivo Baldasar primio je danas u nastupni posjet australsku veleposlanicu Susan Cox koja u Splitu boravi povodom Dana Australije, manifestacije koja se prvi put organizira u gradu pod Marjanom.

više

Split će se za Euro 2020 kandidirati i bez HNS-a

„Iznenadio me sinoćnji defetistički nastup u TV emisiji gospodina Damira Vrbanovića iz HNS koji je rekao da u Poljud treba uložiti 100 milijuna eura i da Hrvatske nema dobre šanse čak i kad bi se kandidirala za Euro 2020“, kazao je gradonačelnik ...

više

Gradonačelnik primio splitski Ponos Hrvatske

„Vi ste ponos Hrvatske i Splita, ono najbolje što imamo. Kada bi svu vašu pozitivnu energiju uspjeli pretočiti u gospodarstvo izašli bi iz problema za tren.

više

Gradonačelnik i župan o hidroavionima u splitskoj luci

Splitski gradonačelnik Ivo Baldasar i splitsko-dalmatinski župan Zlatko Ževrnja sa suradnicima održali su radni sastanak na kojem su, između ostalog, razmatrali mogućnost realizacije projekta privezišta za hidroavione u splitskoj Gradskoj luci.

više

Istraživački brod Seabird Northern Explorer u Sjevernoj luci

„Hrvatska ima perspektivu biti jedna od rijetkih europskih zemalja koja ima daleko više nafte i plina nego što joj treba i može biti u poziciji male Norveške“, rekao jeministar gospodarstva, Ivan Vrdoljak koji je danas ...

više

Tehnologija za Krepovac do kraja godine

„Do kraja ove godine definirat ćemo tehnologije i način sanacije Karepovca, a za te potrebe zatražit ćemo i sredstva iz fondova Europske unije“, rekao je gradonačelnik Ivo Baldasar na svom današnjem susretu ...

više

Svečani prijem povodom obljetnice međunarodnog priznanja RH

Povodom 22. obljetnice međunarodnog priznanja Republike Hrvatske od strane zemalja Europske unije i Međunarodne zajednice danas su u zgradi Gradske uprave  predsjednik Gradskog vijeća, Ćurković i zamjenik ...

više

Split je siguran grad

Ugovor o prijenosu vlasništva nad prostorom u Gundulićevoj ulici namijenjenom skloništu za beskućnike, između Grada Splita i Ministarstva socijalne politike i mladih već je potpisan te će u idućih nekoliko dana ...

više

Gradonačelnik čestitao Božić pravoslavnim vjernicima

Povodom pravoslavnog Božića splitski gradonačelnik Ivo Baldasar posjetio je danas hram Sv. Save na Obrovu gdje je došao osobno čestitati vjernicima koji ga slave po julijanskom kalendaru.

više

Misa zahvalnica u sjećanje na 4. siječnja 1992. godine

Predsjednik Gradskog vijeća Boris Ćurković i dio gradskih vijećnika bili su u subotu na misi zahvalnici u katedrali Sv. Duje služenoj povodom trajnog odlaska neprijateljskih trupa iz Splita 4. siječnja 1992. godine.

više

Gradonačelnik darivao prvu bebu rođenu u 2014.

Gradonačelnik Ivo Baldasar posjetio je 1. siječnja 2014. splitsko rodilište i prvu bebu rođenu u novoj godini, darovavši joj zlatnik s likom sv. Duje.

više

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba