index
press.gif
Arhiva vijesti u 2019.
Arhiva vijesti u 2018.
Siječanj
Veljača
Ožujak
Travanj
Svibanj
Lipanj
Srpanj
Kolovoz
Rujan
Listopad
Studeni
Prosinac
Arhiva vijesti u 2017.
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Split_Riva_3

Split u Mariboru

U sklopu projekta "Split u Mariboru" Grad Split i Turistička zajednica grada Splita, u trodnevnom posjetu, predstavili su kulturno-turističku ponudu grada Splita.

2018_04_11_Maribor A.jpg Događaj su organizirali Turistička zajednica Maribor-Pohorje i Grad Maribor u suradnji s Turističkom zajednicom grada Splita i Konzulatom Republike Hrvatske u Mariboru.
Povodom ovog kulturno-turističkog posjeta, zamjenik gradonačelnika Maribora Saša Pelko ugostio je zamjenicu gradonačelnika grada Splita Jelenu Hrgović.

Povijesno-kulturna povezanost između Maribora i Splita predstavljena je u Sinagogi, gdje je v.d. ravnateljica Muzeja grada Splita Tea Blagaić Januška, održala predavanje o Vidu Morpurgu, hrvatskom nakladniku, bibliograf, političaru i osnivaču knjižare Morpurgo. Tom prigodom direktorica Turističke zajednice grada Splita Alijana Vukšić, prezentirala je kulturno- turističku ponudu Splita i pozvala prisutne novinare i predstavnike turističkih agencija, da se sami uvjere zašto je Split vodeća turistička destinacija u Hrvatskoj u 2017. godini.

U sklopu projekta "Split u Mariboru", na mariborskom Trgu slobode, splitska klapa Šušur i Kulturno umjetničko društvo Jedinstvo, glazbom i plesom predstavili su tradiciju Splita i poslali glazbenu pozivnicu svim Mariborčanima i njihovim gostima da posjete prijateljski grad, Split. Prezentacija Splita nije potpuna bez gastronomije, pa se za prezentaciju splitske gastronomije pobrinuo poznati splitski chef Braco Sanjin.

2018_03_09_Maribor.jpgVrhunac trodnevnog predstavljanja Splita u Mariboru, bio je veliki koncert poznate splitske klape Šušur i jednog od najboljih hrvatskih glazbenika Zlatana Stipišića Gibonnija, koji je svojim hitovima oduševio preko 12000 prisutnih Mariborčana i njihovih gostiju. Uvodnim pozdravom zamjenica gradonačelnika grada Splita Jelena Hrgović, zahvalila je gradonačelniku dr. Andreju Fištravecu na gostoprimstvu i najavila da je ovogodišnja manifestacija "Dani Splita u Mariboru" početak uspješne suradnje dvaju gradova koji su, kako je rekla, drugi po veličini ali po mnogo čemu prvi u svojim državama. Također, izrazila je dobrodošlicu uzvratnoj manifestaciji "Dani Maribora u Splitu" u rujnu.

Print

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba