index
press.gif
Arhiva vijesti u 2019.
Arhiva vijesti u 2018.
Siječanj
Veljača
Ožujak
Travanj
Svibanj
Lipanj
Srpanj
Kolovoz
Rujan
Listopad
Studeni
Prosinac
Arhiva vijesti u 2017.
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Split - Riva

22. veljače 2018.  -  Sastao se gradski Stožer civilne zaštite - žurne službe spremneSastao se gradski Stožer civilne zaštite - žurne službe spremne

Kako bi provjerio pripravnost žurnih službi za izvanredne vremenske uvjete koji se od nedjelje očekuju na splitskom području, zamjenik gradonačelnika i načelnik Stožera civilne zaštite Grada Splita Nino Vela održao je danas izvanredni sastanak s članovima Stožera,

2018_02_22_Stožer C.jpg ... odnosno predstavnicima Policijske uprave Splitsko-dalmatinske, Državne uprave za zaštitu i spašavanje, Javne vatrogasne postrojbe, Crvenog križa, Kliničkog bolničkog centra, Gorske službe spašavanja, Zavoda za hitnu medicinu, Lučke kapetanije, Državnog hidrometeorološkog zavoda i Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo, redarstvo i mjesnu samoupravu Grada Splita. Naglašeno je kako Stožer mora imati najbolji pregled situacije i koordinirati sve aktivnosti te osigurati pravovremenu međusobnu razmjenu informacija.

2018_02_22_Stožer B.jpgGradonačelnik Andro Krstulović Opara rekao je kako je najvažnija zadaća žurnih službi osiguravanje javnih komunikacija ne samo na području grada, već i u istočnim, podmosorskim mjesnim odborima. Dodao je i kako se ne očekuju dramatične situacije, no važna je spremnost za sve moguće scenarije.

Stožer je upoznat i sa zaključcima jučerašnjeg sastanka s predstavnicima komunalnih tvrtki i tvrtki angažiranih na održavanju javnih cesta i površina, Cestara d.o.o i Pointa Split. Ponovno je rečeno kako je bitan prvi dan i visoka razina pripravnosti kako bi se izbjegle eventualne krizne situacije te da su gradske službe u najvišem stupnju pripravnosti. Preventivno će se krenuti u posipanje cesta, nogostupa, trgova i pristupa javnim ustanovama već u nedjelju, kako bi noć, a onda i ponedjeljak ujutro dočekali spremni.

2018_02_22_Stožer A.jpgČlanovi Stožera rekli su kako su  sve žurne službe spremne za sve izvanredne situacije te raspolažu dovoljnim brojem ljudi, vozila i materijala. Također su pozvali i građane da preuzmu svoj dio odgovornosti i obaveza. Naglašeno je kako nema mjesta za paniku te da se prema trenutnim prognozama 2012. ne bi trebala ponoviti. Očekuje se hladno vrijeme, no ne u kombinaciji s obilnim padalinama. Ukoliko i ne bude ništa od trenutnih loših najava, sva ova priprema bit će izvrstan trening za gradske, komunalne i žurne službe.

Print

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba