index
press.gif
Arhiva vijesti u 2019.
Arhiva vijesti u 2018.
Siječanj
Veljača
Ožujak
Travanj
Svibanj
Lipanj
Srpanj
Kolovoz
Rujan
Listopad
Studeni
Prosinac
Arhiva vijesti u 2017.
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Niemann

Otvoren 23. međunarodni sajam GAST

U Spaladium Areni otvoren je danas 23. međunarodni sajam GAST, vodeći gastronomski i turistički događaj u Hrvatskoj i regiji na kojem je svoje proizvode predstavlja više od 700 izlagača iz šest zemalja svijeta.

2018_02_28_SASO A.jpg U svojstvu izaslanika predsjednice Republike Hrvatske, Kolinde Grabar Kitarović otvorio ga je župan Blaženko Boban naglasivši da su tri su stupa za produljenje naše turističke ponude: prirodno bogatstvo, povijesno- arheološka baština i gastronomska ponuda.

2018_02_28_SASO B.jpg„Bilježimo porast od 20 posto i jako smo zadovoljni što su najbolje tvrtke iz Hrvatske i šire regije odlučile svoje proizvode predstaviti na sajmu. Ovo je tradicionalno najvažniji gospodarski događaj  u regiji koji se događa neposredno pred početak turističke sezone. Naš sajam uživa ugled jednog od bitnih promotora turizma  i turističkih proizvoda Dalmacije“, kazala je Sanja Vuković Veić, direktorica tvrtke „Sajam Split“ ,organizatora GAST-a. Čestitajući organizatorima na uspješnoj manifestaciji, zamjenik gradonačelnika Nino Vela je istaknuo kako sajmovi, kao što je ovaj ,znatno produljuju turističku sezonu u Splitu, ali i u cijeloj Dalmaciji.

2018_02_28_SASO C.jpg„GAST prati sajamski život Splita od samih početka organiziranja sajmova u gradu. Iz godine u godinu svjedočimo sve boljoj ponudi GAST-a koji je postao mjesto susreta, sklapanja poslova i prijateljstava. Ponosni smo i sretni što smo kao grad, kao domaćini,  upravo ovakvim događanjima dali svoj doprinos u pripremi i produljenju turističke sezone. Split je prošle godine dobio titulu šampiona turizma pokazavši kako se napreduje u turizmu koji je postao jedna od najvažnijih grana hrvatskog gospodarstva. Dobra priprema turistička  sezone događa se upravo zimi.2018_02_28_SASO C.jpg D.jpg Ako je ovogodišnji GAST pokazatelj za ljeto, onda nema sumnje da će predstojeća sezona biti više nego uspješna“, kazao je zamjenik Vela, te je zaželio dobrodošlicu svim izlagačima i gostima koji su, usprkos vrlo hladnom vremenu, stigli na sajam.

Izlagače i goste sajma pozdravili su državni tajnik u Ministarstvu turizma Tonči Glavina, te pomoćnica ministrice gospodarstva Ana Mandac.  

Print

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba