index
press.gif
Arhiva vijesti u 2019.
Arhiva vijesti u 2018.
Siječanj
Veljača
Ožujak
Travanj
Svibanj
Lipanj
Srpanj
Kolovoz
Rujan
Listopad
Studeni
Prosinac
Arhiva vijesti u 2017.
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Split - sfinga

Proslavljen Dan Marjana

Marjan će ostati splitski, a Grad će gospodariti i upravljati njime, poruka je s današnje proslave Dana Marjana čime i službeno završava Program ovogodišnje Sudamje.

2018_05_13_dan-marjana1.jpg „Do sada su šume bile u privatnom ili državnom vlasništvu, a ne u vlasništvu jedinica lokalne samouprave. U pripremi je Zakon o šumama kojim će se to promijeniti na razini cijele Hrvatske i a tu je inicijativu pokrenuo naš gradonačelnik Andro Krstulović Opara. Marjan će i dalje služiti građanima svih generacija za rekreaciju, za razonodu, a mi ćemo mu svakako više pažnje posvetiti kroz protupožarnu zaštitu i kroz popravke putova, a moramo riješiti i problem s potkornjakom.“ ,kazao je Ivica Grubišić-Gire, gradonačelnikov savjetnik za komunalu.
Ravnatelj Javne ustanove za upravljanje Park-šumom Marjan, Robert Koharević dodao je da je s gradonačelnikom godinu dana radio na prijedlogu Zakona o šumama.
2018_05_13_dan-marjana2.jpg„Novi Zakon omogućuje da Marjan ostane splitski. Grad Split će i dalje gospodariti Marjanom. To je bilo upitno nakon jedne akcije Društva Marjan koji su zajedno s DORH-om radili na utvrđivanju stanja parcela i sad je utvrđeno da su parcele u vlasništvu Splita, ali izmjenom Zakona o šumama Grad će gospodariti i upravljati Park šumom Marjan.“, rekao je Koharević.
Osim proslave u Dječjem gradu koju je organizirala Javna ustanova, udruge su na nekoliko lokacija organizirale svoje akcije. Tako su Zeleni Dalmacije pošumljavali na Vrhu Telegrin, a ronioci iz Kluba Mornar čistili su podmorje na Prvoj vodi. U podne je tradicionalno podijeljeno šestotinjak porcija marjanskog gulaša kojeg su pripremili kuhari ŠKMER-a, a učenici Turističko-ugostiteljske škole podijelili su ga za petnaest minuta.

Print

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba