Peti rođendan kampanje „Čitaj mi!“ proslavljen u Splitu

Gradonačelnik Andro Krstulović Opara sudjelovao je danas u proslavi petog rođendana nacionalne kampanje „Čitaj mi!“ u Gradskom kazalištu lutaka te djeci pročitao pjesmu „Snig u Splitu“ Tončija Petrasova Marovića.

2018_04_07_citaj-mi1.jpg U programu su između ostalih sudjelovali i Joško Markić ispred Hrvatskog pedijatrijskog društva, olimpijske tekvandoistice Ana i Lucija Zaninović, planinar i putopisac Stipe Božić, književnica za djecu i mlade Vjekoslava Huljić.
Zbor najmlađih polaznika Glazbene škole Josip Hatze svojim je nastupom također dao doprinos ovoj proslavi.   
„Čitaj mi!“ prva je nacionalna kampanja za promicanje čitanja naglas 2018_04_07_citaj-mi2.jpgdjeci od rođenja. Pokrenuta je povodom Europske godine čitanja naglas (2013.), a pod pokroviteljstvom Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Cilj kampanje je poticati roditelje i druge odrasle da s čitanjem naglas djetetu započnu već od njegova rođenja kako bi čitanje postalo dijelom svakodnevnog ugodnog druženja roditelja i djece, kao i poticanje što ranijeg dolaska djece u lokalne narodne knjižnice. Organizatori kampanje su Hrvatsko knjižničarsko društvo - Komisija za knjižnične usluge za djecu i mladež, UNICEF, Hrvatsko pedijatrijsko društvo, Hrvatsko čitateljsko društvo, Hrvatska udruga istraživača dječje književnosti te Hrvatsko logopedsko društvo.

 
 
Posljednja izmjena: 17.4.2018