index
press.gif
Arhiva vijesti u 2019.
Arhiva vijesti u 2018.
Siječanj
Veljača
Ožujak
Travanj
Svibanj
Lipanj
Srpanj
Kolovoz
Rujan
Listopad
Studeni
Prosinac
Arhiva vijesti u 2017.
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Niemann

Predsjednica RH u Splitu: U centru svih projekata ove gradske uprave je čovjek

Gradonačelnik Grada Splita Andro Krstulović Opara sa svojim zamjenicima Jelenom Hrgović i Ninom Velom, savjetnicima, predsjednikom Gradskog vijeća Jurom Šundovom i pročelnicom Ureda Grada Marinom Protić susreo se danas s predsjednicom Republike Hrvatske Kolindom Grabar Kitarović u čijoj je pratnji bio njen savjetnik za nacionalnu sigurnost Mate Radeljić.

2018_03_29_prh-split1.jpg Gradonačelnik je predsjednicu upoznao s najvažnijim projektima koji su započeti u proteklim mjesecima te o budućim planovima ove gradske uprave.  Naglasio je kako se zahvaljujući kvalitetnom sastavu Gradskog vijeća sve ključne odluke donose velikom većinom ili jednoglasno, što je važan preduvjet za uspjeh projekata. Gradonačelnik je rekao i kako Split mora postati motor razvoja hrvatskog Juga, jer je Split širi od svojih stvarnih granica i jedino se promišljanjem aglomeracije mogu rješavati postojeći infrastrukturni problemi. Žnjan je predstavio kao najbolju ilustraciju onog što gradska uprava u ovom mandatu radi: užurbano, brzo, kvalitetno, transparentno i stručno upravljanje gradskim resursima i samim gradom.
Važna tema bila je rješavanje kritičnog stanja prometne infrastrukture aglomeracije Split za koju se očekuje aktivnije uključivanje državnog vrha i pojedinih državnih institucija, s obzirom kako je Split jedini veći grad u Hrvatskoj koji nema svoju zaobilaznicu. Predsjednici je predstavljen i projekt Tehnološkog parka Dračevac za IT i e-mobilnost, za čiju je reaktivaciju osigurano 20 milijuna eura, zatim projekt Smart city Split koji jamči sigurnost i dostupnost javnih zona i sadržaja.
2018_03_29_prh-split2.jpgZamjenica gradonačelnika Jelena Hrgović govorila je o programima za djecu i mlade, postojećim i planiranim aktivnostima koje se provode u školama, ali i izvannastavnim aktivnostima. Također je rekla kako Grad posebnu pažnju posvećuje projektima koji podižu kvalitetu života osoba s invaliditetom, a kojih u Splitu ima oko 22 tisuće, odnosno svaki osmi stanovnik.
Gradonačelnik Krstulović Opara upoznao je predsjednicu i sa stanjem oko Spaladium arene za čije rješavanje očekuje potporu Vlade Republike Hrvatske. Zahvalio joj je na iskazanoj potpori pismu kojeg je zajedno sa županom Splitsko-dalmatinskim i susjednim gradonačelnicima uputio Vladi.
Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović izrazila je zadovoljstvo sastankom i iskazala interes za razvojne projekte koji su u planu i realizaciji, a koji će doprinijeti razvoju Splita i njegovog šireg okruženja. Rekla je kako je činjenica da Split nema svoju zaobilaznicu poražavajuća za sve te da se nada da je to jedan od projekata koji će krenuti u gradnju što je moguće prije, a da će se onda nakon izgradnje zaobilaznice nastaviti i izgradnja brze ceste prema Omišu.
2018_03_29_prh-split3.jpgU svojoj izjavi novinarima, nakon sastanka, rekla je kako je veseli entuzijazam koji vidi između svih u gradskoj upravi, da se vidi snažno zajedništvo i snažna volja da se u Splitu stvari pokrenu u mnogim područjima. Rekla je kako bez suradnje između Grada i Županije s Vladom RH projekti neće imati toliko šanse za uspjeh, stoga je dobro da će Vlada održati sjednicu u Splitu na kojoj će se razmatrati sve ove bitne projekte.  
„Tehnološki park Dračevac pružit će priliku gospodarstvu, posebno mladim ljudima koji se žele upustiti u poduzetništvo, a za to trenutno nemaju uvjete. Ugodno sam iznenađena i programom Grada Splita za brigu o osobama s invaliditetom, ali i za brigu o svim ostalim potrebitima, razvojnim projektima koji su iznimno bitni u brizi za najmlađe, za djecu i mlade, dodatnim nastavnim i izvannastavnim sadržajima, ulaganjima u sportsku infrastrukturu, parkove, igrališta, zdraviji život“ rekla je predsjednica te dodala kako je u centru svih projekata briga o čovjeku. Iskazala je podršku i poželjela uspjeh gradonačelniku Krstuloviću Opari i njegovim suradnicima u realizaciji svih planiranih projekta.

Print

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba