index
press.gif
Arhiva vijesti u 2019.
Arhiva vijesti u 2018.
Siječanj
Veljača
Ožujak
Travanj
Svibanj
Lipanj
Srpanj
Kolovoz
Rujan
Listopad
Studeni
Prosinac
Arhiva vijesti u 2017.
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Niemann

Maja Vrančić dobitnica je ovogodišnjeg priznanja „Splitski cvit“

Maja Vrančić, predsjednica udruge za promicanje kulturnih i umjetničkih- aktivnosti „Kurs“ dobitnica je ovogodišnjeg priznanja „Splitski cvit“, kojeg već šestu godinu za redom dodjeljuje Udruga „Naš kvart“.

2018_03_08_Splitski_cvit E.jpg Riječ je o nagradi koja je pokrenuta 2013. godine s ciljem da se široj javnosti prezentiraju žene koje svojim radom i djelovanjem daju poseban doprinos zajednici.

Ovogodišnju pobjednicu, tročlani, muško-novinarski žiri u sastavu Zdravko Reić, Ivo Bonković i Rade Popadić, jednoglasno je odabrao između deset kandidatkinja – latica. Među nominiranima su još bile Nela Bujas, Selma Katunarić, Ana Lešina, Valči Ostojić, Helena Papić, Jelica Pražen, Grozdana Ribičić, Željka Roje i Vanja Šandrović Mucalo.

2018_03_08_Splitski_cvit B.jpg„Splitski cvit je krenuo iz želje i potrebe da svim našim vrijednim i samozatajnim građankama kažemo jedno veliko hvala. I zato im, ne samo danas, nego svaki dan hvala“, kazala je predsjednica Udruge „Naš kvart“ i pokretačica ove nagrade Milena Mratinić. Čestitajući svim ženama te posebno onima nominiranima za nagradu Dan žena, u svoje i u ime gradonačelnika Andre Krstulovića Opare, zamjenica gradonačelnika Jelena Hrgović je istakla kako ova manifestacija izdvaja splitske latice. „Čini se da je u prošlosti to bila prilično velika stvar da su cijeli jedan dan trebali posvetiti ženama, ali cijela godina je i te kako obilježena ženama. Stoga je i ovo manifestacija kojoj iskazujemo veliku podršku i koja iz godine u godinu izdvaja splitske latice. Splitskog je cvića dosta. Hvala vam što svijetlite tamo gdje ste i činite to i dalje. Čestitam vam od srca“, rekla je zamjenica Hrgović.

2018_03_08_Splitski_cvit C.jpgČestitao je i župan Blaženko Boban, podsjetivši da je kao gradonačelnik Solina bio uspješan jer su na pročelničkim mjestima bile žene te obećavši da će isto napraviti u županiji. „Svaka žena je cvijet, i poručujem muškarcima da svoje cvijeće zalijevaju svaki dan da im dom bude mirisan i uspješan. Hvala svim laticama, svim cvjetovima“, rekao je župan Boban.

2018_03_08_Splitski_cvit D.jpgNapominjući da je najteže biti priznat u svom gradu ovogodišnja laureatkinja se zahvalila svima, od onih koji su je nominirali, do obitelji i prijatelja. „Hvala Mileni i udruzi Naš Kvart što radi hvalevrijedan projekt. Podržite je da se ovo nastavi, jer nam puno znači. Danas sam pročitala jednu misao: Voli ženu u sebi i više ćeš voliti žene oko sebe. To je najbolja misao. Moramo voljeti sami sebe, da bi mogli svome društvu, gradu, djeci, dati ono najbolje što je u nama“, rekla je Maja Vrančić - Splitski cvit 2018. godine.

2018_03_08_Splitski_cvit A.jpgZa petogodišnje predstavljanje „Latica“- Splitskog cvita u radijskoj emisiji Nedjeljni akvarel Radio Splita Udruga „Naš kvart“ je prigodnim priznanjem – zahvalnicom izrazila posebnu zahvalnost novinaru Gorana Pelaiću.
Dosadašnje dobitnice ovog priznanja su 2013. - Dijana Aničić, 2014. - Đordana Barbarić, 2015. - Danijela Jelić, 2016. – Dragica Tomašković i 2017. – Ivana Buklijaš. 
 

Print

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba