index
press.gif
Arhiva vijesti u 2019.
Arhiva vijesti u 2018.
Siječanj
Veljača
Ožujak
Travanj
Svibanj
Lipanj
Srpanj
Kolovoz
Rujan
Listopad
Studeni
Prosinac
Arhiva vijesti u 2017.
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Niemann

Projekt olakšavanja dostupnosti Dioklecijanove palače i stare gradske jezgre

U Centru za cjeloživotno obrazovanje Zlatna vrata predstavljen je EU projekt USEFALL kojim je Gradu Splitu osigurano 270.000 eura bespovratnih sredstava da bi se teže pokretljivim osobama poboljšao pristup frekventnim lokacijama unutar Dioklecijanove palače i stare gradske jezgre.

2018_06_11_usefall.jpg Nakon predstavljanja projekta održan je i sastanak Upravljačkog odbora svih projektnih partnera iz Hrvatske i Italije.
Dobiveni novac iz USEFALL-a Grad Split će se do lipnja slijedeće godine, kad je predviđen završetak projekta, iskoristiti za postavljanje lifta u Zlatnim vratima, lift/platforme na istočnom ulazu u povijesnu jezgru (kod Srebrenih vrata Dioklecijanove palače), te kosog lifta i rampe na zapadnom ulazu u povijesnu jezgru, unutar dva prolaza s Trga Republike (Prokurativa) prema susjednim ulicama.
Uz to će se izraditi mape s informacijama o dostupnosti kulturnih objekata osobama s invaliditetom, organizirati radionica za turističke vodiče, predstavnike udruga, kulturnih ustanova kako bi ih se informiralo o postojanju takve mape i naposljetku će se izraditi video o gradu Splitu (području projektnih aktivnosti), koji će biti sastavni dio zajedničkog filma na razini projekta.
Projekt traje 18 mjeseci, a provodi se zajedno s partnerima iz Italije i Hrvatske, Comune di Ravenna, Fondazione Aquileia, Venetian heritage cluster i gradom Porečom.
2018_06_05_usefall.jpgNaime, Grad Split se u svibnju 2017. godine prijavio na Program prekogranične suradnje Italija-Hrvatska, na natječaj Standard +, sa projektom USEFALL, UNESCO Site Experience For All, koji je odlukom Upravljačkog odbora Programa u listopadu prošle  godine odobren za sufinanciranje. Opći cilj programa je povećanje prosperiteta obalnog područja i razvoj potencijala plavog rasta kroz poticanje izgradnje partnerstva između prekograničnih organizacija i subjekata koji graniče uz jadransku obalu, aktivirajući niz inicijativa koje mogu paralelno potaknuti gospodarstvo i zaštitu okoliša jadranskog bazena, ističe se u priopćenju Grada Splita.
To će se postići kroz suradnju između talijanskih i hrvatskih partnera, kako bi se poboljšale sinergijske aktivnosti između dviju zemalja, razvoj nove kulture koja uključuje ukupno 12,5 milijuna stanovnika koji žive u programskom području, dodaje se.
Projekt je nastavak realiziranog EU projekta EX.PO.AUS provedenog u okviru IPA Adriatic programa prekogranične suradnje.

Print

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba