index
press.gif
Arhiva vijesti u 2019.
Arhiva vijesti u 2018.
Siječanj
Veljača
Ožujak
Travanj
Svibanj
Lipanj
Srpanj
Kolovoz
Rujan
Listopad
Studeni
Prosinac
Arhiva vijesti u 2017.
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Niemann

Gradska uprava postaje nastavna baza splitskog Pravnog fakulteta

Zamjenica splitskog gradonačelnika Jelena Hrgović i dekan splitskog Pravnog fakulteta Željko Radić potpisali su danas ugovor o poslovnoj suradnji kojim Grad Split postaje fakultetskom nastavnom bazom.

2018_03_05_Ugov_s_pravnim fakultetom B.jpg Temeljem tog ugovora Grad Split će kao nastavna baza, za studente organizirati izvođenje dijela nastave, odnosno stručne prakse, s ciljem stjecanja konkretnih praktičnih znanja i vještina.

Grad Split će u tu svrhu, iz redova zaposlenika, imenovati stručne osobe – mentore, koji će educirati studente za praktičan rad. Mentori će voditi potrebnu evidenciju o radu studenata, stjecanju konkretnih praktičnih znanja i vještina, napredovanja, predlagati ocjenu uspješnosti obavljene prakse i osposobljenosti za samostalan rad te o cjelokupnim rezultatima pojedinog studenta pravovremeno pismeno izvještavati Pravni fakultet.

2018_03_05_Ugov_s_pravnim fakultetom A.jpg„Potpisivanjem ovog ugovora otvaramo novu dionicu suradnje Grada Splita i Pravnog fakulteta. Ovo je prvi put da se  susrećemo na ovoj razini suradnje. Split je sveučilišni grad i budućnost mladih ljudi nam je i te kako važna, kao i njihovo zadržavanje na području grada, odnosno u društvenom, kulturnom i znanstvenom životu grada. Vjerujem da će Grad Split kao nastavna baza, u čijoj Gradskoj upravi je zaposleno više od 70 pravnika, studentima biti dobro mjesto za stjecanje prvog radnog iskustva. Stjecanje praktičnog znanja u okviru fakultetskog obrazovanja predstavlja novu razinu razvoja Sveučilišta čime se sve više otvaraju vrata praktičnim znanjima i stvarnom susretu s poslovnom budućnošću. U tom smislu je Gradska uprava, kao složeni sustav sa složenim procesima rada i upravljanja, kao mjesto gdje se stječu potrebna znanja i vještine prikladna da studenti vide kako uprava radi, kako izgleda radni dan, što znače upravni postupci, pravni akti kao, gotovo, minimum potrebnog znanja o tome kako izgleda jedan poslovni proces te da neće ostati samo na tome“, kazala je zamjenica Hrgović.

Izražavajući zadovoljstvo ispred Pravnog fakulteta i njegovog znanstvenog osoblja što je došlo do zaključenja sporazuma s Gradom, dekan Radić je napomenuo kako se ovim činom samo formalizira duga i plodna međusobna suradnja. „Grad Split među našim partnerima ima kapitalno značenje. Od kada je u nastavni kurikulum uvedena u povećanom obimu studentska praksa uvijek smo imali razumijevanje Grada i njegovih službi. Ovim sporazumom dajemo i podstrek produbljivanju i intenziviranju te suradnje. Vjerujem da se ona neće iscrpljivati samo u ovom obliku. Mi smo spremni staviti svoje kapacitete na raspolaganje Gradu i pomoći tamo gdje smo za to mjerodavni. I ranije garniture koje su vodile Grad su iskazivale razumijevanje za naše potrebe, ali je potrebno posebno pohvaliti aktualnu upravu. Ovaj sporazum je dokaz da je ona odlučila ići korak naprijed u odnosu na dosadašnju praksu. Rekao bih da je Grad čak imao i inicijativu u realizaciji ove suradnje koju smo mi potakli, s obzirom da je praktična nastava osobito važna baš za pravnike. Imamo dogovore i sa pravosudnim institucijama, tu je i županija, ali u administrativnom smislu Grad pruža najveće mogućnosti studentima“, kazao je dekan Radić, dodavši kako će stečena znanja proširiti pravnička znanja studenata, jer ona ne mogu ostati samo na onome stečenom iz knjiga.

2018_03_05_Ugov_s_pravnim fakultetom C.jpgProvedba sporazuma je počela s današnjim danom (ponedjeljak, 5. ožujka), a na trotjednu praksu će dolaziti 13 studenata s kojima će mentori prolaziti obrađene upravne predmete u Uredu Grada, upravnim odjelima za socijalnu skrb, zdravstvenu zaštitu i demografiju, za komunalno gospodarstvo, redarstvo i mjesnu samoupravu, financijsko upravljanje i kontroling; te službama za društvene djelatnosti; i za izgradnju i upravljanje razvojnim projektima. Riječ je o studentima završnih godina (deseti semestar) petogodišnjeg studija i (šesti semestar) trogodišnjeg stručnog upravnog studija. Praksa u Gradskoj upravi će se provesti u dva turnusa.

Print

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba