index
press.gif
Arhiva vijesti u 2019.
Arhiva vijesti u 2018.
Siječanj
Veljača
Ožujak
Travanj
Svibanj
Lipanj
Srpanj
Kolovoz
Rujan
Listopad
Studeni
Prosinac
Arhiva vijesti u 2017.
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Split - Pjaca

Gradonačelnik se sastao s ministrom Butkovićem

Gradonačelnik Grada Splita Andro Krstulović Opara sa suradnicima susreo se danas s ministrom mora, prometa i infrastrukture Olegom Butkovićem i njegovim pomoćnicima Mariom Madunićem i Josipom Bilaverom.

2018_04_09_MinistarButkovic1.jpg Sastanku je nazočio i ravnatelj Lučke uprave Splitsko-dalmatinske županije Domagoj Maroević. Razgovaralo se o projektima koji se pripremaju za sjednicu Vlade Republike Hrvatske koja će se održati u Splitu 4. svibnja, a koji su u nadležnosti ovog Ministarstva. 
Gradonačelnik Krstulović Opara predložio je da se za sjednicu pripreme sljedeće teme: povezivanje autoceste A1 s trajektnom lukom i novi ulaz u grad preko tunela Kozjak i mosta Sv. Duje te splitska zaobilaznica. Zatim i gradska željeznica koja bi povezivala Trajektnu luku sa Zračnom lukom, a za koju bi Ministarstvo izradilo i financiralo studiju isplativosti. Za sljedeći tjedan dogovoren je ponovni sastanak oko ovog projekta sa županom splitsko-dalmatinskim Blaženkom Bobanom i gradonačelnicima susjednih gradova: Solina, Kaštela i Trogira.
Na današnjem radnom sastanku razgovaralo se i o izmještanju kolodvora Kopilica, novim autobusima za Promet Split d.o.o. koji se financiraju iz sredstava europskih fondova, o borbi protiv nelegalnih prijevoznika na području Splita, ali i o ubrzavanju radova na ulazu u grad kako bi se što prije riješile trenutne prometne gužve.

Print

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba