index
press.gif
Arhiva vijesti u 2019.
Arhiva vijesti u 2018.
Siječanj
Veljača
Ožujak
Travanj
Svibanj
Lipanj
Srpanj
Kolovoz
Rujan
Listopad
Studeni
Prosinac
Arhiva vijesti u 2017.
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Split - podrumi

U Zvjezdanom selu predstavljen projekt pošumljavanja Dalmacije

U Zvjezdanom selu na Mosoru danas je predstavljena do sad najveća akcija volonterskog pošumljavanja Dalmacije nazvana „Boranka“. Projekt pošumljavanja pokrenuo je Savez izviđača Hrvatske, a glavni partneri su Hrvatske šume, Hrvatska gorska služba spašavanja (HGSS), Veleposlanstvo Kanade u Republici Hrvatskoj i Udruga hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata (UHDDR).

2018_06_06_mosor1.jpg Kako je rečeno na održanoj konferenciji za medije, u volontiranju bi, osim izviđača, sudjelovale i brojne druge udruge i institucije, uključilo bi se učenike i studente, planinare, sportske klubove, branitelje, volontere Crvenog križa, članove lokalnih DVD-ova kao i sve ostale zainteresirane građane i organizacije. 
Konferenciji je nazočila i zamjenica gradonačelnika Jelena Hrgović te se u svom govoru zahvalila svim organizatorima i partnerima u ovom projektu te iskazala podršku Grada. Rekla je kako svi pamte prošlogodišnji požar te da ljeto koje dolazi priziva isti strah, a u tom svijetlu u ime Grada Splita iskreno zahvalila na prepoznavanju ove potrebe i animiranju mladih i svih ostalih volontera za oživljavanje prostora koji je vatra uništila.
2018_06_06_mosor2.jpgPredsjednik Saveza izviđača Hrvatske Željko Roglić predstavio je cjelokupnu kampanju te kazao je kako se očekuje sudjelovanje 2000 volontera iz cijele Hrvatske, a pošumljavat će se područja Splita i Solina. Veleposlanik Kanade u Hrvatskoj Daniel Maksymiuk, pročelnik HGSS-a Vinko Prizmić te voditelj Uprave šuma produžnice Split govorili su o značaju „Boranke“ i ulozi svakog partnera u projektu. Nazočne je ispred Splitsko-dalmatinske županije pozdravio i župan Blaženko Boban, a ispred Ministarstva zaštite okoliša i energetike pomoćnik ministra Igor Čižmek.

Print

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba