index
press.gif
Arhiva vijesti u 2019.
Arhiva vijesti u 2018.
Siječanj
Veljača
Ožujak
Travanj
Svibanj
Lipanj
Srpanj
Kolovoz
Rujan
Listopad
Studeni
Prosinac
Arhiva vijesti u 2017.
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Split - sfinga

Promocija monografije za „Hajdukov“ 107. rođendan

U povodu 107. rođendana HNK „Hajduk“ u kino-dvorani stadiona na Poljudu održana je promocija knjige Jurice Gizdića „HNK Hajduk Split“, kojoj je prisustvovala i zamjenica splitskog gradonačelnika Jelena Hrgović.

2018_02_13_hajduk1.jpg Nova Gizdićeva monografija posvećena splitskim „bilima“ sadrži 60 stranica s bogatim fondom fotografija, te će do ljeta biti prevedena na engleski, njemački, talijanski i španjolski jezik. Govoreći o knjizi Ivan Kos, predsjednik Uprave „Hajduka“ kazao je kako je riječ o pravoj osobnoj iskaznici kluba koja na najbolji način predstavlja njegovu povijest.
„Nije lako na 60 stranica ove male monografije opisati sve što je klub prošao u 107 godina. „Hajduk“ je velika i duga priča, klub velike povijesti. Zahvaljujem svima koji su sebe ugradili u povijest kluba“, istaknuo je Kos. Pozdrave i rođendanske čestitke gradonačelnika Andre Krstulovića Opare prenijela je njegova zamjenica, Jelena Hrgović.
„Svima nama „Hajduk“ je u srcu i svima nam je zajednička želja da klub nastavi ovim dobrim putem rada i djelovanja. Sadašnji model upravljanja klubom pokazao se dobrim, te ga mogu primijeniti i drugi domaći nogometni klubovi. Povodom 107. rođendana što drugo možemo poželjeti velikom „Hajduku“ nego da živi vječno i da ga prate ljudi velika srca kakva je, u 2018_02_13_hajduk2.jpgprvom redu, njegova vjerna publika. Neka „Hajduk“ živi s gradom i neka bude drugo ime grada“, kazala je zamjenica Hrgović. Sam Gizdić je rekao kako je radeći na svojoj 18. po redu knjizi o “Hajduku“ dao - najbolje od sebe.„Ovo mi je zasigurno najteža knjiga koju sam radio o „Hajduku“, jer sažeti 107 godina na 60 stranica nije bilo nimalo lako“ rekao je, među ostalim, Gizdić, dobitnik brojnih domaćih i  međunarodnih priznanja za sportsku publicistiku. Prvi primjerci knjige su poklonjeni obiteljima Matošić, Vukas i Broketa. Obilježavanje 107. rođendana „Hajduka“ započelo je jutros misom u crkvi Svetog Ante na Poljudu za sve preminule nogometaše, djelatnike, članove i navijače kluba. Nakon toga izaslanstvo „bilih“ položilo je vijence na spomen ploču na sjevernoj tribini poljudskog stadiona, za sve navijače i članove poginule u Domovinskom ratu.

Print

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba