index
press.gif
Arhiva vijesti u 2019.
Arhiva vijesti u 2018.
Siječanj
Veljača
Ožujak
Travanj
Svibanj
Lipanj
Srpanj
Kolovoz
Rujan
Listopad
Studeni
Prosinac
Arhiva vijesti u 2017.
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Split - doček Gorana Ivaniševića

Intenziviranje radova na sanaciji odlagališta Karepovac, faza prebacivanja otpada prekida se 5. svibnja

Odbor Gradskog vijeća za praćenje sanacije odlagališta Karepovac kojeg čine predstavnici svih klubova te nezavisni vijećnici sastao se danas sa zamjenikom gradonačelnika Ninom Velom koji ih je izvijestio o novostima koje su se dogodile od tematske sjednice.

2018_03_12_povjerenstvo.jpg Zamjenik Vela rekao je kako su u tijeku pregovori s izvođačem radova oko produženja radnog vremena na 16 sati dnevno odnosno produženi rad do 23.00 sata te uvođenje rada nedjeljom, a sve kako bi se ubrzala dinamika i maksimalno iskoristili predstojeći povoljni vremenski uvjeti. Plan je da se do 5. svibnja izvede što više radova koji emitiraju neugodne mirise. Istovremeno će se primjenjivati metode i sredstava za ublažavanje tih mirisa. Intenziviranjem radova  neugodni mirisi sigurno će biti jači nego je to bilo u proteklih dvadesetak dana kada se zbog lošeg vremena radilo relativno malo na prebacivanju otpada. Stoga je građane važno informirati te pozvati na strpljenje i razumijevanje. Sredstva prikupljena od eko rente uložit će se u infrastrukturu naselja oko Karepovca, pa će uz sanirani brijeg biti uređene i pristupne ceste, vodovodne i kanalizacijske mreže.
Novost je i kako je Grad Split, kao obveznik javne nabave pokrenuo postupak nabave za uslugu mjerenja akreditiranih ustanova za postavljanje dodatne mjerne postaje, prema Zaključku Gradskog vijeća s tematske sjednice. Također će se u roku od 60 dana grupirati mjerni aparati na postojeću postaju na Karepovcu za praćenje vrijednosti ozona, lebdećih čestica PM 2,5, ugljičnog monoksida, hlapljivih organskih spojeva i benzena.  
2018_03_12_povjerenstvo2.jpgZamjenik Vela također je rekao kako se prema nalazima svih inspekcija gradilište vodi po svim pravilima struke te nisu pronađene nepravilnosti.
Odbor Gradskog vijeća iskazao je podršku planiranom povećanju broja radnih sati kako bi se do postavljenog roka 5. svibnja obavio što veći posao te se eventualno nakon završetka turističke sezone nastavilo s prebacivanjem manjeg, preostalog dijela komunalnog otpada. U radu Odbora sudjelovali su i voditelj projekta sanacije odlagališta Karepovac Mislav Olujić i glavni nadzorni inženjer Mario Bucat.

Print

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba