index
press.gif
Arhiva vijesti u 2019.
Arhiva vijesti u 2018.
Siječanj
Veljača
Ožujak
Travanj
Svibanj
Lipanj
Srpanj
Kolovoz
Rujan
Listopad
Studeni
Prosinac
Arhiva vijesti u 2017.
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Split - Tomića stina

Suradnja Centra „Zlatna vrata“ i Kina Mediteran u ljetnom kinu Bačvice

Ususret sutrašnjem otvorenju 11. Festivala mediteranskog filma Split koji će se do 16. lipnja održavati u Ljetnom kinu „Bačvice“, danas je na konferenciji za medije predstavljeno ovogodišnje izdanje Festivala te suradnja s Centrom za kulturu i cjeloživotno obrazovanje „Zlatna vrata“ koji će svoju djelatnost u buduće razvijati i na pozornici ljetnog kina.

2018_06_06_press-zlatna.jpg Zamjenica gradonačelnika Jelena Hrgović uvodno je istaknula kako je Festival mediteranskog film postao prepoznatljiva manifestacija na svjetskoj razini. „Centar „Zlatna vrata“ svoju će kulturnu i filmsku djelatnost razvijati na pozornici ljetnog kina Bačvice te tako započeti novu dionicu Centra, ali s tim i grad Split započinje jednu novu priču u kulturnom i filmskom smislu. Zašto baš spoj i suradnja Festivala i „Zlatnih vrata“? Poznato je da su „Zlatna vrata“ kultno mjesto u gradu i najprepoznatljiviji subjekt odgoja filmske publike. U tom smislu, ovo je zdrav spoj starog i novog te uz entuzijazam i polet dolazimo do nove snage prostora ljetnog kina koje će svojom novom pričom biti pozivnica ne samo našim sugrađanima, nego i brojim turistima koji sve više u Split dolaze zbog kulture“, kazala je zamjenica Hrgović. 
Ravnateljica „Zlatnih vrata“ Tamara Visković naglasila je da ljetno kino mora biti vezano prvenstveno uz klasičan i umjetnički film, ali i otvoreno za suradnju i s drugim akterima kulture. „Nećemo biti zatvorena scena. Ne može ljetno kino funkcionirati kao Kinoteka koja je malo, specifično kino uz edukacijski moment. Ljetno kino ima drugačiju publiku i u suradnji s Festivalom mediteranskog filma proširit ćemo ponudu i na druge vrste programa. Grad je prepoznao vrijednost javnog i urbanog prostora kina na Bačvicama. Ovo će biti svojevrsni pilot-projekt gdje će se na kraju sezone vidjeti plusevi i minusi te ćemo temeljem toga pripremiti program za slijedeću godinu“, najavila je Visković dodavši da je prostor ljetnog kina oaza koju treba zaštiti kvalitetnom djelatnošću, ali i opremiti i urediti na svim segmentima. Najavila je svakodnevne projekcije od polovine šestog mjeseca pa sve do rujna. 
Direktor Festivala Alen Munitić zahvalio se Gradu Splitu te Centru „Zlatna vrata“ i najavio proširenje filmskog programa na ponudu za djecu jer je otvorena scena na Bačvicama idealna za najmanju publiku. Također, naveo je podatak da su posjetitelji splitskog filmskog Festivala čak 40 posto stranci. 
„Povratak u kino na Bačvicama za nas je povratak doma“, podvukao je direktor Munitić.
Odgovarajući na upite novinara, zamjenica Hrgović kazala je da Grad štiti ljetno kino kao vrijednu povijesnu i kulturnu baštinu koja, kao gradska imovina, mora biti isključivo na dobrobit građana i razvoja kulture.

Print

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba