index
naslovnica.gif
Grad Split
Gradonačelnik
Akti gradonačelnika
Gradsko vijeće
Pravo na pristup informacijama
Savjetovanje s javnošću
Zaštita osobnih podataka
Službeni glasnik
Telefonski imenik gradske uprave
Kulturna strategija grada Splita
Strategija Urbane aglomeracije Split
Karepovac
Izbori za članove vijeća GK i MO 2018.
Arhiva vijestimain_galerija

Reorganizacija gradilišta na Karepovcu: Smanjenje intenziteta prebacivanja otpada i gradnja infrastrukture tijekom ljeta

Intenzivni radovi iskopa, prebacivanja i ugradnje otpada u tijelo odlagališta Karepovac prekinuti su 5. svibnja 2018. godine. U proteklih mjesec i pol dana sanacija se obavljala u smjenskom dnevnom produženom i noćnom radu svaki dan, uključujući i nedjelje i blagdane.

2014_03_15_Banovina_02.jpg Reorganizacija gradilišta napravljena je 6. svibnja te se radovi na sanaciji odlagališta Karepovac nastavljaju po novom dnevnom radnom ritmu. Dio radova na prebacivanju otpada se nastavlja, ali sa otprilike desetinom intenziteta, što je nužno radi osiguranja stabilnosti pokosa te novog otpada koji svakodnevno pristiže. Ovim se otvaraju drugi radovi koje je moguće izvoditi preko ljeta pa će mehanizacija biti angažirana na prekrivanju deponije, izradi obodnih nasipa kanala te na gradnji infrastrukture. Radovi koji će se izvoditi u narednom periodu neće emitirati neugodne mirise izvan deponije jače od onih kakvi su bili prije početka sanacije.

Print
   
.
2017_12_14_Karepovac H.jpg

Vrijednosti s mjerne postaje Karepovac

Na mjernoj postaji smještenoj na području gradskog kotara Kamen s južne strane Karepovca, kontinuirano se provode mjerenja slijedećih parametara kvalitete zraka: sumporvodika, amonijaka, sumpor dioksida, dušikovog dioksida, lebdećih čestica PM10 s udjelom metala i merkaptana. Te su vrijednosti dostupne na:


http://www.cistoca-split.hr/informacije/mjerenje-kvalitete-zraka
http://www.zrak-zavod-split.info/web/index.php
http://www.ekonerg-laboratorij.com/karepovac/ 

   
18. svibnja 2018.
2018_05_18_tk1.jpg

Gradonačelnik primio šampione Europe u taekwondou

Gradonačelnik Andro Krstulović Opara primio je danas Lovru Brečića i Tonija Kanaeta čestitavši im na zlatnim medaljama koje su osvojili na Europskom taekwondo prvenstvu u ruskom Kazanu.

   
18. svibnja 2018.
2018_05_18_most1.jpg

Otvorena međunarodna konferencija „Umreženi protiv siromaštva“

U velikoj dvorani Pomorskog fakulteta u Splitu je danas i službeno otvorena međunarodna konferencija „Umreženi protiv siromaštva“, čiji rad je započeo u petak tribinom na temu volonterstva i solidarnosti građana Splita u borbi protiv siromaštva.

   
17. svibnja 2018.
2018_05_17_most1.jpg

U Splitu se održava konferencija „Umreženi protiv siromaštva“

U sklopu obilježavanja dvadesete obljetnice svoga djelovanja Udruga MOST je organizira dvodnevnu međunarodnu konferenciju „Umreženi protiv siromaštva“.

   
15. svibnja 2018.
2018_05_15_nh1.jpg

Predstavljen projekt „Hajdučkom suradnjom i volonterstvom do društvenog razvoja“

U velikoj vijećnici splitske Gradske uprave danas je predstavljen EU projekt „Hajdučkom suradnjom i volonterstvom do društvenog razvoja“. Kako je kazao njegov voditelj Darko Čop, riječ je o partnerstvu javnog, civilnog i privatnog sektora koje će doprinijeti rješavanju problema kao što su nerazvijena demokratska kultura, aktivizam i volonterstvo među mladima, velika nezaposlenost te nedovoljne tjelesne aktivnosti.

   
15. svibnja 2018.
2018_05_15_rzeszow1.jpg

Poljski Rzeszow od danas grad prijatelj Splita

Sporazum o uspostavljanju prijateljstva između Splita i poljskog grada Rzeszowa potpisali su danas na svečanoj ceremoniji u Gradskoj vijećnici u Rzeszowu zamjenica gradonačelnika Grada Splita Jelena Hrgović i gradonačelnik Rzeszowa Tadeusz Ferenc.

   
15. svibnja 2018.
2018_05_15_taekwando1.jpg

Splitska sportska obitelj dočekala europske prvake u taekwondou

Predstavnici velike splitske sportske obitelji dočekali su danas ispred prostorija Taekwondo kluba „Marjan“ Lovru Brečića i Tonija Kanaeta  koji su u ruskom Kazanu osvojili naslov prvaka Europe.

   
13. svibnja 2018.
2018_05_13_dan-marjana1.jpg

Proslavljen Dan Marjana

Marjan će ostati splitski, a Grad će gospodariti i upravljati njime, poruka je s današnje proslave Dana Marjana čime i službeno završava Program ovogodišnje Sudamje.

   
12. svibnja 2018.
2018_05_12_biciklijada1.jpg

Održana prva Splitska biciklijada

Nakon što su proslavljene splitske tekvandoistice Ana i Lucija Zaninović označile start krenula je prva Splitska biciklijada od Rive do Žnjana. Sudionici, među kojima je bio i gradonačelnik Andro Krstulović Opara, uputili su se u smjeru Lučke kapetanije i dalje trasom duljine 3800 metara prema Žnjanu.

   
11. svibnja 2018.
2018_05_11_eu-projekti.jpg

Dani otvorenih vrata EU projekata Grada Splita

U sklopu „Dana otvorenih vrata EU projekata“, od 9. do 18. svibnja 2018. godine  u atriju Gradske uprave otvorena je izložba EU projekata Grada Splita.

   
11. svibnja 2018.
2018_05_11_Dan sirobuje A.jpg

Proslavljen Dan Gradskog kotara Sirobuja

Gradski kotar Sirobuja danas, na blagdan sv. Leopolda Bogdana Mandića, slavi svoj Dan. Ispred spomen ploče mladog poginulog branitelja Luke Vranješa,

   
11. svibnja 2018.
2018_05_11_dan-marjana.jpg

Dan Marjana - besplatni prijevoz Prometovim autobusima

Povodom Dana Marjana, posljednje manifestacije iz Programa ovogodišnjeg obilježavanja blagdana sv. Dujma i Dana grada Splita, Grad Split je u suradnji s gradskom prijevozničkom tvrtkom Promet d.o.o. Split, za nedjelju 13. svibnja 2018. osigurao besplatni prijevoz za građane na relaciji Prima Grad - Park šuma Marjan.

   
9. svibnja 2018.
2018_05_09_dif1.jpg

U kinu Karaman otvoreni Dani izraelskog filma

Projekcijom komedije “Kretanje pod ručnom“ sinoć su u splitskom kinu Karaman započeli Dani izraelskog filma. Manifestaciju su otvorili veleposlanica Države Izrael Zina Kalay Kleitman, gradonačelnik Andro Krstulović Opara i župan Blaženko Boban.

   
9. svibnja 2018.
2018_05_10_sucidar.jpg

Natkriveno parkiralište na Sućidru završeno, sutra tehnički pregled

Za sutra, 10. svibnja zakazan je tehnički pregled javnog natkrivenog parkirališta na Sućidru koje će u prizemlju imati 159 parkirnih mjesta, a na krovu 145. Radovi vrijedni 6,2 milijuna kuna završeni su 19. travnja 2018. godine, a izvodila ih je zajednica ponuditelja Lavčević d.d. Split.


 
Legalizacija
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Servisne informacije
Planovi grada
Prostorno planska dokumentacija
Natječaji i oglasi
Proračun Grada Splita
Temeljni akti Grada Splita
Prevencija kriminaliteta
Nacionalne manjine
Savjet mladih
Press
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba