index
press.gif
Arhiva vijesti u 2019.
Arhiva vijesti u 2018.
Siječanj
Veljača
Ožujak
Travanj
Svibanj
Lipanj
Srpanj
Kolovoz
Rujan
Listopad
Studeni
Prosinac
Arhiva vijesti u 2017.
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Veslačka utrka - sv.Duje

U četvrtak otvorenje počasnog konzulata Rumunjske

„Osobno ću, kao domaćin, nazočiti svečanosti otvorenja diplomatskog predstavništva čiji početak rada predstavlja i novi trenutak u odnosima dviju država“, kazala je zamjenica gradonačelnika Jelena Hrgović na prijemu kojega je u povodu skorog otvaranja počasnog konzulata Rumunjske u Splitu imala danas za rumunjskog veleposlanika Nj. E. Constantina Mihaila Grigoriea.

2018_03_05_Rumunjski veleposlanik D.jpg Proteklu, 2017. godinu veleposlanik Grigorie ocijenio je kao vrlo uspješnom po pitanju bilateralne suradnje dviju prijateljskih država, te je najavio dolazak rumunjskog ministra vanjskih Teodora Viorela Melescanua u Split na svečanost otvaranja konzulata koja je predviđena za četvrtak, 8. ožujka.

2018_03_05_Rumunjski veleposlanik A.jpg„Idući mjesec u posjet Hrvatskoj stižu naši ministri obrane i gospodarstva, a potom slijedi i posjeta našeg ministra poljoprivrede. To dodatno potvrđuje vrlo dobre bilateralne odnose. Počasni konzulat u Splitu otvaramo u cilju razvoja što boljih gospodarskih odnosa, ali i podrške lokalnoj rumunjskoj zajednici, kao i rumunjskim turistima koji posjećuju Dalmaciju i Split“, istaknuo je veleposlanik Grigorie. U pratnji veleposlanika bio je i budući počasni konzul Rumunjske u gradu pod Marjanom, Stjepan Roglić.

Print

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba