index
press.gif
Arhiva vijesti u 2019.
Arhiva vijesti u 2018.
Siječanj
Veljača
Ožujak
Travanj
Svibanj
Lipanj
Srpanj
Kolovoz
Rujan
Listopad
Studeni
Prosinac
Arhiva vijesti u 2017.
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Split - noću

Natkriveno parkiralište na Sućidru završeno, sutra tehnički pregled

Za sutra, 10. svibnja zakazan je tehnički pregled javnog natkrivenog parkirališta na Sućidru koje će u prizemlju imati 159 parkirnih mjesta, a na krovu 145. Radovi vrijedni 6,2 milijuna kuna završeni su 19. travnja 2018. godine, a izvodila ih je zajednica ponuditelja Lavčević d.d. Split.

2018_05_10_sucidar.jpg U tijeku je priprema dokumentacije potrebne za tehnički pregled i izdavanje uporabne dozvole, a potom će uslijediti primopredaja ovog objekta koji je izgrađen na temelju pravomoćne građevinske dozvole za otvoreno natkriveno parkiralište i nakon ishođenja uporabne dozvole kao takav može se neometano koristiti.
 
Upravljanje ovim objektom preuzet će gradska tvrtka Split Parking d.o.o., a naplatu usluge parkiranja vršit će po cjeniku za ZONU 3.
 
Radno vrijeme naplate i kontrole naplate na parkiralištu Sućidar tako će biti od ponedjeljka do petka od 7 do 19 sati, subotom do 7 do 14 sati, a nedjeljom i blagdanima neće se naplaćivati. Kupnja satne parkirne kare bit će moguća preko automata, SMS-a te mobilne aplikacije Split parkinga. Satna parkirna karta na javnom natkrivenom parkiralištu Sućidar iznosit će 4 kune u zimskom, a 5 kuna u ljetnom periodu dok će dnevna iznositi 48 kuna u zimskom, a 60 kuna u ljetnom periodu.
 
Stanari ulica koje gravitiraju ovom objektu imaju pravo na povlaštenu mjesečnu parkirnu kartu u iznosu od 90 kuna, prema odluci o javnim parkiralištima na području grada Splita, a Ugovor će potpisati s davateljem usluga, odnosno tvrtkom Split parking d.o.o. 
Zamjenik gradonačelnika Nino Vela uoči sutrašnjeg tehničkog pregleda rekao je kako je ovo prvi u nizu projekt parkirališta koji je ova gradska vlast završila i kojeg će ubrzo dati na uporabu građanima. „Želimo konačno riješiti pitanje prometa u mirovanju u Splitu u kojem potražnja za parkirnim mjestima stalno raste. Uskoro slijede i drugi projekti koji su u gradnji ili pripremi, završetak garaže u Vrazovoj ulici na Visokoj te realizacija ovakvih projekata na lokacijama Gripe, Ex. Ravel, Mertojak G., Mertojak Jug, Trstenik Istok, Trstenik Zapad i Dobrilina.“ Dodao je i kako cilj novih garaža nije komercijalna isplativost, već osiguravanje dodatnog broja parkirnih mjesta za građane Splita.

Print

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba