index
press.gif
Arhiva vijesti u 2019.
Arhiva vijesti u 2018.
Arhiva vijesti u 2017.
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
siječanj
veljača
ožujak
travanj
svibanj
lipanj
srpanj
kolovoz
rujan
listopad
studeni
prosinac
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Split - noću

Arhiva vijesti 2011.

Gradonačelnik Željko Kerum na Rivi čestitao Splićanima novu 2012. godinu

Više desetaka tisuća Splićana i njihovih gostiju dočekalo je novu 2012. godinu na Rivi uz pjesmu, ples i vatromet, a točno u ponoć čestitao im je gradonačelnik Željko Kerum.

više

S optimizmom u 2012.godinu

Gradsko vijeće Grada Splita održalo je danas u Vili Dalmaciji svečanu sjednicu povodom božićno-novogodišnjih blagdana. Predsjednica Gradskog vijeća Nevenka Bečić osvrnula se na proteklu 2011.kazavši kako ...

više

Gradonačelnik Željko Kerum na posljednjem ispraćaju Ante Čede Martinića

Splitski gradonačelnik Željko Kerum zajedno sa zamjenicom, Anđelkom Visković i suradnicima prisustvovao je danas na groblju Lovrinac posljednjem ispraćaju glumca i voditelja dramskog ansambla Hrvatskog narodnog kazališta u Splitu, ...

više

Zamjenica splitskog gradonačelnika posjetila najstariju Splićanku

Zamjenica splitskog gradonačelnika, Anđelka Visković posjetila je danas najstariju Splićanku Ofeliju Nikolanci te joj čestitala blagdane i uručila prigodni poklon te ček na iznos od 2.000 kuna.

više

Primanje za čelnike gradskih kotara i mjesnih odbora

U sklopu blagdanskih susreta zamjenici gradonačelnika, Anđelka Visković i Jure Šundov, primili su danas u prostorijama Gradske uprave predsjednike splitskih gradskih kotara i mjesnih odbora.

više

Djeca iz splitskih vrtića gradonačelniku čestitala blagdane

Splitski gradonačelnik Željko Kerum, zajedno sa svojim zamjenicima Anđelkom Visković i Jurom Šundovom priredio je danas u „Banovini“ tradicionalno primanje za djecu iz splitskih vrtića, koja su mu prigodnim darovima i ...

više

Komemoracija u povodu smrti istaknutog glumca Ante Čede Martinića

Na komemoraciji priređenoj u Hrvatskom narodnom kazalištu, u povodu smrti istaknutog glumca Ante Čede Martinića, posljednji pozdrav i sućut obitelji u ime grada je izrazila zamjenica splitskog gradonačelnika Anđelka Visković.

više

Gradonačelnik Kerum priredio primanje za novinare

Splitski gradonačelnik Željko Kerum priredio je danas u Galeriji umjetnina tradicionalno novogodišnje primanje za novinare i urednike medija koji prate rad gradske uprave.

više

Zamjenik gradonačelnika posjetio zatvor na Bilicama

Zamjenik splitskog gradonačelnika Jure Šundov posjetio je danas, u sklopu blagdanskih obilazaka, zatvor na Bilicama gdje je razgovarao i s upraviteljicom Đulijom Katić.

više

Dogradonačelnik Šundov u Zapovjedništvu HRM-a

Zamjenik gradonačelnika Splita Jure Šundov posjetio je uoči Nove godine Zapovjedništvo HRM-a u Lori gdje se zadržao u kraćem razgovoru sa zamjenikom zapovjednika HRM-a ...

više

Zamjenica Visković posjetila rektora splitskog Sveučilišta

U sklopu blagdanskih obilazaka zamjenica splitskog gradonačelnika Anđelka Visković posjetila je danas rektora splitskog Sveučilišta Ivana Pavića, koji ju je dočekao sa svojim najbližim suradnicima.

više

Usvojen Proračun za 2012. godinu

Splitski gradski vijećnici danas su, u nastavku 27. sjednice, sa 14 glasova za i sedam protiv (SDP i HNS) usvojili Proračun za 2012. godinu „težak“ 871.468.820 kuna. Vijećnici su prethodno, uz amandmane vijećnika HDZ-a ...

više

„Splitu s ljubavlju“ 5.000 porcija bakalara

Zamjenici splitskog gradonačelnika, Anđelka Visković i Jure Šundov sudjelovali su danas na Prokurativama u tradicionalnoj manifestaciji „Splitu s ljubavlju“ tokom koje je građanima podijeljeno 5.000 porcija bakalara.

više

Zamjenik gradonačelnika posjetio Policijsku upravu

U sklopu predblagdanskih obilazaka zamjenik splitskog gradonačelnika Jure Šundov posjetio je danas Policijsku upravu Splitsko dalmatinske županije, gdje ga je ugostio zamjenik načelnika Ivo Labrović.

više

Dogradonačelnica Visković  čestitala najboljim dalmatinskim sportašima

Zamjenica gradonačelnika Splita Anđelka Visković čestitala je dobitnicima nagrade „Sportsko ime Dalmacije“  na svečanosti koju je  „Slobodna Dalmacija“, organizator izbora najboljih sportaša Dalmacije organizirala u Vili Rosina.

više

Grad čeka očitovanje „HVIDRA-e“ o prijedlogu nastavka grijanja na Blatinama

Slijedom aktivnosti koje provodi grad posredujući u pronalaženju rješenja za problem grijanja u gradskoj četvrti Blatine, zamjenik splitskog gradonačelnika Jure Šundov danas je uputio „HVIDRA-i“ d.o.o., ...

više

Zamjenici gradonačelnika kod nadbiskupa u povodu Božića

Zamjenici splitskog gradonačelnika Anđelka Visković i Jure Šundov prisustvovali su danas primanju što ga tradicionalno u povodu blagdana Božića organizira splitsko – makarski nadbiskup Marin Barišić.

više

Usvojen rebalans Proračuna te poklon bon za umirovljenike i nezaposlene

Splitski gradski vijećnici su danas, većinom glasova usvojili Prijedlog izmjena i dopuna Proračuna Grada Splita za 2011. godinu sa Projekcijama za 2012. i 2013. godinu te odluku o osiguranju ...

više

Božićnica umirovljenicima s mirovinom do 2000 kuna i nezaposlenima

Obavještavaju se umirovljenici koji primaju mirovinu do iznosa 2.000,00 kuna da će u prostorijama gradskih kotara i mjesnih odbora moći preuzeti bon u iznosu od 200,00 kuna u razdoblju od 22.12.2011 do 30.12.2011 i to:

više

Trgovine i prodajna mjesta za realizaciju bona za božićnice

Umirovljenici i nezaposleni  bonove za božićnice mogu realizirati u trgovinama sljedećih gospodarskih subjekata trgovačke djelatnosti:

više

Dogradonačelnik Šundov s korisnicima toplane o grijanju na Blatinama

Zamjenik gradonačelnika Splita Jure Šundov sastao se danas s predstavnicima Udruge korisnika toplane Blatine na kojem su još jednom pokušali razmotriti mogućnosti nastavka sezone grijanja, nakon što je „Hvidra“ d.o.o. s 31. listopadom 2011.

više

„Splitu s ljubavlju“ sedmi put

I sedmu godinu za redom grad Split, zajedno s županijom, Savezom kuhara mediteranskih i europskih regija (SKMER), u povodu božićnih blagdana organizira humanitarnu manifestaciju „Splitu s ljubavlju“.

više

Predblagdanska primanja za predstavnike ustanova u kulturi i odgojno obrazovnim ustanovama

U povodu predstojećih blagdana zamjenica splitskog gradonačelnika Anđelka Visković primila je danas predstavnike ustanova u kulturi te predstavnike odgojno obrazovnih ustanova grada Splita.

više

Predstavljena akcija „JUUU-HUUU! PRAZNICI SU, IDEMO U MUZEJE!“

Zamjenica splitskog gradonačelnika Anđelka Visković zajedno je sa ravnateljima i predstavnicima splitskih muzeja i galerija danas na konferenciji za novinare predstavila akciju ...

više

Upaljena i četvrta adventska svijeća

Zajedno sa troje radijskih novinara zamjenica splitskog gradonačelnika Anđelka Visković upalila je i četvrtu adventsku svijeću u sklopu manifestacije Gastroadvent u Splitu, koja se već drugu godinu održava pod pokroviteljstvom grada, a u organizaciji nutricionistkinje Olje Martinić.

više

Proslava 10. godišnjice Odsjeka za hrvatski jezik i književnost Filozofskog fakulteta

Zamjenica splitskog gradonačelnika Anđelka Visković prisustvovala je danas proslavi 10. godišnjice Odsjeka za hrvatski jezik i književnost Filozofskog fakulteta u Splitu.

više

Održana 2. smotra kulturnog stvaralaštva nacionalnih manjina grada Splita

Zamjenica splitskog gradonačelnika Anđelka Visković prisustvovala je danas 2. smotri kulturnog stvaralaštva nacionalnih manjina grada Splita, održanoj u Gradskom kazalištu mladih na Prokurativama.

više

Zamjenica gradonačelnika Anđelka Visković prisustvovala zboru građana na Sirobuji

Zamjenica splitskog gradonačelnika Anđelka Visković prisustvovala je, zajedno s pročelnicima Službe za imovinsko pravne poslove i izgradnju, Antom Krželjem i Službe za rad s gradskim kotarevima i mjesnim ...

više

60. obljetnica Županijske udruge slijepih Split

Pod pokroviteljstvom Grada Splita i Splitsko dalmatinske županije danas je u splitskoj Odvjetničkoj komori s nazivom „Jučer, danas,sutra…uvijek među vama“ obilježena šezdeseta obljetnica Županijske udruge slijepih Split.

više

Zamjenica gradonačelnika primila danskog veleposlanika

Zamjenica splitskog gradonačelnika Anđelka Visković primila je danas veleposlanika Kraljevine Danske u Hrvatskoj Bo Erica Webera, koji je tom prigodom predstavio i novog počasnog konzula Kraljevine u Splitu Žarka Deškovića.

više

Završen projekt Program obrazovanja poduzetnika u 2011. godini

Zamjenica splitskog gradonačelnika Anđelka Visković prisustvovala je danas na Ekonomskom fakultetu prigodnoj svečanosti u povodu završetka Programa obrazovanja poduzetnika u 2011. godini.

više

Otvorena izložba božićnih jaslica

Pročelnica Službe za kulturu Grada Splita, Maja Munivrana, otvorila je večeras u prostorima Stare gradske vijećnice na Narodnom trgu, izložbu božićnih jaslica pod nazivom „Emanuel“ („Bog s nama“).

više

Dogradonačelnica Visković posjetila Županijsku udrugu slijepih i „Most“

U povodu blagdana svete Luce te predstojećih Božića i Nove godine, zamjenica splitskog gradonačelnika Anđelka Visković posjetila je danas Županijsku udrugu slijepih te Udrugu „Most“, koja skrbi o beskućnicima i drugim ...

više

U Kinoteci održana projekcija filma „Konvoj Libertas“

Zamjenik splitskog gradonačelnika Jure Šundov prisustvovao je danas u Kinoteci „Zlatna vrata“ projekciji dugometražnog dokumentarnog filma „Konvoj Libertas“ autora Aleksandra Črčeka, Marina ...

više

Božićnice za nezaposlene i umirovljenike

Grad Split će i ove godine nezaposlenim sugrađanima i umirovljenicima s najnižim mirovinama osigurati božićnice u obliku poklon bona, a o iznosu i broju umirovljenika koji će biti obuhvaćeni ovom mjerom konačnu odluku donijet će Gradsko vijeće na svojoj idućoj sjednici.

više

Dogradonačelnik Jure Šundov u predblagdanskim obilascima

Zamjenik splitskog gradonačelnika Jure Šundov je u povodu predstojećih blagdana Božića i Nove godine danas posjetio Dom za odgoj djece i mladeži Brda, Mirovni dom „Lovret“ te Dom za starije i nemoćne osobe „Zenta“.

više

Koncert „ I ja imam vrtić“ oduševio splitske mališane

Više od osam tisuća mališana iz splitskih vrtića uživalo je u sinoćnjem koncertu održanom u Spaladium Areni. Riječ je o manifestaciji „I ja imam vrtić“ koju u predblagdansko vrijeme već treću godinu za redom ...

više

Komemoracija Vinku Cuziju legendarnom igraču „Hajduka“

Gradonačelnik Splita Željko Kerum danas je sa zamjenicom Anđelkom Visković prisustvovao komemoraciji u povodu smrti legendarnog igrača HNK „Hajduk“ Vinka Cuzzija.

više

Proslavljena obljetnica 72. bojne Vojne policije

Splitski gradonačelnik Željko Kerum prisustvovao je danas u Domu Hrvatske vojske, zajedno sa zamjenicom Anđelkom Visković, proslavi 20. obljetnice osnivanja 72. Bojne Vojne policije.

više

Obilježen Dan jednakosti ljudskih prava

U petak je po šesti put za redom obilježen Dan jednakosti ljudskih prava u organizaciji Vijeća nacionalnih manjina i predstavnika Grada Splita i SDŽ. Više od 400 pripadnika nacionalnih manjina proslavilo je, ovaj za njih, značajan dan.

više

Koncert za mališane „I ja imam vrtić“ u Spaladium Areni

I ove će godine djeca predškolskog uzrasta iz gradskih, vjerskih i privatnih vrtića moći uživati na koncertu „I ja imam vrtić“ koji, treću godinu za redom, organizira Grad Split na inicijativu gradonačelnika Željka Keruma.

više

Blagdanski obilasci

U povodu predstojećih blagdana Božića i Nove godine, te svetkovanja svetog Nikole i svete Lucije, zamjenici splitskog gradonačelnika Anđelka Visković i Jure Šundov obišli su danas ustanove socijalne skrbi koje ...

više

Obilježen Sv. Nikola, zaštitnik pomoraca

Povodom blagdana Sv. Nikole, zaštitnika pomoraca, te Dana vojne kapelanije HRM-a, dogradonačelnik Jure Šundov danas je prisustvovao procesiji i misnom slavlju koje je predvodio vojni biskup Juraj Jezerinac.

više

Božićni obilasci djece Jardas i Božić

Uoči Božićnih blagdana predstavnici Grada posjetili su djecu Jardas i Božić. Djecu Jardas, koja su izgubila oba roditelja u nedavnoj prometnoj nesreći, posjetila je dogradonačelnica Anđelka Visković, uručivši Pauli i Duji ...

više

Humanitarna akcija „Niste ničiji“

U sklopu humanitarne akcije  „Niste ničiji“, koju su pokrenuli Wustenrot stambena štedionica i Dom Maestral, s ciljem podjele polica stambene štednje po završetku srednjoškolskog školovanja štićenicima doma, ...

više

Gastro manifestacija "Advent u Splitu"

Grad Split i ove je godine u suradnji sa splitskim obrtnicima i ugostiteljima organizirao gastro manifestaciju "Advent u Splitu". Druge adventske nedjelje svijeću su na "Splitskom adventskom vijencu" ...

više

Potpisan novi Kolektivni ugovor za djelatnike ustanova u kulturi

Povodom današnjeg potpisivanja Kolektivnog ugovora za djelatnike ustanova u kulturi, zamjenica gradonačelnika Anđelka Visković istaknula je iznimnu važnost ovog dokumenta, kojim su ujednačena prava zaposlenika u ...

više

Gradonačelnik položio kamen temeljac trgovačkog centra MALL OF SPLIT

Gradonačelnik Željko Kerum danas je položio kamen temeljac trgovačkog centra MALL OF SPLIT, čija je investicijska vrijednost 175 milijuna eura.

više

Novi Kolektivni ugovor za radnike DES-a

Zamjenica gradonačelnika Splita Anđelka Visković potpisala je danas u ime Grada Splita Kolektivni ugovor za radnike Ustanove za zapošljavanje, rad i profesionalnu rehabilitaciju osoba s invaliditetom „DES“ Split.

više

Otvoren Božićni sajam na Rivi

Zamjenica gradonačelnika Anđelka Visković otvorila je danas Božićni sajam na Rivi, a Sajam su obišli i splitski gradonačelnik Željko Kerum, splitsko-dalmatinski župan Ante Sanader, predsjednik Skupštine ...

više

Dan splitskog Sveučilišta

Zamjenica splitskog gradonačelnika Anđelka Visković prisustvovala je danas u Hrvatskom narodnom kazalištu proslavi Dana splitskog Sveučilišta, koja je održana u povodu 37. godišnjice  njegova osnivanja.

više

Obilježena godišnjica 158. brigade i 6. domobranske pukovnije HV-a

Zamjenik splitskog gradonačelnika Jure Šundov prisustvovao je danas u Domu Hrvatske vojske svečanosti obilježavanja 20. godišnjice osnivanja 158. brigade HV-a, odnosno 6. domobranske pukovnije, poznatije pod nazivom – „splitska“.

više

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba