index
press.gif
Arhiva vijesti u 2019.
Arhiva vijesti u 2018.
Siječanj
Veljača
Ožujak
Travanj
Svibanj
Lipanj
Srpanj
Kolovoz
Rujan
Listopad
Studeni
Prosinac
Arhiva vijesti u 2017.
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Split - Riva /2/

Gradonačelnik primio teatrologinju Sanju Nikčević

Povodom Svjetskog dana kazališta gradonačelnik Andro Krstulović Opara primio je danas teatrologinju, kazališnu kritičarku i redovnu profesoricu na Umjetničkoj akademiji u Osijeku Sanju Nikčević kojoj će večeras na zatvaranju manifestacije Dani kršćanske kulture biti uručena nagrada „Andrija Buvina“ za izniman doprinos kršćanskoj kulturi.

2018_03_27_Sastanci A.jpgNa prijemu kod gradonačelnika bio je i ravnatelj manifestacije Dani kršćanske kulture Miro Radalj, proslavljeni dramatičar i  književnik Miro Gavran te prorektor splitskog Sveučilišta Branko Matulić. Sanja Nikčević ovogodišnja je dobitnica nagrade Andrija Buvina za izniman doprinos kršćanskoj kulturi i zastupanju kršćanskih vrijednosti u kulturno-javnom životu na Danima kršćanske kulture, a gradonačelnik Krstulović Opara ovom joj je prigodom čestitao na tom priznanju. Čestitao je i ravnatelju Radalju na značajnom festivalu koji se već 14 godina održava na hrvatskome Jugu i promiče vrijednosti temeljene na bogatom naslijeđu hrvatskog naroda vezanog za pasionsku baštinu te upoznaje novu, sve brojniju publiku sa suvremenim dostignućima temeljenim na toj baštini.

U tom svjetlu, teatrološki rad Sanje Nikčević, osim što je priznat na Danima kršćanske kulture, daje posebnu dimenziju u suradnji s našim proslavljenim autorom Mirom Gavranomiz čijih ruku će nagradu i primiti. Oni su s gradonačelnikom podijelili svoja razmišljanja o sadašnjosti i budućnosti hrvatskog kazališta.

Print

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba