index
press.gif
Arhiva vijesti u 2019.
Arhiva vijesti u 2018.
Siječanj
Veljača
Ožujak
Travanj
Svibanj
Lipanj
Srpanj
Kolovoz
Rujan
Listopad
Studeni
Prosinac
Arhiva vijesti u 2017.
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Split - Riva zidine

Nastavak izrade „Strategije razvoja grada Splita“

Danas je održan drugi radni sastanak predstavnika svih klubova vijećnika na temu izrade „Strategije razvoja grada Splita“. Prvi sastanak na inicijativu predsjednika Gradskog vijeća Jure Šundova bio je sazvan 30. studenog 2017. godine.

2018_02_27_Sastanak 02.jpg Na prijedlog gradonačelnika Andre Krstulovića Opare danas je usvojen prijedlog izrade „Strategije razvoja grada Splita 2020 – 2030“ s ambicioznim, ali dosežnim dinamičkim planom, koja bi na Gradskom vijeću trebala biti do rujna 2019. Tako bi se spremno dočekala 2020. godina, kada Split treba iskoračiti u svoju novu razvojnu eru, zaključio je gradonačelnik.

Svi predsjednici klubova stranaka u gradskom vijeću usuglasili su se s dinamičkim planom te će isti biti predložen na raspravu Gradskom vijeću sredinom ožujka. Također je usuglašena i organizacijska struktura potrebna za izradu ovog temeljnog razvojnog dokumenta Grada Splita, pri čemu će koordinator izrade biti „RAST – Razvojna agencija Grada Splita“ na čelu s Antonijom Eremut Erceg, a predstavnici klubova u gradskom vijeću biti će članovi glavnog odbora izrade Strategije. Vanjski pozvani stručnjaci tvoriti će partnersko vijeće, važnu komponentu za dosezanje ovog važnog razvojnog dokumenta.

2018_02_27_Sastanak 01.jpgParticipacija građana i transparentnost cijelog procesa glavni je naglasak o kojem je danas govorio gradonačelnik Krstulović Opara kao i svi vijećnici. Poštujući dosadašnju praksu, građani će bit uključeni u svim fazama izrade ovog dokumenta, s kojim će Split iskoračiti u treće desetljeće 21. stoljeća.

Print

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba