index
press.gif
Arhiva vijesti u 2019.
Arhiva vijesti u 2018.
Siječanj
Veljača
Ožujak
Travanj
Svibanj
Lipanj
Srpanj
Kolovoz
Rujan
Listopad
Studeni
Prosinac
Arhiva vijesti u 2017.
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Split - ACY

Konferencija za medije HEP EUROPA CUP

Povodom održavanja vaterpolskog turnira HEP EUROPA CUP u Splitu, danas je u Banovini održana zajednička konferencija za medije predstavnika Grada Splita i Hrvatskog vaterpolskog saveza.

2018_02_09_Europa cup 004.jpg Prezentirani su detalji novog formata natjecanja Europske vaterpolske federacije koje se u gradu pod Marjanom održava od 15. do 18. veljače 2018. godine, a koje će okupiti reprezentacije Hrvatske, Srbije, Grčke, Nizozemske i Malte. Zamjenica gradonačelnika Jelena Hrgović izrazila je zadovoljstvo organizacijom velikog sportskog događaja.

2018_02_09_Europa cup 002.jpg„Znate i sami da je naš gradonačelnik Andro Krstulović Opara prije dva mjeseca rekao da će nakon Europskog rukometnog prvenstva Split ugostiti još jedno veliko sportsko natjecanje i to ono po kojem je naš grad vrlo prepoznatljiv  u svijetu sporta. Uvjerena sam da će ovaj turnir privući veliku pažnju svjetske javnosti i izražavam dobrodošlicu svim natjecateljima. Također, pozivam i naše sugrađane da pruže podršku našoj reprezentaciji. Ovo nije samo sportska priča, nego i veliki organizacijski zahvat koji pokazuje da grad Split može biti domaćinom velikih sportskih događanja“, kazala je zamjenica Hrgović.

Renato Živković, glavni tajnik Hrvatskog vaterpolskog saveza zahvalio se Gradu Splitu i svim generalnim sponzorima na pruženoj podršci u organizaciji premijernog izdanja novog vaterpolskog turnira. Također, uvodno je izrazio želju da se splitski gradonačelnik što prije i u punoj snazi vrati na svoje radno mjesto.

2018_02_09_Europa cup 001.jpg„U Split, između ostalih, dolazi i srpska reprezentacija, aktualni pobjednik, a što traži dodatni angažman našeg izbornika, te želimo da samo natjecanje prođe u sportskom duhu i ozračju. Za utakmicu Nizozemske i Grčke od sutra su u slobodnoj prodaji ulaznice po cijeni od 50 kuna. Za utakmicu s Srbijom cijena ulaznica će biti 100 kuna. Napominjem da je spomenuta utakmica humanitarnog karaktera, te će kompletan prihod biti namijenjen za Dječji dom „Maestral“. Odnosno, za nabavku kombi vozila kako bi se djeci omogućilo bavljenje sportskim aktivnostima. U tom smislu želimo da ta utakmica prođe u najboljem redu. Moram istaknuti da bez Grada Splita i HEP-a, kao generalnog sponzora, teško da bih smo bili u mogućnost organizirati ovo natjecanje“, poručio je glavni tajnik Hrvatskog vaterpolskog saveza.  Izbornik hrvatske vaterpolske reprezentacije Ivica Tucak kazao je, među ostalim, kako je glavno natjecanje hrvatske reprezentacije u 2018. godini Europsko prvenstvo, koje se u srpnju održava u Barceloni.

2018_02_09_Europa cup 003.jpg„Do tada nas očekuju natjecanja u Svjetskoj ligi, a od ove godine i natjecanje EUROPA CUP  kojemu smo domaćini u Splitu od 15. do 18. veljače. Očekuje nas snažan turnir gdje će osim naše reprezentacije sudjelovati Grčka, Nizozemska, Malta i Srbija, naš tradicionalno najozbiljniji suparnik. Ovo je prvo natjecanje novog tipa, te kao takvo ima svoju draž i težinu“, istaknuo je Tucak kazavši da će nastojati okupiti najjači sastav reprezentacije i dati maksimalan napor u utakmicama koje slijede. Kako je rečeno na današnjoj konferenciji za medije, Splitje izabran kao domaćin natjecanja zbog svoje snažne vaterpolske tradicije, popularnosti ovoga sporta, te velikih i trofejnih klubova.

Print

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba