index
press.gif
Arhiva vijesti u 2019.
Arhiva vijesti u 2018.
Siječanj
Veljača
Ožujak
Travanj
Svibanj
Lipanj
Srpanj
Kolovoz
Rujan
Listopad
Studeni
Prosinac
Arhiva vijesti u 2017.
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Split - Pjaca

Uz nazočnost predsjednika Finske otvoren počasni finski konzulat

Današnje otvaranje počasnog konzulata Republike Finske u Bihaćkoj ulici svojim dolaskom uveličao je finski predsjednik Sauli Niinistö koji se nalazi u dvodnevnoj službenoj posjeti Republici Hrvatskoj.

2018_04_11_Otvorenje konzulata A.jpg U prigodnoj ceremoniji finski je veleposlanik u Hrvatskoj Risto Piipponen za počasnog konzula inaugurirao uglednog splitskog odvjetnika Marina Budimira izrazivši mu zahvalnost što se prihvatio te odgovorne dužnosti. Gradonačelnik Andro Krstulović Opara u svom je obraćanju uzvanicima istaknuo veliko zadovoljstvo otvaranjem finskog počasnog konzulata u gradu pod Marjanom. „Posebna je čast na ovoj svečanosti pozdraviti predsjednika Republike Finske što dodatno potvrđuje značaj ovog događaja. 2018_04_11_Otvorenje konzulata C.jpgUvjeren sam da će počasni konzulat doprinijeti razvoju gospodarskih i kulturnih odnosa grada Splita s gradovima u Finskoj, posebno u smislu finskih iskustava u razvoju koncepta ‘smart cities‘“, kazao je splitski gradonačelnik. Izražavajući zadovoljstvo što prisustvuje otvaranju konzulata te zahvalnost novoimenovanom konzulu što se prihvatio istaknute dužnosti, predsjednik Niinistö je zahvalio i hrvatskom Ministarstvu vanjskih i europskih poslova, kao i lokalnim vlastima na podršci danoj u aktivnostima oko otvaranja predstavništva.

2018_04_11_Otvorenje konzulata B.jpg„Osim što će biti na usluzi državljanima i građanima Finske, koji u sve većem broju posjećuju Hrvatsku i Split, ulogu počasnog konzulata vidim u jačanju gospodarskih, kulturnih i turističkih veza između Splita i finskih gradova“, istaknuo je, među ostalim, predsjednik Finske. Presjekavši zajedno vrpcu, predsjednik Niinistö i počasni konzul Budimir proglasili su konzulat otvorenim. Među brojnim uzvanicima na svečanosti su bili zamjenik župana Splitsko-dalmatinske županije  Ante Šošić, veleposlanik RH u Finskoj Josip Buljević, članovi diplomatsko-konzularnog zbora, te brojni uglednici iz javnog i gospodarskog života grada Splita.

Print

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba