index
press.gif
Arhiva vijesti u 2019.
Arhiva vijesti u 2018.
Siječanj
Veljača
Ožujak
Travanj
Svibanj
Lipanj
Srpanj
Kolovoz
Rujan
Listopad
Studeni
Prosinac
Arhiva vijesti u 2017.
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Split - Riva

Europski šahovski prvak Ivan Šarić na prijemu u Banovini

Zamjenica gradonačelnika Jelena Hrgović primila je danas u svom uredu europskog prvaka u šahu Ivana Šarića koji je tu titulu dobio na nedavnom Europskom prvenstvu u gruzijskom Batumiju.

2018_04_04_sahist2.jpg Čestitajući mu na prestižnoj tituli izrazila je svoju želju za popularizacijom šaha među splitskom djecom, ali i da šahovska priča uspije u Splitu te da bude još bolja u budućnosti.
Splitski velemajstor i naš najbolje rangirani igrač na svjetskoj ljestvici u posljednjem je kolu pobijedio je Čeha Davida Navaru i u jakoj konkurenciji 135 velemajstora uzeo prvo mjesto s osam i pol bodova iz 11 partija. Do naslova pojedinačnog europskog prvaka došao nakon što je u Batumiju 2018_04_04_sahist1.jpgostvario čak sedam pobjeda i tri remija uz samo jedan poraz.
Dvadesetsedmogodišnji Šarić, trenutačni član riječkog šahovskog kluba „Liburnija“, drugi je Hrvat u povijesti koji se okitio naslovom prvaka starog kontinenta, nakon velemajstora Zdenka Kožula 2006. godine.
Na prijemu u splitskoj Gradskoj upravi uz zamjenicu Jelenu Hrgović nazočio je i Hrvoje Akrap iz Službe za društvene djelatnosti, a Ivan Šarić došao je u pratnji svoga oca Branka Šarića.

Print

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba