index
press.gif
Arhiva vijesti u 2018.
Siječanj
Veljača
Ožujak
Travanj
Svibanj
Lipanj
Srpanj
Kolovoz
Rujan
Listopad
Studeni
Prosinac
Arhiva vijesti u 2017.
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Split - podrumi

Zamjenica gradonačelnika obišla gradilište dječjeg igrališta na Ravnim Njivama

Zamjenica gradonačelnika Jelena Hrgović obišla je danas gradilište dječjeg igrališta na Ravnim Njivama kako bi se na licu mjesta uvjerila u tempo radova na ovoj investiciji za koju je iz gradskog proračuna izdvojeno milijun i pol kuna.

2018_06_12_vrtic1.jpg „Od početka smo govorili kako će gradski proračun za 2018. godine biti usmjeren i na pretvaranje javnih gradskih površina u sportska igrališta za djecu ili dječja igrališta poput ovog koje se gradi pokraj Dječjeg vrtića „Radost“. Dugo vremena ovo je bila zapuštena površina, a sada će biti u funkciji vrtića i odgoja djece, kao i za potrebe djece cijelog kotara. To je dio dugoročnog plana povećanja ovakvih površina u gradu“, kazala je zamjenica, među ostalim, dodavši da je Gradu od resornog ministarstva odobreno po natječaju 1,3 milijuna kuna za uređenje infrastrukture i materijalnih uvjeta u gradskih vrtićima. 
Što se, pak, tiče ovogodišnjeg upisa u vrtiće, zamjenica je izvijestila kako je u tijeku računalna obrada podataka te se postupak odvija predviđenim tijekom. I predsjednik GK „Ravne Njive“ Mirko Ramljak izrazio je zadovoljstvo dinamikom radova otkrivši da će građani kotara uskoro dobiti i jedan zatvoreni javni bazen. 
2018_06_12_rampe.jpgZamjenica Hrgović i predsjednik Kotara Ramljak obišli su i novoizgrađene rampe za invalide u kvartu koje je izgradilo Vijeće GK Ravne Njive u suradnji s Upravnim odjelom za komunalno gospodarstvo, redarstvo i mjesnu samoupravu Grada Splita. Riječ je o 15 standardnih i 4 velike rampe za invalide na svim važnijim komunikacijama vrijednih 112.133,00 kn bez PDV-a. Na taj način omogućena je veća i bolja pokretljivost osoba s invaliditetom, a ovo je prvi u nizu kotara i mjesnih odbora koji je na ovaj način olakšao život svojih sugrađana s invaliditetom.

Print

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba